Jump to content

Thannya

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Thannya je na 6. prosinca 2016 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Thannya objavi!

  1. Mislim da nemaju bas racunicu financijsku natjerivati se oko 200 kn, a netko je tu na forumu rekao da je za fizicke osobe maksimalna kazna 1000. Vjerujem da mojom prijavom TV uredjaja ce biti postignut njihov cilj; a taj je da me natjeraju da postanem pretplatnik. U svakom slucaju, mislim da su mi vece sanse da me ostave na miru tako, nego da se s njima povlacim po sudovima. Ako nista drugo, za moje mentalno zdravlje bolje je da izbjegnem sudove. A vidjet cemo. A ovih dvjesto kuna sto cu ustedjeti i ne platiti njima, mogu uplatiti misu da se uskoro kao u svim normalnim drzavama prestane placati pretplata, nego samo programi koje zelim gledati i placati. Hvala vam svima jos jednom na strpljenju i dobronamjernim savjetima! <3
  2. Oni nisu usli u stan. Njihov argument je bio "da se ovdje trosi struja". Ni u jednom me trenutku nisu pitali imam li tv. Nisu me ni pitali placam li pretplatu. Nisu TV spomenuli , samo struju I oni su utvrdili da tu ja zivim. A ne znaju ni tko sam ja. Ime su pokupili s postanskog sanducica najvjerojatnije. Tako da koliko god ja ne mogu dokazati da sam ga tek kupila, oni definitivno ne mogu dokazati da sam ga imala. Da su poslali uplatnicu na jedan mjesec, ok, ali te fore sa zaostatcima.... Stan je mogao biti prazan do jucer... Oni to ne znaju. I mahanje iskaznicom kao da su tajna sluzba, prijetnje MUP-om i Elektrom (to mi je najjace).... Ljuta sam kao ris...Ali sam svjesna da bi se moj inat mogao meni obiti o glavu....
  3. Znaci, najpametnije bi bilo da prijavim sama na stranicama HRT-a i napisem da sam ga kupila prije tjedan dana? I da ne cekam da nakon ove obavijesti dodje poziv na sud jer onda mi ne vrijedi ni prijaviti sama? Hvala vam od srca na savjetima!
  4. Hvala na odgovorima. Moram priznati da sam i sama razmisljala o opciji da jednostavno prijavim i da ih se rijesim (ali ne po njihovoj uplatnici, nego na HRT-ovim stranicama). Ali ono sto me muci; sto ako ja stvarno ne bih morala placati, buduci da njihovi zakoni nisu jasni? Naime, ja sam UISTINU u ocevu stanu - nije to neki izgovor za njih, stan je na tati, stvari unutra su njegove. Nismo isto kucanstvo, tata je prijavljen na drugoj adresi, ali s roditeljima imam sklopljen kod biljeznika ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, a kucanstvo se kod HRT-a tretira kao zajednicki prihodi i rashodi - po Ugovoru s roditeljima oni su "na mojim prihodima i rashodima". A tata je godinama uredni pretplanik HRT-a, ima trajni nalog. Hvala jos jednom!
  5. Pozdrav! Evo mene opet - uz isprike sto gnjavim. Danas je stigla Obavijest o pokretanju prekrsajnog postupka, opomena po zapisniku broj.... U Obavijesti mi citiraju clanke Zakona s iznosima kazni od 1000, 5000 i 2000 kn za neprijavljeni prijamnik. U nekom obrazlozenju stoji da je kontrolor navedenog datuma bio na navedenoj adresi i ustanovio da se ne placa pristojba za 1 TV prijamnik - kontrolor nije bio u stanu, niti u jednom me trenutku nije pitao imam li prijamnik, rekao je da se "ovdje trosi struja" i poslali su mi uplatnicu na 240 kn koju ako platim, oni ce obustaviti prekrsajni postupak protiv mene. Opomena nije dosla na potpis (preporuceno), samo je ubacena u sanducic, tako da imam srece da ju postar nije krivo ubacio sto se znalo dogadjati prije s postom. Pisem prigovor je li tako? Sto mogu ocekivati nakon prigovora i postoji li neki vremenski rok u kojem oni mogu reagirati ili narednih 10 godina trebam iscekivati hoce li mi lupiti ovrhu ? Jos jednom hvala svima koji imaju zivce za mene odgovarati mi!
  6. Hvala vam jos jednom! Ugodan ostatak veceri!
  7. Hvala na brzom odgovoru! Samo jos da priupitam; iako smo dva kucanstva, ja s roditeljima ima sastavljen ugovor o dozivotnom uzdrzavanju - spominjem to jer sam na stranicama HRT-a nasla da pod kucanstvo smatraju zajednicke prihode, troskove zivota, itd. Igra li to ikakvu ulogu? I isto oni na svojim stranicama kazu da je obveznik "osoba koja u svom vlasnistvu ili posjedu ima TV". A ako nije moj? Znam da se sad hvatam za slamke. Nije toliko stvar u 80 kn mjesecno - mada se bojim da bi tu oni lupili i neke "zaostatke", nego u principu - doci mi na vrata i prijetiti MUP-om. U svakom slucaju, mogu li ja sad stvarno ocekivati od njih nekakvu kaznu, prijavu, ovrhu, upozorenje....? Hvala jos jednom i sorry sto gnjavim.
  8. Evo da nastavim na svoje pitanje od prije godine dana Danas na vrata dolaze dvojica koji se predstavljaju kao kontrolori drzavne televiizije. Jedan mi mahne zutom plastificiranom karticom ispred lica na kojoj sam samo uspjela procitati: Kontrolor. Oni imaju podatak o prezimenu koji su procitali na vratima stana i imaju podatak "da se tu trosi struja". Pitam kakve to ima veze. Kazu: znaci netko zivi. Objasnim da je stan tatin, da je on na drugoj adresi, da su stvari njegove da je on uredan platisa. Prijete mi sudom i kaznom ako se "ne dogovorimo". Ja se smijem i pitam koga ce tuziti jer moje ime ne znaju. Kazu, oni ce tatu. A tata placa. Drugi tip vadi mobitel i kaze sad ce on MUP zvati i pitati tko zivi na ovoj adresi i onda cu dobiti kaznu i od HRT-a i Elektre (ne znam kako su do Elektre dosli). Ja kazem nazovite. E ipak ne ce. Kazem da ne ce jer nema ovlasti. Kaze on ima, jer oni su drzavna televizija. Kazem da sam trazila pravni savjet o tome trebam li placati, ali oni tvrde da oni znaju bolje od pravnika - ne pitaju ni kod koga pravni savjet. Lupaju neke clanke, prijete kaznama, ni u jednom trenutku ne pitaju imam li TV. Oni su kazu utvrdili da ja tu zivim i sad ce meni doci kazna. Hocu li potpisati? Rekoh, ne. I onda ljuti odose. Sto da sad ocekujem? Ako dodje kazna, pisem li prigovor na to? Unaprijed hvala!
  9. Dobra vecer! Malo bih osvjezila/podigla temu (da ne otvaram novu da me admini ne sanjaju ). Situacija ukratko sljedeca: Prva polica osiguranja i prvi tehnicki obavljen i kao takvi upisani u Prometnu 8.4.2014. Nakon godinu dana, dakle prosle godine, odlazim na tehnicki nekoliko dana ranije u slucaju da ne prodjem, da stignem otkloniti kvarove prije isteka. Otisla sam 31.3.2015., obavila tehnicki, prosla. Nisam, na zalost, gledala sto su upisali. Rijesili i osiguranje. I sad nekidan gledam, racunam, sve traje do 8.4. 2016., kad ono sipak; u prometnu su mi upisali taj "raniji" datum kad sam otisla na tehnicki, a ne tocno 12 mjeseci od prethodnog; i sad mi tehnicki izisao 31.3., a osiguranje do 8.4. Brze bolje, obnovili osiguranje koje i dalje prati datu, vrijedi do 8.4. 2017., ali tehnicki problem jer mi trece stop svjetlo ne radi, a nigdje ga za nabaviti - ledice, ne zarulje. I sad ja se ispada neregistrirana vozim?! Pitanje je; jesam li ja kriva sto sam automatski mislila da je osiguranje opet do 8.4., ili ona gospodja u Stanici za tehnicki nije smjela pomaknuti datum tehnickog pregleda unazad samo zato sto sam revno ranije dosla? Hvala na odgovoru i oprostite ako sam oduljila - zensko, ne mogu ja kratko
  10. Hvala najljepsa na odgovoru! Uljepsali ste mi dan! Pozdrav!
  11. Pozdrav! Imam slicnu situaciju. Zivim u stanu koji je vlasnistvo roditelja (konkretno vodi se na tati). Tata placa RTV pristojbu uredno. No, nismo zajednicko domacinstvo. Tata dio godine boravi u stanu iako mu je adresa na osobnoj drukcija. U slucaju kontrole, mogu li se ja pozvati na cinjenicu da je tata vlasnik stana i da je uredni platisa RTV pristojbe, dati njegov OIB i traziti da provjere navedeno? Ili moram placati posebnu pretplatu? Hvala na odgovoru!
  12. Pozdrav! Evo sam do maloprije prekopavala sve teme na ovom forumu koje su slicne, ali nisam nasla korisnu informaciju. Dakle, nastojat cu biti kratka i jasna. Prije nekih 6 godina mojom grjeskom ili grjeskom banke (sad nebitno) nije izvrsen trajni nalog za naplatu HRT pristojbe za dva mjeseca. Pola godine iza toga primila sam opomenu pred ovrhu - ovrha nije pokrenuta, nego sam samo primila opomenu u kojoj su moj dug HRT-u uvecali za troskove biljeznika. Na tu opomenu sam napisala zalbu i prosla je godina i nitko mi nista nije odgovorio. U medjuvremenu sam preselila. Prije preseljenja sam odjavila TV, ustvari, javila HRT-u da selim i da u domacinstvu u koje idem vec ima prijavljen TV na koji se placa pristojba. Rekli su mi da to mogu obaviti mailom. Jos cuvam te mailove i odgovor HRT-a u kojem su mi rekli da je sve u redu. Mene sad zanima, buduci da nije doslo do same ovrhe i buduci da je proslo nekih 6 godina od tog svega, moze li se dogoditi da samo jedan dan otkrijem da mi je FINA sjela na placu u naplati tog duga? Hvala unaprijed na odgovoru!
  13. Pozdrav! Pregledavala sam malo slicne teme, ali nisam uspjela pronaci konkretan odgovor. Naime na porodiljnom sam dopustu i zanima me vezano za izracun naknade sljedece: ulazi li izracun prosjeka place za porodiljnu naknadu regres i dar za dijete/bozicnica? Radi se o drzavnoj firmi (skola). Znam da uzimaju zadnjih 6 placa prije komplikacija i sve kuzim u svezi izracuna, ali ne znam idu li i ova "dodatna" primanja u taj prosjek ili samo konkretna placa? Hvala unaprijed!
  14. Hvala na brzom odgovoru! Razmisljali smo pokusati sa sporazumnim, ali sto u slucaju da to ne bude islo? "Nepravno" pitanje: koja je posljedica da se on ne pojavi na poslu tijekom otkaznog roka? Naime, znam da je pitanje bezobrazno, ali s obzirom na cjelokupno stanje u drzavi danas, ovaj drugi posao cini se kao once in a lifetime. Hvala jos jednom!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija