Jump to content

mimikal

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok, javljam se u vezi poslovnog prostora, tj. kafića, u prizemlju stambene zgrade. Imaju odvojen ulaz u birtiju, ne koriste ulaz kojeg koriste stanari, ali imaju istu adresu kao i susjedni ulaz. Zanima me mora li se (i) kafić pridržavati kućnog reda kao i ostali suvlasnici i poslovni prostori u sklopu našeg ulaza? Ako ne - zašto ne? Drugo, na zgradu su namontirali metalnu konstrukciju za potrebe natkrivanja svog 'zatvorenog javnog' prostora, za što ostale suvlasnike nisu pitali za suglasnost. Pitanje: jesu li ostale suvlasnike (budući da su promijenili vanjski izgled zgrade) morali pitati za suglasnost?
  2. Koliko vremena može proći između izdavanja rješenja građevinske inspekcije do samog uklanjanja objekta? Imam informaciju da je građevinski inspektor još prije dvije godine donio rješenje o uklanjanju 'tog' objekta, pa me zanima u kojem roku će se to provesti. Građevinska daje informacije samo strankama u postupku, a ja to nisam. Ja sam treća strana, slučajna žrtva. Kako da dođem do informacije hoće li i kada građevinska 'to' ukloniti? Ako nema zakonskog roka - koji je uobičajeni rok za tako nešto?
  3. Bok, nova sam na ovom forumu, pa nemojte kaj zamjeriti ako sam fulala. Ukratko, zanima me sljedeće. Klinci su mi prije cca. 2 godine preseljeni iz glavnog objekta vrtića u tzv. područni objekt (to smo kao potpisali u ugovoru da se slažemo s mogućim rošadama), ALI su tim premještajem klincima ujedno i smanjena neka prava. Nemaju više pravo na korištenje velike dvorane koja u glavnom vrtiću postoji, a tu ne, ovaj područni objekt se zatvara svaki dan u 17 h, a glavni vrtić radi i do 19h - dakle zakinuli su nas za uslugu dežurstva - i tako još neke stvari. Zanima me mogu li tužiti vrtić jer su nam zbog njihove reorganizacije, nama, tj. našoj djeci smanjena prava. To je gradski vrtić. Svaki savjet je dobrodošao. Ujedno, koje područje prava se bavi ovom tematikom?! Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija