Jump to content

ivan1606

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. Mislim da ću ipak platiti pola kazne. Prema tvrdnji policajca, prekršaj ne ulazi u evidenciju jedino ako se kazna plati odmah, tj. na licu mjesta.
  2. Ukratko, zaustavila me policija, nisam bio vezan (ostalih prekršaja nije bilo) i od strane policajca dobivam obavijest o počinjenom prekršaju s napomenom da ako platim odmah ili u roku tri dana, plaćam samo 1/2 cijene tj 250 kn. Tražio sam pismenu opomenu pošto u zadnjih godinu dana nisam počinio nikakav prekršaj ali policajac je to odbio. Da li je pametnije da odmah platim tu minimalnu kaznu ili da pričekam prekršajni nalog i onda se na njega žalim u smislu da tražim pisanu opomenu? Kakva je praksa suda u takvim slučajevima? Hvala na odgovorima.
  3. Pozdrav. 01.12. ove godine mi istiće treći uzastopni ugovor na određeno vrijeme u nazad tri godine, bez ikakvih prekida. Da li mi poslodavac, ako me želi i dalje imati zaposlenog, mora ponuditi ugovor na neodređeno vrijeme? Pitam zbog toga jer nisam siguran koje su novine uvedene sa ovim novim izmjenema i dopunama Zakona o radu iz 2013. godine Zahvaljujem.
  4. Slikala me multanova, 105km/h uključujući 10% tolerancije. Ograničenje na tom dijelu ceste je 50km/h. Rekli su mi da ću dobiti prekršajni nalog ili poziv od suda na raspravu(nisam siguran koje je od ovo dvoje)na kućnu adresu. Zakon kaže da je kazna za taj prekršaj od 5000 do 15000 kn, devet kaznenih bodova i oduzimanje vozačke na 12mj. Postoji i mogućnost kazne zatvora od 60 dana. Kako stvari stoje u praksi, odnosno koliko bi mogao dobiti s obzirom da mi je to prvi prekršaj takve vrste i da imam relativno mala primanja? Još nešto, da li postoji mogućnost da me za takav prekršaj policija na licu mjesta odvede u postaju do izraicanja kazne? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija