Jump to content

locutusofborg

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Imam ugovor o najmu poslovnog prostora sklopljen na rok od 1 godine. Međutim kako mi posao neide želim izaći iz prostora prije isteka tog roka. Zakupodavcu sam dužan najamninu za 5. mj. Po ugovoru sam mu dužan plačati do 10. u mj. Danas kad sam došaou prostor nisam mogao ući jer je brava bila izmjenjena. Vlasnik je u bolnici danas i nemogu nikako do ključa. Napominjem da je izmjenio bravu bez ikakve opomene. Unutra su sve moje stvari i roba. Molim Vas neki savjet. Hvala!
  2. Poštavani! U postupku sam otvaranja j.d.. za prodaju i servis računala i mobitela. Tek sam predao papire javnom bilježniku, pa dok čekam zanima me jedna stvar... Kako mogu kupiti nešto od privatne osobe, uvesti u firmu i poslije legalno preko fiskalnog računa prodati... Primjer: od nekoga kupim pokvareni mobitel, popravim i prodam preko firme... Hvala na odgovoru.
  3. Pozdrav svima! Dakle otvaram igraonicu (j.d..) u unajmljenom prostoru. Sad me zanima da li mogu ja kupiti samoposlužne aparate za sokove, sendviče i sl. i postaviti ih u taj prostor i prodavati putem njih te sokove i sl. Hvala na odgovoru!
  4. Pozdrav! Ovako, imam d.. otvoren za razne grafičke i elektrotehničke djelatnosti. Sada bi proširio djelatnost na 72 (računalne i srodne djelatnosti). Zanima me da li to mogu, koji je postupak i koja je cijena. Hvala!
  5. Pozdrav! Molio bih sve koji imaju konkretan odgovor da mi pomognu. Dakle 25.10.2007. sam sa VIP-om potpisao ugovor na 2 godine u tarifi 50. Plaćanje je išlo trajnim nalogom. 30.09.2008. godine sam dobio poštom 1. račun na 445,51 kn (iznos računa ne osporavam). Kada sam dobio taj račun zvao sam VIP da vidim o čemu se radi jer imam trajni nalog. VIP mi je rekao da oni nemaju veze s tim i da moram zvat banku da oni vipu šalju. Zovem banku oni me opet upućuju na vip... tako sam napravio još dva puta i kada mi nitko nije mogao pomoći odustao sam. 31.10.2008. dobijem 2. račun i isto sam tako napravio, zvao vip i banku. 30.11.2008. dobijem 3. račun i sve to isto napravim. 31.12.2008. stiže 4. račun 31.01.2009. 5. račun. 30.04.2009. dobijem račun za prijevremeni raskid ugovora od 317,02 kn. Iz ovoga je vidljivo da ja nisam dobio nikakvu opomenu od vip-a za neplaćene račune niti nikakav odgovor zašto nisu računi plačeni a na mom tekućem računu je bilo novaca da se trajnim nalogom to podmiri. Da bi početkom 2010. dobio ovršni prijedlog na taj ukupni iznos svih tih računa. Žalio sam se na to i za mjesec dana sam dobio rješenje da se ovršni prijedlog obustavlja. U žalbi sam naveo sve što i ovdje i osporio sve to, ali priznajem dug i u slučaju da stvarno ti računi nisu plačeni da ću to platiti ali zbog teške materijalne situacije blablabla mogu platiti u ratama nekim. 30.09.2010. sam dobio poziv na glavnu raspravu 16.2.2011 na koju se nažalost nisam odazvao jer sam iskreno zaboravio. danas dobijem poziv za 12.5. Sada me zanima koje su mi šanse da mi općinski sud odobri isplatu duga u nekim ratama, koje su mi šanse da mi makne dug i što da radim? Da li da se odazovem na raspravu ili mogu pisati molbu sudu za tim. jer mi je dosta teško izaći s posla zbog rasprave jer je rasprava u 9:15 sati. Molim pomoooooć: Hvala P.S. da li se imam osnove pozvati na zastaru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija