Jump to content

makatema

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav zanima me imam li pravo na zaostatke dječjeg doplatka od 2005god. naime zbog duga mog bivšeg supruga prema poreznoj upravi nisam mogla dobiti papire od njih...sada razvedena i samohrana majka dvoje djece dobivam dj doplatak od 249kn po djetetu. hvala na odgovoru
  2. majka sam troje djece...jedno je poslije razvoda pripalo ocu. zanima me, imam li pravo na 3 god porodiljnog jer samnom je dvoje djece..??
  3. 2003god, otvorila sam obrt. u ožujku 2004god, dobila sam kredit od općine od 50,000kn s poćekom od godinu dana i rokom otplate od 5 god. obrt je zatvoren u kolovozu 2004.god zbog moje trudnoće. 2010god ta općina mi je blokirala račun a dug je narastao na 107.000kn. ja sam momentalno na porodiljnom i naknadu primam preko zaštičenog računa.. najbitnije u tome svemu je to što se to sve vodilo na mene a nisam ja bila vlasnik..šta sad??? nešto sam čula da če ove godine država praštati dugove obrtnicima ali da oni više neće moći otvarati obrte, neznam dali je to točno i dali vrijedi i za općine?? hvala unaprijed!!!!
  4. bivši muž i ja, sporazumno smo se razveli. nije trebalo biti tako, ali oba dvoje smo u vanbračnoj zajednici,iz koje ja imam djete, i zbog toga smo išli na to da bude što prije gotovo. u braku imamo 2 djece, jedno je pripalo jednom a drugo drugom. što ako ja hoću da i drugo dijete pripadne meni, jer ima kod mene bolje uvjete za život. može li se to zatražiti u centru za socijalnu skrb? nisam tražila stvari koje smo zajednički stekli, samo one što sam dobila od svojih roditelja. mogu li ih sada tražiti? tu je i kredit zbog kojeg mi je blokiran tekući račun a dignut je za vrijeme braka, na obrt koji se vodio na moje ime a u biti je njegova mama bila pravi vlasnik? šta napraviti po tome pitanju?? hvala unaprijed!!
  5. htjela sam biti dobra i podigla sam kredit drugoj osobi u iznosu od 50 tisuća kuna. ta osobe nije vračala kredit kako je bilo dogovoreno i sad je narastao na 107 tisuća kuna. blokirani su mi svi računi... nema davno saznajem da je ista osoba tako zeznula još nekoliko ljudi...može li se uz njihovo svjedočenje dokazati da taj kredit nije bio za nas već da je krivac ta osoba....
  6. išla sam tužbom jer je on jako inatljiv čovjek i s njime se nije lako dogovoriti oko ničega mada je i on sada u vezi,kaže da če se žaliti na svaku odluku suda(što se djece tiče). djeca su stara 11 i 6 godina. ja znam da bi im bilo puno bolje kod mene nego kod njega. njegova kuća tj. kuća njegove mame je pod hipotekom i žive od njegovih mjesečnih primanja od 3000kn. kuća u kojoj ja živim nije pod hipotekom i primanja su nam oko 9000kn mjesečno.
  7. momentalno imamo takav dogovor da su djeca jedan tjedan kod mene a drugi kod njega. dječji doplatak ne dobivam niti sam ga dobivala, zbog toga što on nije predavao porezne prijave(obrtnik). nadam se da će djeca pripast meni. zanima me još, šta sve socijalna služba gleda za dobrobit djece? primanja, uvjete stanovanja i sl? hvala
  8. molim za pomoć..trenutno se nalazim pred rastavom(prvo ročište prošlo). iz tog braka imam dvoje djece, a trenutačno živim u izvanbračnoj zajednici i čekamo dijete. zanima me koje če prezime djete nositi? bivšeg ili sadašnjeg partnera? koja je procedura da dijete dobije prezime sadašnjeg partnera? dali se to dijete računa kao treće dijete i imam li pravo biti 3 god. na porodiljnom?unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija