Jump to content

Jasminka78

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E sad, i baka i tata danas vise nisu zivi...ja licno mislim da su to bile nekakve mutne radnje moje tetke, jer mi nikad nismo saznali za koliko novca je kuca prodana i nikad vidjeli taj ugovor - baka je samo donijela odredjeni iznos i dala mome tati. Tu kucu su gradili baka i djed za tatu od kredita, ali se ubrzo tetka udala,pa su ona i njezin muz uspjeli da nagovore baku i djeda da se kuca ipak upise po 1/2 njoj i tati. Hvala na odgovoru!
  2. Da li je moguce da netko ima pravo na hrvatsko drzavljanstvo i nakon stjecanja njemackog drzavljanstva? Takodje, ako je njemacko drzavljanstvo stekao kroz sudski spor - time sto je tuzio drzavu Njemacku i pod uslovom da promjeni prezime (otac te osobe je bio njemac,pa da preuzme njegovo prezime); kako je moguce da u Hrvatskoj osobnoj iskaznici i putovnici i dalje ima staro prezime, a u njemackim papirima ima to njemacko prezime??
  3. Molim za pomoc - Moj otac i moja tetka su bili vlasnici po 1/2 kuce. S obzirom da su obje obitelji (moj tata sa nama i tetka sa njenim muzem i sinom) zivjele van Hrvatske, rjesili su da prodaju kucu. Tada tetka odlazi u Hrvatsku, a moj tata nije u mogucnosti i da bi mogla cijela kuca da se proda, moja tetka zajedno sa bakom (njihovom majkom) dolazi do informacije da baka treba da tuzi tatu, da bi njegova polovica kuce mogla da se prepise na nju i da bi njih dvije onda prodale kucu. Moze li mi netko objasniti kakva vrsta tuzbe je u pitanju...nije mi jasno, po osnovu cega je ta polovica samo tako prepisana na nju....mislim, tako lako mozete prevariti nekoga.... Sve to se dogadja u periodu 1996-1997.g. Hvala!
  4. Hvala puno na odgovoru! Spremam se na parnicu, ali prvo da nadjem dobrog odvjetnika jer nisam bas zadovoljna trenutnim. Da li neko zna, da li bih mogla u tuzbi da trazim zabranu raspolaganja imovinom (dok traje postupak)koja je ukljucena u ugovor o dosmrtnom izdrzavanju koji zelim da osporim? Hvala unaprijed. P.S. I da mi preporuci nekog odvjetnika u OS.
  5. Dobar dan svima! Nadam se da cete mi pomoci s obzirom da ne zivim vise u Hrvatskoj i da imam odredjenih problema sa nasljedstvom u kojima se ne snalazim bas najbolje. Moja baka je sa tetom potpisala ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju 15 dana pred smrt, a teta je onda krila od mog brata i mene da je baka umrla tj. saznali smo tek kad nam je stigao poziv na ostavinsko rociste. Apsolutno smo ubijedjeni da je sve to smisljeno uradjeno jer smo u prilicno hladnim odnosima sa tetom tj. ona sa nama, a kako je moj otac (tetin brat) umro prije nekoliko godina, teta nije ni razmisljala o moralnosti svog tog posla. Ja imam namjeru da pokrenem tuzbu i da sporim ugovor, ali je moj brat poslao Prigovor na Rjesenje o nasljedjivanju i jos nema nikakvog odgovora. Dakle, posto ne zivi u Hrvatskoj kao ni ja,brat je u zakonskom roku od 8 dana od primitka Rjesenja postom poslao Prigovor Javnom biljezniku kako je i navedeno u Rjesenju. Da li treba da se raspita ili je vec trebalo da dobije neki odgovor? Prigovor je poslao 07.02. a rok je bio 08.02. i evo vec mjesec dana nema nista! Hvala puno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija