Jump to content

wolfshade

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Prije nekoliko mjeseci smo supruga i ja dobili treće dijete. Iz razloga što ona vodi privatan posao ne može više sebi priuštiti izbivanje sa posla tako da planiramo dopust prenijeti na oca tj. na mene. Ono što me brine je to što sam prilično uvjeren da moj poslodavac neće biti oduševljen sa tom idejom. Kako ne želimo ostati bez primanja na koja imamo pravo zanima me mogu li što učiniti ukoliko mi moj poslodavac odbije potpisati suglasnost za rodiljni dopust. Hvala.
  2. Pozdrav! Danas saznajem da mi je sjela ovrha od Obale i Lučica za parking, u visini od skoro 3000 kuna. Pošto se radi o kosturima iz ormara odnosno kaznama starim barem 4-5 godina planirao sam sve to lijepo gurnuti u zastaru a na eventualni prijedlog ovrhe uputiti žalbu i igrati na kartu da ta firma već godinama nelegalno naplaćuje parking, što je već prolazilo ljudima: http://www.zadarskilist.hr/clanci/24032016/gube-sudske-sporove-ali-od-nezakonite-naplate-ne-odustaju https://www.antenazadar.hr/clanak/2015/12/u-zadru-se-potpuno-nezakonito-naplacuje-parking/ Problem je u tome što mi nikakvo rješenje o ovrsi mi nije uručeno, tako da sam ja za nju saznao tek kad mi je odlepršalo pola plaće. Moje pitanje je može li se išta učiniti ili mi je prošo voz? Hvala
  3. Pozdrav! Ovako - u zadnjih godinu-dvije skupio sam solidan broj kazni za parkiranje ili kako se sad moderno kaže dnevnih parkirnih karti. U petak sam poštom dobio opomenu od nekog odvjetnika u kojoj piše da sam dužan platiti toliko i toliko inače če protiv mene pokrenuti sudski postupak. Sad mene zanima par stvari: 1. U kojem trenutku bi trebao pisati žalbu i na koga je uputiti? 2. Postoji li kakva zastara za ove stvari? 3. Imate li neki savjet što bi mi bilo pametno činiti? Hvala puno!
  4. Pozdrav! Bivši sam djelatnik jednog sektora firme Tankerkomerc. Iz raznoraznih razloga sektor je zatvoren početkom prošle godine te je nas 20-ak nakog kolektivnog godišnjeg dobilo otkaz kao tehnološki višak (mislim da je datum 1.6.2010.) Tom prilikom dobili smo obračun otpremnine i obećanje da će biti isplaćena za mjesec-dva. Naravno, ništa od toga. Datuma 20.1.2011. sastali smo se i potpisali dokument u kojem tražimo isplatu otpremnine u roku mjesec dana ili ćemo poduzeti odgovarajuće pravne korake. Mjesec dana je prošao, nitko se nije udostojio ni porazgovarati sa nama. Dakle, što nam je raditi, kome se obratiti i da li je moguće tražiti neke kamate? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija