Jump to content

suzivko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ortak koji nije nositelj obrta, svojevoljno je istupio iz zajedničkog obrta. Imovina nije podijeljena, zanima me da li ortak koji nastavlja poslovanje može slobodno raspolagati imovinom upisanom u poslovnim knjigama a, koja je do istupa bila zajednička? Ortak koji je istupio navodno će tražiti podjelu sudskim putem i ne želi se mirno dogovoriti, da li sud može zabraniti drugom ortaku korištenje cjelokupnom imovinom iako mu je ona nužna za obavljanje djelatnosti? Bilo kakvi savjeti, iskustva su dobrodošli i unaprijed se zahvaljujem na njima.
  2. Evo, moj problem je sljedeći: vlasnici smo nekretnine koja se vodi kao društveno vlasništvo a, mi kao korisnici. Korisnici smo 193/2712 dijela te čestice. Da bismo upisali stvarno vlasništvo, na gruntovnici su nam rekli da angažiramo odvjetnika te, ovim putem molim kontakt (može i na PM) odvjetnika koji ima iskustva s rješavanjem ovakvih slučajeva.
  3. Štovani, molim za pomoć! Ortak je istupio iz zajedničkog obrta i osnovao novi, gospodarska imovina je podjeljena (radi se o strojevima, kamionima), da li ortak koji ostaje mora drugome ispostaviti fakturu za imovinu koja mu je pripala i na nju platiti pdv? Naime, čini mi se nelogično da imovinu koju su zajedno kupili ortak koji je istupio mora još jednom kupiti i platiti!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija