Jump to content

trivian

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Situacija je ovakva, dobio sam rješenje o ovrsi, ali na roditeljsku adresu s koje sam vec dosta dugo odjavljen, a živim i prijavljen sam na drugoj. Može li mi to biti osnova za žalbu? U ponedjeljak bih trebao to poslati/odnijeti pa da znam. Druga stvar su računi, spletom okolnmosti (prestao sam raditi) imao sam 2000 kn neplaćenih računa i u razgovoru sa operatoricom na Službi za korisnike dogovorio da plaćam koliko ću koji mjesec moč i tada sam tih 2000 kn skinuo na 600... Nakon nekog vremena su mi poslali 3 računa od oko 100 kn, kao za prestanak pretplate, što mi je malo poremetilo ritam placanja pa mjesec-2 nisam ništa platio (ali tada starno nisam ni mogao)... I eto, sad mi je javni bilježnik poslao račun za 1000 kn T-Mobile-u, 1000 kn njima. Stvarno sam ljut, ako smo se dogovorili šta tuže... Najradije bi plato da se rješim toga, al trenutno ne mogu. Pa ponavljam, mogu li se žaliti.. i malo sve odgoditi... Uostalom ovrhu trebaju raditi meni a ne roditeljima... Računi su 6 i 7 mjesec + ova 4 sada, pa bili mogao i prva 2 otjerat u ovrhu? Kako da sastavim žalbu? Vidim nekima se savjetuje da ne "priznaju dug" u žalbi ako je pokušavaju odvest do zastare?
  2. Evo, bio sam u banci.. Izišli su u susret kolko se može i kolko je pristojno tražit.. Iako imam grijeha i po MasterCardu... Ujedno savjet drugima u sličnoj situaciji, odite u banku.. Neke cu novce morat izmislit, ali ne baš koliko bi morao da inzistiraju
  3. Hvala na odgovorima. Zapravo, mislim da ne mogu razgovcarati o reprogramu jer trenutno ne radim niti imam išta izgledno u ovom trenutku. U principu, ja se zaista želim riješiti stana makar se nekim čudom zaposlio za 5 minuta, jer ovo što mi se sad događa, može mi se dogodit i za 2,5,8 ili 10 godina, svejedno. Zapravo, ja jedino želim da mi banka omogući neko razumno vrijeme da ga prodam i da izvučem barem dio od cca 30.000 eura koje sam osobno platio, a oni da si namire svoja dugovanja.. E sad... Još jedno pitanje... Ako mi već stave stan na bubanj po svojoj cijeni i tako me "unište", hocu li barem znati za tu dražbu" pa da nekom poznatom kažem da kupi stan po povoljnoj cijeni.. Da neki mešetari ne profitiraju na mojoj muci?
  4. Trebao bih neki savjet u vezi s ovrhom na stan. Dakle, prije dvije godine dobio sam određeno nasljedstvo s kojim sam odlucio rješiti stambeno pitanje. Kako iznos nije bio dovoljan za kupnju stana nego za polovicu, stan sam kupio 50% s tim novcima, a za 50% sam uzeo stambeni kredit. Naravno, umjesto srece sve to mi je donjelo ogromne probleme jer je prije godinu i nešto gospođa kriza pojela moje radno mjesto a samim time i mene. Da nevolja bude veća, uzeo sam još jedan manji kredit za opremu stana. I eto, malo po malo, ja sam bio bez sredstava od plaće, rate su nemilosrdno dolazile i bacala me u sve veći minus koji mi je na kraju pretvoren u nedozvoljeni. Sve one teorije "stan uvijek možeš prodati ili iznajmiti pa s time otplaćivati kredit" su pale u vodu, jer mi se za kupnju stana nije javio nitko, a za iznajmljivanje nitko ozbiljan. Plako su dolazile opomene i ostalo... Neki sam iznos posudio da pokrijem nedozvoljeni minus, nešto sam uspio zaradit sa strane, ali je sve to bilo nedovoljno. I tako, sada mi slijedi očito završni čin, tj tužba. Da se razumijemo, nemam nikakve emotivne povezanosti s tim stanom, s njim sam se uvalio u probleme kakve nisam mogao ni zamisliti, mogu rec da sam si zaribao život zauvijek. Dakle, ja bih volio savjet.. Htio bi prodat stan, ali trenutno se nitko baš ne usudi kupovati, nemam iluzije da cu si nac posao tako skoro (dakle pricamo o poslovima s kojima mogu uredno izvršavati svoje obavee pream banci, ovo sitno za kruh, lijeko i cigarete i radim"), ali kako uvjeriti banku da me "priceka"? Ne smijem si dozvoliti ovrhu, da mi prodaju stan po koliko vidi trecinu cijene, kada sam ja svojim novcima platio pola stana (a i 30-ak rata kredita)... Uglavnom, kako ja to mogu rješit, a da spasim čim više svoje vlastite investicije i da skinem to sve s grbe i više se nikad ne upuštamu takvo nešto? Hvala, molim da mi odgovorite čim prije jer je situacija kritična.. Btw, može li se angažirat kakav odvjetnik-savjetnik, netko tko se razumije u svete procedure i može mi pomoči? Postoji li takva struka? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija