Jump to content

remsi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da ali mene je odvjetnik tražio da na komad papira napišem da se slažem sa kaznom zatvora od jedne godine.on je to valjda dao sutkinji.sad se bojim da kad uložim žalbu da bi mi mogli još povečati kaznu pošto sam ja pristao na kaznu od jedne godine.
  2. bože!ja neznam kaj da napravim.imam hipoteku na kuću koju je otac digao dok je još bio živ.živim sam sa majkom koja ne radi.bavim se poljoprivredom,pčelarstvom.i ovak jedva krpamo kraj s krajem.ja imam kredit,minus na tekučem...kaj ako ja odem u zatvor makar na tri mjeseca?
  3. zato jer je ta operacija trajala više od godinu dana i ja im nisam bio zanimljiv dok nisu pohvatali ove veče ribe(trebaš vidjeti taj spis.policija kad je onda sve njih pohvatala imali su preko 30 djela opisano.samo se čekalo da se to sve poveže.kužiš?recimo ja nisam rekao od koga sam kupio,nije možda ni neko drugi ali sa vremenom su skužili i kad su ih sve pohvatali došli su i po mene i rekli mi da sam taj i taj dan od te i te osobe kupio to i to,da su svi oni pali i sve priznali da dobe manju kaznu(prvo optuženi je dobio cca 8god.)te da je meni najbolje da isto tako priznam ili u protivnom idem u remetinec u istragu. prvi kad sam pao nisam ga drukao i mislio sam da oni neznaju tko je on,ali očito je da su oni znali sve ali su valjda čekali neku veču ribu ili nešto.danas me je zvala sutkinja i rekla mi je da su mi zbog moje situacije smanjili kaznu na 1 godinu te da kad sljedeči tjedan dođem na sud da istu prihvatim inače bi mogao dobiti i više.rekao sam joj da bih ja pristao na to ali kad bih barem dobio zatvor u vukomercu da mogu dolaziti svaki dan na posao pa da samo tamo noćim.rekla mi je da puno ne filozofiram jer bih mogao samo više naj.te da se to dogovorim sa svojim odvjetnikom.on mi kaže da kad dobijem presudu da mogu poslati prijedlog za izvršenje kazne na isti taj sud.sad mene zanima dali se ja mogu žaliti vrhovnom sudu na veličinu kazne bez obzira na to što sam tu kaznu ja prihvatio i poslao prijedlog za izvršenje kazne žup. sudu.jer kad oni mene osude oni mogu za tjedan dana doći po mene i reči ideš u zatvor,bez obzira što sam se ja žalio.a kad si jednom unutra onda je gotovo.niko te ne doživljava.nemaš pravo ni na olovku a kamoli nešto drugo.hvala vam lijepo svima unaprijed!
  4. ne.to je taj jedini put bilo,ja sam "frendu" sredio 5gr. i on je meni za to dao 0,5gr. kao nagradu. kad smo pri povratku doma pali on je sve svalio na mene makar je i on znao tog dečka ali pošto je promijenio broj nije mogao stupiti u kontakt sa njim.uglavnom,u vrijeme kad se to dogodilo ja sam se več odlučio skinuti i krenuo na liječenje,ali me je taj dečko nazvao jer mu je broj dao moj poznanik i ja budala sam naravno otišao.
  5. prije tri god.posredovao sam u kupnji 5gr.heroina između mog dilera i poznanika.za to mi je on dao o,5gr. za mene.na povratku smo pali,ja sa o,5,a taj dečko sa 5gr.na policiji je on odmah priznao da sam mu to ja nabavio.ja sam rekao da sam drogu nabavio na ulici od nekog koga ne poznam iz očitih razloga(strah da me diler ne ubije).na prekršajnom sudu su me osudili na dva tjedna u remetincu zbog kao protupravne koristi od 10000kn.sutkinja mi nije dala da platim kaznu.moje je mišljenje da je policija bila u dogovoru sa njom.dolazim iz malog mjesta blizu zagreba.tokom boravka u zatvoru umro mi je otac te su me pustili(13.od 14 dana).kad je nakon par mjeseci taj diler pao i ja sam uhičen te sam priznao da sam tada drogu kupio od njega)operacija je trajala više od god.prisluškivanje mobitela,pračenje,itd).sad me terete za 173.2 i državna tužiteljica je tražila kaznu od 3 god.kako se ne sudi samo meni nego i još šestorici drugih(bilo nas je 13 ali su onih prvih 5 priznalo da dobe manje kazne.ja sam bio 13.optuženi)nikako da se skupimo svi i stalno su neke odgode itd.ja sam odmah htio priznati ali kad sam čuo 3god.odustao sam.u međuvremenu mi je odvjetnik otkazao punomoč(preko telefona dan prije suđenja)nakon što sam mu dao skoro 5000kn.prije zadnjeg ročišta moj novi odvjetnik po služ.dužnosti.je kao dogovorio "samo" dvije god.(kažnjavan sam kao mlađi punoljetnik zbog lažne novčanice).nakon što je i taj put rasprava odgođena zbog nedolaska nekih od optuženih sutkinja me je pitala dali ja shvačam uopče u kakvoj sam situaciji te bi za mene bilo najbolje prihvatiti.na to sam joj ja pokušao(kroz suze)objasniti da sam kad se to dogodilo bio teški ovisnik(ne drogiram se od kad mi je umro otac),puno problema i malo novaca te da me je na to nagovorio "prijatelj" koji je od tog dečka kojemu sam nabavio drogu uzeo novčanu proviziju.da živim sam s majkom koje je bez posla,jedini ja radim i plačam kredit koji je ostao nakon očeve smrti,obrađujem hektar polj.zemljišta,vinograde,bavimo se pčelarstvom(17 košnica)te da ako ja odem u zatvor mogao ostati bez kuće.na to mi je ona predložila da to sve napišem i pošaljem državnom tužiocu pa ako on pristane mogao dobiti 1god.zatvora(sudsko ublažavanje kazne itd.)državna tužiteljica koja je bila sa nama u dvorani je rekla da ona nemože ništa bez odobrenja svog šefa i da ja to sve napravim pa čemo vidjeti.sad mene zanima u kojem obliku da ja to napišem i kome da ja to pošaljem(direktno u drž.odvjetništvo ili svojemu odvjetniku)s obzirom da državna tužiteljica ne razgovara direktno sa strankama,a od mojeg odvjetnika nema baš nikakve koristi.ako mi ponude godinu dana i ja prihvatim idem li odmah u zatvor ili se mogu dalje žaliti tom sudu ili moj slučaj ide na vrhovni sud?unaprijed vam svima hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija