Jump to content

dand

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani, zanima me da li pacijent koji leži u bolnici na jednom odjelu može obavit kontrolu na drugom odjelu (s obzirom da je naručen )tijekom svog boravka u bolnici. Odnosno, da li ima pravo na pratnju pomoćnog bolničkog osoblja da obavi kontrolni pregled? Zahvaljujem na odgovoru!
  2. lijep pozdrav , i ja sam jedan od ovršenika ...dobivam porodiljnu naknadu te povećani dječji doplatak zbog bolesti djeteta ,a fina mi je blokirala račun na ta primanja ....jako sam " sretna" što živim u ovakvoj državi . kad sam dobila rješenje o ovrsi, tražila sam onaj famozni račun za zaštičena primanja al su mi reki da mi račun nije blokiran te da ga ne mogu otvoriti...nakon tjedan dana blokirali su mi račun kad mi je sjela porodiljna naknada....nemam više što reći nego jad i bijeda ......
  3. Lijep pozdrav, i ja sam od nedavno odlukom liječ.komisije dobila rješenje za SRV zbog teškog zdrastvenog stanja djeteta,no ovim novim zakonom izostavili su pravilnike o zaštiti roditelja od noćnog i prekovremenog rada što je apsurdno ,jer dijete zahtjeva njegu i noću, a ne samo danju. Od medicinske struke sam dobila preporuku da ne bi smjela radit noćne smjene ,no po zakonu to nije nigdje navedeno pa poslodavac smatra da moram odradit i noćne smjene Kako se zakoni mjenjaju svako malo, nadam se da će se tu nešto promjeniti ,ali za to se moramo izboriti mi sami kao roditelji.
  4. pozdrav svima , majka sam djeteta sa teškim smetnjama u razvoju pa od ove godine radim polovicu punog radnog vremena . Kako radimo dnevnu i noćnu smjenu obratila sam se pravnoj službi hzzo-a kao i našoj soc.radnici gdje sam dobila odgovor da nema nikakve osnove da ja ne radim noćne smjene. Da li su oni u pravu?!?!
  5. pozdrav, molim vas ako mi možete razjasnit situaciju ....od ove godine radim polovicu punog radnog vremena zbog teške bolesti djeteta (13 god).Kako nam je radno vrijeme organizirano na dnevnu i noćnu smjenu obratila sam se pravnoj službi hzzo-a ,kao i našoj socijanoj radnici u svezi noćnog rada te sam dobila odgovor da nema nikakve osnove da ne radim noćne smjene !?!? da li su oni u pravu hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija