Jump to content

kompas

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon što diplomiraš kao "bakalar" imaš pravo dobivati mirovinu još godinu dana kao nezaposleni...a što se tiče studiranja vani i što s mirovinom poslije to ti neznam, moraš se raspitati u mirovinskom..
  2. croatia se prodaje, a o naših 7% ni riječi.....Linić se stvarno zainatio...
  3. Da li mi netko može reči koliko se otprilike čeka na prvostupanjsku komisiju za priznavanje statusa člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja. Zahtjev je predan u područni ured prije dvije i pol godine. Sakupljanje dokumenata (ratni put i tome sl.) trajalo je godinu dana i sad je već prošla godina i par mjeseci a od njih ni glasa. Zar se kod nas sve mora odvijati godinama???????? I da li postoji kakav zakonski rok u kojem se oni moraju sastati??
  4. Imali ste više sreće nego ja. Nakon smrti supruga čekala sam godinu i dva mjeseca da se udjeli prebace na mene. To je bilo u drugom mjesecu prošle godine. Kad sam konačno dobila riješenje na mene, Fond je počeo dijeliti dividendu za 2009. i 2010.g. No ponovo zid.. nisam je mogla podignuti jer sam bila zavedena pod matičnim brojem a FINA traži OIB. Nazvala sam Ministarstvo branitelja i taj "gospodin" mi odgovori da moram čekati da se skupi dovoljan broj takvih slučajeva da bi se poslalo u Erste invest. To je bila kap koja je prelila čašu. Nazivala sam druge brojeve te mi je jedna gospođa izašla u susret i riješila to za tjedan-dva..
  5. Ja se nadam da će nakon prodaje Croatie i HPB ponovo doći do rasta vrijednosti udjela i onda prodati, dok nam Uprava FB ne proda i te dionice kao INE.
  6. Znam kako ti je...mojsuprug nakon takvog ponašanja digao ruku na sebe. Ostavio djecu i mene. Ja pod tabletama, a djeca mu ni na grob ne žele ići koliko su ljuti na njega. Nikad se nije želio lječiti jer nije htio priznati da ima PTSP i kao ne želi glumiti kao ostali. I što sad to nama znači....nemaš medicinske dokumentacije da je bio bolestan i da je njegovo stanje uzročno vezano za rat. Ali sve to nije važno koliko to da nije htio pomoći ni sebi ni nama.
  7. Hvala, bunilo me to što udovice nakon smrti HRVI nemaju pravo nasljeđivanja njegove invalidske mirovine, pa sam mislila da su i ova prava ukinuli...
  8. moj suprug je izvršio samoubojstvo..dragovoljac domovinskog rata. Momentalno su dokumenti za priznavanje statusa člana obitelji smrtno stradalog HB poslani na prvostupanjsku komisiju. Nije mi jasno po kojem bi Zakonu moj sin dobivao mirovinu u slučaju priznavanja statusa, budući da su mirovine članova obitelji od 2009.g. smanjene (ili imam krivo).
  9. Moj sin prima po ocu također obiteljsku mirovinu. Budući da je imao 40 godina staža..njegova civilna mirovina je povoljnija od braniteljske koja bi bila oko 1920,00 kn. Po izračunu braniteljska ispada viša, međutim imaju limit za 40 godina staža što iznosi gore navedeno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija