Jump to content

krizme

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. odjaviti prodano vozilo kojem vrijedi registracija? ne razumijem.
  2. 14.07.2014. sam prodao vozilo i uredno je učinjen i ovjeren ugovor o kupoprodaji motornog vozila kod ovlaštenog javnog bilježnika. Novi je vlasnik prodao vozilo trećoj osobi i isto tako je vozilo uredno prepisano, no u knjižici je ostalo napisano moje ime budući da je vozilo bilo registrirano i ni jedan ni drugi novi vlasnik nisu pravili novu knjižicu. Sada kada je vozilu istekla registracija i ono nije odjavljeno u roku od 15 dana, meni je stigla kazna u iznosu od 700 kn. Budući da kaznu ne namjeravam platiti jer se ne radi o mojoj grešci, molio bih za pomoć. Što mi je činiti u ovoj situaciji? Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj informaciji.
  3. bok, zna li neko dali je došlo do kakvih promjena sa A kategorijama sa ovom zadnjom izmjenom zakona o prometu?
  4. prilikom prestrojavanja iz lijeve u desnu traku u kružnom toku s dvije trake, ima li prednost vozilo koje se prestrojava ili vozilo koje se već nalazi u desnoj traci? odnosno, mora li vozilo u desnoj traci propustiti vozilo koje dolazi iz lijeve?
  5. naravno, ali tada mi se nije žurilo jer nisam znao da će se zakon mijenjati. dakle, sada mogu polagati za A2 kat, a za A ću moći sa 24 god? još jedno pitanje, do koje kubikaže i snage smijem voziti sa A1 kat, a koliko kad položim za A2?
  6. pozdrav svima. budući da do sada nisam uspio naći kvalitetan odgovor ni u mup-u ni u autoškoli, odlučio sam postaviti pitanje na ovaj forum u nadi da ću napokon dobiti pravi odgovor. teme u forumu vezane uz moj problem su dosta stare, a budući da se u rh često mijenjaju zakoni, odlučio sam otvoriti novu temu. dakle, da objasnim svoju situaciju: sa 16 god sam prvi puta polagao vozački ispit i to za A1 kategoriju. to je bilo 2006 god i tada je na snazi bio zakon po kojem bi ja sa navršenih 18 godina stekao pravo na A kategoriju (odnosno upravljanje bilo kojim motociklom bez obzira na zapremninu i snagu motora). 18 god sam navršio 26.04.2008. kada je još uvijek vrijedio taj "stari zakon". međutim novu vozačku dozvolu sam izradio tek 2 mjeseca kasnije, kada sam položio i za B kategoriju. a baš u ta dva mjeseca je stupio na snagu "novi zakon", te mi je teta u mup-u rekla da više nemam pravo na A kategoriju, već mi ostaje A1. kasnije je zakon još mijenjan, te je uvedena i A2 kategorija. uglavnom, ove god ću navršiti 21 god, a A1 kategoriju ću imati 5 godina. zanima me do koje snage odnosno zapremnine smije biti motor kojim ja trenutno smijem upravljati? također me zanima mogu li izraditi A2 kat bez polaganja, budući da sam negdje pročitao da mogu, a negdje da moram ponovo polagati za A2 kat, te nakon dvije godine iskustva ili navršenih 24 god (što se u mojem slučaju gotovo pa svodi na isto) polagati PONOVO za A kat. što je ironično budući da sam teoretski pravo na A kat stekao još prije 3 god. nadam se što skorijem odgovoru te unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija