Jump to content

seppo

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je seppo objavio

  1. kako se osoboditi troškova ovršnog postupka koji je pokrenut pred javnim bilježnikaom a povodom moga prigovora kao ovršenika, je sud stavio izvan snage. Sad je postupak pred sudom i veći dio je u zastari a manji dio je plaćen i što sad...ponovno staviti prigovor zastare i dokaz da dug ne postoji. Kako se osoboditi troškova jer je komunalno poduzeće i priznalo u računu za 3. mjesec stavka duga O, oo a na sudu me teret tj. ne mene jer se vodi na bolesnu osobu koja ne može pristutvovati sudu i što napraviti za tu osobu kad ne može na sud i nema punomoćnika ???pomoć hitno..
  2. Mene zanima postoje li kakve posljedice iz rješenja o ovrsi koje sud stavlja izvan snage u budućoj parnici??A tvrtla on u parničnom postupku MORA DOKAZATI da postoje nezastarjea potraživanja ...a koje ja planiram platiti u onom pravnom "vakumu" do parnice ako tvrtka bude imala interesa sudskim putem tražiti ...Mada njiova potraživanja su upitne visine. ALi o tome nekom drugom prlikom. Ali dostazanimljivom..
  3. Poslao sam na pm , dvije poruke , .. Nismo se razumjeli.ovrhovoditeljeva potraživanja sa u većem dijelu zastarjela... mene zanima stanje do parnice...rješenje o ovrsi se stavlja van snage..koje su to pravne posljedice istog.
  4. to je jedan od tri nezastajela računa dok je gro dio (95%) duga zstarjeo. mene samo zanima da li ova tri nezastarjela računa mogu biti zastarjeli ako bude parnični postupak te mogu li se uopče pozvati na zastaru pri tom parničnom postupku na iste...?? ili i h jednostavno platiti do parničnog postuka i time osporavati postojanje potraćivanja???
  5. Zastara se računa od dospjelosti svakog pojedinog računa pa do datuma na pečatu javnog bilježnika. ja uložim žalbu i sud stavi rješenje o ovrsi iznad snage i krene parnični postupak povodom platnog naloga znači parnice. Pitanje je ..da li tokom parnice mogu istaknuti prigovor zastare potraživanja koji u tom vremenskom razdobulju do parničnog postupka budu zasigurno zastarjeli?? Konkrento ima jedna račun izvadak iz poslovnih knjiga.. dvo 28. 2 2010. valuta 15.3 2010. primitak kod javnog bilježnika je 7.3. 2011. da li konkreno ovaj račun bude zastario ako napr. parnica bude krajem 3. mjeseca ove godine ili slijedeći mjesec.???
  6. ma da, radi se o komunalnim računima ne naknadama. znači moram naznačiti KOJI Računi su zastarjeli (specificirat po broju i datumu).I jeoš jedno mi nije jasno . U prijedlog za ovrhu priložea je vjerodostojan isprava gdje su navedeni računi koji nisu plačeni. Pošto posjedujem njihove opće uplatnice ...broj računa nisu istovjetni točnije istovjetno je par probjeva npr. 12345oooo-3 stoji u prijedlogu za ovrhu u dijelu izvatka iz poslovnih knjiga 123451245-2 stoji na računu jel mogu tako osporavati postojanje potraživanja koje nije zastarjelo. vIsina računa je ostala ista ali brojevi računa su izmjenjeni ..Inače se to komunalno poduzeće tako voli igrati pa tko nasjedne nasjedne..znači mogu li se pozvati tj. osporiti osnovanost svih potraživanja u cjelosti ??'
  7. Danas mi je dosao prijedlog za ovrhu od komunalnog poduzeća. Zanima me kako se stavlja i ističe prigovor za zastaru potraživanja i što ako je isto poduzeće stavljalo opomene i naloge za isključenje i prije prijedloga za ovrhu. Molim da mi netko odgovori što prije...jer je nekretnina u pitanju u kojoj živi invalidna osoba! I još jedno pitanje. Ako prigovor zastare potraživanja ide u većem dijelu( 90%) kako postaviti prigovor.
  8. a što ako je i bila opomena prije prijedloga za ovrhu?'
  9. Danas mi je dosao prijedlog za ovrhu od komunalnog poduzeća. Zanima me kako se stavlja i ističe prigovor za zastaru potraživanja i što ako je isto poduzeće stavljalo opomene (ali nisam siguran da su i slali opomene)i prije prijedloga za ovrhu. Molim da mi netko odgovori što prije...jer je nekretnina u pitanju u kojoj živi invalidna osoba!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija