Jump to content

ivrkljan

Korisnik
  • Broj objava

    90
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. ivrkljan

    ???

    Da. A šro klinka veli? To je, u tom slučaju, ključno. Pravobranitelj za djecu će, tako-ionako, samo tražiti očitovanje. Ali, ne štodi i njega kontaktirati. Postoje i više pravne razine. To bi bila povreda prava na poštovanje privatnog i obiteljskog života, doma i korespondencije iz članka 8., stavka 1. i povreda zabrane uplitanja javne vlasti u ta prava iz članka 8., stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Kao što rekoh, ključno je što klinka veli. U slučaju da želi mobitel, došlo je do povrede ljudskih prava i temeljnih sloboda pa ju netko, uz njezin potpis, može zastupati po tom pitanju. Pred nekim međunarodnim tijelima, moguće je postupati protiv Republike Hrvatske i bez odobrenja osobe u čije ime se podnosi prigovor, ukoliko je s njom nemoguće stupiti u kontakt ili je onesposobljena izraziti svoju volju. S obzirom na uplitanje javne vlasti, Republika Hrvatska bi morala dokazati da je to bilo nužno zbog "interesa državne sigurnosti, javnog reda i mira, ili gospodarske dobrobiti zemlje, te radi sprečavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala ili radi zaštite prava i sloboda drugih". Pretpostavljam da se gospodična ne bavi obavještajnom djelatnošću, dogovaranjem javnih nereda, organiziranjem kriminalnih skupina, da nema bitnog utjecaja na godspodarstvo Republike Hrvatske ili sl.
  2. ivrkljan

    ???

    Ako majka ima roditeljska prava a drugi roditelj nema, onda ona odlučuje o odgoju djeteta, što uključuje i korištenje mobitela, slušanje radija, gledanje televizije itd. Odgoj djeteta uključuju i odlučivanje da li će ići na vjeronauk, čiji vjeronauk, koju vrstu školskog odgoja će imati itd. E, iz toga je vidljivo o kakvim važnim pitanjima koja su pitanje isključivo osobnih stavova, ili bi trebali biti barem djelomično sukladni željama djeteta, odlučuje osoba s roditeljskim pravima. Također, recimo da policija dođe utvrditi što je s mobitelom i zašto je majka otuđila mobitel time što ga nije vratila korisniku ili vlasniku, oni bi, sukladno članku 12. Konvencije o pravima djeteta, trebali djete pitati da li ono misli da bi mu mobitel trebao biti vraćen ili ne. U suprotnom, došlo je do povrede te konvencije i moguće je pravno postupati, pogotovo s obzirom da kuća nema telefon pa se djetetu zapravo zabranjuje nešto na što imaju pravo, s ograničenjima, čak i pritvorenici i zatvorenici u Remetincu. Kako to pravno sprovesti u djelo: Djelatnik: "Policija." Drugi roditelj: "Bivša supruga otuđila je mom djetetu mobitel u mojem vlasništvu, za koji imam račun, na zahtjev da ga uruči ovlaštenom korisniku ili meni se oglušila i protupravno si ga je prisvojila." ... A, također, neimanje telefona bi moglo škoditi njezinom razvoju, pa se drugi roditelj može obratiti i Pravobranitelju za djecu. Ekstremni primjer zakvog škođenja bi bio odluka majke da se s djetetom, suprotno djetetovim gledištima, preseli u špilju i da više djete nema mogućnost komunikacije ni s kim.
  3. ivrkljan

    prijetnje

    Žalba na rješenje općinskog državnog odvjetništva nije dopuštena ali možete sami podnijeti optužni prijedlog općinskom kaznenom sudu. Međutim, on će biti oslobođen krivnje kao neuračunjiv. Morate se žaliti višem sudu ali će i oni isto presuditi. Republika Hrvatska je dužna Vas na neki način zaštititi, jer imate pravo na sigurnost sukladno članku 5., stavku 1. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda pa nakon što odradite sve što je gore navedeno, imate pravo podnijeti ustavnu tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske a ako ni to ne pomogne, tužbu protiv Republike Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava i dobiti odštetu, sukladno članku 41. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Nakon toga, presuda je obvezujuća za Republiku Hrvatsku i ona mora naći neki način da Vas zaštiti. Obavezno navedite da su pola policajaca te policijske postaje njegovi prijateji i da je njihovo izvješće pristrano, jer to zapravo znači da Republika Hrvatska izravno omogućava povredu Vašeg prava na sigurnost.
  4. Da, ja sam uputio isključivo zahtjeve da mi se dostavi račun, ovršni prijedlog i preslika poštanske povratnice. Naveo sam kako mi je to potrebno da bi napisao prigovor. Ja ne znam koji je broj spisa. Ja ne znam koji je datum spisa. Ja ne znam na koji period se račun odnosi. Ja znam samo tko je zatražio ovrhu a to je pravna osoba koju sam prethodno teretio za povredu članka 3. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i od koje sam, neposredno prije nego što su tražili ovrhu bez pravne osnove, tražio pristup infromacijama putem odgovarajućeg ministarstva.
  5. To nema veze. Sud je dužan uzeti njezino gledište u obzir.
  6. Pa nije baš jako konfuzan. On želi sve dobiti ali ne nužno i koristiti a baš i nije sposoban stalno se brinuti za nju. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama i Somaliji djecu se ne mora saslušati prilikom odlučivanja kod koga će biti, s obzirom da nisu ratificirale Konvenciju o pravima djeteta koja člankom 12. nalaže da dijeca imaju pravo "reći što misle da bi se trebalo dogoditi i da se njihova gledišta uzmu u obzir". Ako ona veli da želi živjeti kod Vas, sudac mora u obrazloženju odluke navesti na koji način je uzeo gledište Vaše kćeri u obzir. U suprotnom imate osnove za žalbu, ustavnu tužbu, tužbu protiv Republike Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava ili postupanje pred Uredom visokog povjerenika za ljudska prava Ujedinjenih naroda.
  7. ivrkljan

    ???

    Slijedeći put neka drugi roditelj djetetu ne pokloni mobitel nego neka mu ga da na uporabu. U slućaju uništenja, oštećenja ili otuđenja mobitela od strane majke, ona je kazneno odgovorna, jer nema pravo raspolagati imovinom drugog roditelja. Međutim, to ne znači da djetetu ne može oduzeti mobitel nego samo da ga je u tom slučaju dužna predati vlasniku. Potebno je zadržati račun i IMEI mobitela kao i račun za Tomato karticu i bonove kako bi se dokazalo vlasništvo. Ako imate dokaz o vlasništvu, onda čak i policija izlazi na teren za robu vrijednosti manje od 1.000,00 kn, jer bi inače netko mogao redom krasti mobitele i čekati privatne tužbe. Drugi roditelj može tražiti da se mobitel vrati ovlaštenom korisniku kako bi putem njega drugi roditelj zaprimio otuđenu robu ili da se vrati njemu osobno.
  8. Da, tako je. Kaznena prijava bi se, zapravo, i trebala podnositi državnom odvjetništvu a ne policiji. Navedite da se i dalje prijeti, samo neizravno. Ako aludira na prethodne prijetnje onda se de facto prijeti istim prijetnjama.
  9. Ne znam zašto mislite da sam promašio rubriku ako me zanima i nakon koliko se, otprilike, pokreće sudski postupak za takvo što. Također, ovo je ovršni postupak i to, u ovom trenutku, ne pred tijelom državne uprave pa ne mogu tražiti pristup informacijama temeljen Zakona o pravu na pristup informacijama. Mene konkretno zanima kako prisiliti to što nije tijelo državne uprave da mi to isporuči. Ovo konkretno pitane sam ponovio u svakoj prethodnoj objavi.
  10. Da li se poslužitelj nalazi na teritoriju Republike Hrvatske? Relativna zastara je 3 godine, sukladno članku 193. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima. Podnesite prekršajnu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u njihovoj općini zbog počinjenja prekršajnog djela iz članka 189., stavka 1., točke 13., članka 189., stavka 2. i članka 189., stavka 6. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima koje je počinjeno uklanjanjem administrativnog pristupa poslužitelju. Pošaljite im zahtjev za naknadu štete u dvostruko većem iznosu od uobičajenog iznosa za korištenje takvih programa (penal), prestanak uznemiravanja autorkog prava (prestanak korištenja) i vraćanje stečenog bez osnove (da Vam isporuče programe i dizajn) sukladno članku 172., stavku 2. i članku 183., stavku 1. i 2. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, poštom preporučeno s povratnicom. Sukladno članku 183., stavku 2., "ne može se dokazivati da šteta nije nastala". Napravite preslike zahtjeva. Zahtjev ne smije spominjati bazu podataka, jer je, sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, baza podataka isključivo ono što sustav za upravljanje bazom podataka sadrži a sustav za upravljanje bazom podataka je program. Navedite koji se sve Vaši programi nalaze na njihovom poslužitelju i to otprilike ovako: 1. Kaskadni stilski listovi (CSS). 2. Označeni osebujan hipertekst (XHTML). 3. Program za predobradu stranice (PHP). 4. Struktura baze podataka (MySQL). 5. Programi baze podataka - procedure, funkcije i okidači (MySQL). 6. Postavke osnovnog ulazno-izlaznog sustava (BIOS). 7. Postavljeni osnovni podizač sustava (GRUB). 8. Tablice logičkih obujama (LVM) i particijske tablice (MSDOS) čvrstih diskova. 9. Postavke operacijskog sustava (OpenSUSE - uključujući i init.d postavke, unose u autorizacijske datoteke, izuzev podataka korisnika, SNMP postavke, itd.). 10. Program za stvaranje sigurnosne kopije (crontab i BASH). 11. Program za dojavljivanje stanja sustava (crontab, BASH ili/i što već). itd. i 12. Grafički dizajn. Nakon što Vam sve to isporuče (a ne znam kako će Vam točno isporučiti postavke BIOS-a, makar je i to Vaš program, sukladno određenju programa iz članka 107. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima), morati će prepostaviti BIOS i preinstalirati poslužitelj s obzirom na stavke 6 - 9. Ako su oni korištenjem Vaših programa stekli neku korist, onda ta korist pripada Vama (članak 179., stavak 3. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima) pa u zahtjevu tražite da Vam se i ta korist ispostavi. Ako ne nadoknade štetu u roku od 15 dana, preslika zahtjeva i poštanska povratnica su ovršne isprave kojima ćete kod ovrhovoditelja (javni bilježnici a možda i drugi) pokrenuti ovrhu nad njihovom imovinom. Ako ne prestanu uznemiravati autorsko pravo (ne prestanu koristiti) i ne vrate stečeno bez osnove (ne isporuče programe i grafički design), podnesite sudsku tužbu.
  11. Nikakva (članak 23., stavak 3. Zakona o nasljeđivanju) a također Vas se posvojitej može odreći (članak 24. Zakona o nasljeđivanju). To su baš lijepo smislili. Najbolja fora bi bila dati posvojiti dijete i da ga se posvojitelji odreknu. Onda nema pravo na nužni dio nigdje.
  12. ivrkljan

    ???

    @mario-sb: Tko je vlasnik mobitela? Ako je dijete vlasnik mobitela i ako oba roditelja imaju roditeljsko pravo onda oduzimanje mobitela prvom roditelju od strane drugog roditelja ne predstavlja otuđenje, jer on raspolaže tim mobitelom po jednakoj osnovi kao i prvi roditelj.
  13. @fotomatik: Dakle, ovako: 16- i 17- godišnji državljani Škotske se mogu seksati s kim god hoće i bilo tko se može seksati s njima ako oni na to pristanu. U Škotskoj osoba može posjedovati pornografske slike osobe koja je u trenutku slikanja imala 16 ili 17 godina samo ako je s njom bila oženjena ili ako je s njom živjela u ustrajnoj obiteljskoj vezi i ako se na slikama nalazi samo osoba stara 16 ili 17 godina ili još dodano ta osoba koja pojeduje slike ali ne i treća osoba. Slike svih ostalih osoba ispod 18 godina su dječija pornografija. Sukladno tome, ne bi se moglo reći da 16- ili 17-godišnji škoti mogu biti pornografski modeli, osim u privatne svrhe. Škotska Stranka Rada (37 od 129 zastupnika) trenutno predlaže pravo glasa za 16- i 17-godišnjake a Liberalni Demokrati (5 od 129 zastupnika) da mogu gledati i sudjelovati u hard-core porno filmovima i ići u seks-dućane. Posljednji izbori u Škotskoj bili su 5. svibnja, 2011. za trenutni saziv parlamenta u trajanju od 5 godina. Dakle, sve osobe na slikama koje se nalaze na Vašem računalu moraju biti starije od 18 godina.
  14. @fotomatik: Možda je netočno da 16-godišnji punoljetnici u Škotskoj smiju biti pornografski modeli. Sad je pitanje da li su to samo goli modeli ili da li ima seksa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija