Jump to content

vuce

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Gradim kuću (kao fizička osoba) koju ću sigurno prodati. Da li mogu izbjeći plaćanje poreza na tu nekretninu ako je u kratkom roku nakon evidentiranja u zemljišnim knjigama (na svoje ime)temeljem kupoprodajnog ugovora prepišem na novog vlasnika?
  2. Molim Vas za pojašnjenje: 1.što se podrazumjeva pod stjecanje nekretnine? da li sam u tom smislu stekao nekretninu ako sam je izgradio? 2.da li mogu (hipotetski)izgraditi godišnje 3 nekretnine, darovati ih svojoj trojici sinova, a oni ih prodaju,svako svoju. i tako 3 godine zaredom što znači da: ja sam izgradio u 3 godine 9 nekretnina, kojih sam se ¨riješio¨tako da je svaki od sinova prodao 3 nekretnine u 3 godine. Da li svi mi tada možemo bezbrižno na dvogodišnji odmor, pa opet sve ispočetka?
  3. Koja je razlika što se tiče poreza, raznih davanja i prijave prebivališta između kuće za stalno ili povremeno stanovanje?
  4. Da li se na područjima na kojima su zemljišne knjige stavljene van snage može dobiti rješenje o uvjetima građenja, lokacijske i ostale dozvole?
  5. vuce

    Upis vikendice

    Pozdrav! Krajem 80-ih otac je izgradio vikendicu. Prema tada važećem zakonu o izgradnji objekata NN 54/86 za takvu građevinu nije trebalo ishodovati građevinsku dozvolu (član 27) niti dozvolu za upotrebu (član 80). Nažalost vikendica nikad nije upisana u zemljišne knjige, niti je ucrtnana u katastru. Na koji način možemo upisati vikendicu kada za nju nemamo nikakav odgovarajući akt? Dokaz o vremenu izgradnje vikendice su uplatnice za plaćeni godišnji porez-naravno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija