Jump to content

snjeka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nažalost, ukoliko je gospođa tako čvrsto odlučila da ide na sud i već angažirala odvjetnika, jedina osoba koja će Vam reći da li je branik za zamjenu ili popravak je vještak. Vještačenje mora predložiti tužiteljica i ono košta cca 3.000,00 kn, a ako izgubiš spor to ćete joj Vi vjerojatno morati nadoknaditi.
  2. Treba mi pomoć...I ako netko ima neku sudsku praksu slobodno mi pošaljite. uglavnom, radi se o ugovoru o zakupu. Trebalo je popraviti krov te je vlasnik (zakupodavac) povjerio posao nekom izvođaču. Prilikom obavljanja radova (koji su obavljani u skladu s propisima i pravilima struke, zakupniku je nastala šteta na stvarima. I sad mi zastupamo zakupnika, i tužili smo vlasnika (zakupodavca) i izvođača radova, solidarno. Tvrdimo da je zakupnik tu treća osoba i oni njemu odgovaraju solidarno prema objektivnoj odgovornosti, i nas se njihov međusobni odnos ne tiče. I sad pitanje, da li je zakupnik treća osoba u ovom slučaju? I ako tko ima, molim brojeve presuda da priložim i sudsku praksu. hvala!
  3. Pozdrav, imam par pitanja naravno za pravosudni. Ja za polaganje pravosudnog stječem uvjete u 8 mjesecu 2011. godine i izašla bi na njega negdje početkom 2012. godine. Sad me zanima kada će HOK na svoje stranice staviti rokove za polaganje pravosudnog ispita i kada će objaviti datume održavanja seminara. Ne znam kako je to inače praksa. Ja bi na seminar išla cca mjesec dana prije polaganja ispita, kada već budem većinu toga (nadam se) znala, a ne znam kada se inače ti seminari održavaju. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija