Jump to content

ddrtzmz

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako do sada, odnosno do izlaska dopune zakona o prvaima hrvatskih branitelja nije regulirao status - može zaboraviti. Ja sam bio pripadnik mup-a tokom tri mjeseca u 1991 godini, to mi nije nigdje upisano niti sam to tražio dok mi nije bilo potrebno. Status dragovovljca već imam te sam tražio da mi se upišu i ta tri mjeseca staža, međutim dobio sam odbijenicu za priznavanje statusa branitelja. Otišao sam kod odvjetnika i napisao mi je žalbu te sam uz žalbu priložio i potvrdu BR-D1 i naglasio kako ne tražim status jer ga već imam, nego samo radni staž. Nakon par mjeseci sam ponovno dobio odbijenicu za status branitelja. Imam potvrdu sa lječničkog pregleda iz 1991., potpisao sam ugovor, slikan sam za iskaznicu koju nisam nikada dobio, imam spisak cijelog voda sa imenima i brojevima pušaka te dužnostima pripadnika, to sve stavio na papir, potpisali mi zapovijednik satnije, zapovijednik voda i dva suborca - i opet me odbili za status koji nisam niti tražio. Tako da vjerujem da neće ostvariti pravo na status, što ne znači da ne treba podnijeti zahtjev i tražiti svoje. Nije mi jasno kako mogu tako obrisati dio života nekome, volio bih dami pokažu na globusu - gdje sam ja nalazio ta tri mjeseca ako nisam bio tamo gdje jesam. I odakle nekome pravo da oduzima takve stvari, ja to ne mogu shvatiti.
  2. Ne tražim da se ovdje vode politički razgovori. Samo me zanima što učiniti protiv toga a da ne moram svakih par dana obilaziti stranke i provjeravati u kojoj se nalazim. Nikada nisam bio član niti jedne niti želim biti.
  3. Neznam gdje da pitam, pa ću postati ovdje. Slučajno ili ne ali sam saznao da HDZ (barem u mom mjestu) upisuje članove bez njihovog znanja ili odobravanja. Da ne bude prazna priča, osobno sam vidio spisak na kojem se nalazi i moja supruga koja nema pojma o tome. Dali to služi za namještanje izbora, jer što će im članovi koji ih ne podržavaju? I što učiniti protiv toga? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija