Jump to content

androida1980

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Katastrofa. Iako mi je brak žalost i katastrofa i planirala sam ga privesti kraju, svojom ne pažnjom i glupošću ostala sam trudna. Moj muž ne zna da postoji netko drugi niti sluti, ali u razgovoru koji smo vodili sve ide ka tome da je razvod za nas kroz neko vrijeme vrlo izgledna opcija. Ja i drugi muškarac sa kojim sam zatrudnila smo u vezi cca 2 godine. Jako se volimo i do sada za nas malo ljudi zna. Planiramo i zajednički život i planirali smo i dijete. Međutim. Imam dijete sa sadašnjim (još uvijek mužem). Zadržavanje trudnoće, objava svega toga, skandal i sramota i sve ostalo...koliko bi to utjecalo u CZSS kod odluke sa kime će dijete živjeti. Moj muž radi posao u kojem je doma svaki drugi vikend pa me zanima kad bi tražio u centru da ona živi sa njim kolike su njegove šanse, akolike moje. Malo je doma. Ja ne radim, odnosno radim jedan honorarni jako dobro plaćen posao. Tako da nisam bez prihoda, ali su oni na crno pa ne znam smijem li ih spomenuti. Moja odluka je hitni pobačaj, ali zanima me kad bih odlučila zadržati dijete je li vjerojatno da bih zbog načina na koji sam zatrudnila ostala bez ovog dijeteta. Zbog toga sam spremna na pobačaj odmah. Nikako ne bih mogla zamisliti izgubiti dijete, odnosno da ne živi samnom. Kako centar gleda na ovakvu situaciju i da li smatra da sam zbog toga manje dobra majka ili što već. ne znam kako se pametnije izraziti s obzirom koje sam si s*anje priuštila. Puno hvala.
  2. Situacija je sljedeća. Prije 3 mj. odlučila sam napraviti otkup police kod Croatia osiguranja. Kako je moj tekući u ovršnoj blokadi pismenim zahtjevom ovjerenim kod javnog bilježnika zatražila sam od Cro.osiguranja da isplati otkupnu svotu na račun moje majke. tada su oni rekli da to nije nikakav problem i da će tako učiniti. Bedasta službenica ne čitajući dokumentaciju, automatski je jučer uplatila svotu na moj tekući, a za što je imala izričitu moju zabranu. Ona se sad ispričava i sliježe ramenima. Novac je pokupljen od Fine u roku od odmah i sad je "piši propalo" po meni. Oni se sad nešto izvinjavaju i umiru od suosjećajnosti. Rekli su mi da "eto nije pazila". Da su poslali dopis u banku na koju poslaše novce da se to vrati jer kao nije bilo namjenjeno na taj (moj) račun. kao kriva uplata. Pitanje je ako netko zna, hoće li fina vratiti novce s obzirom da je kriva uplata i hoću li uopće vidjeti te novce.
  3. Molim bez komentara 5 do 12, jer ne znate cijelu priču, koja nije važna za moje pitanje. Govorim o tehničkim stvarima i jako sam dobar roditelj i ništa nije 5 do 12. Ja sam maloj i mama i tata 25 dana u mjesecu. Sama sam na svijetu sa njom i u stanu i u glavi, ali kako kažem to nije predmet moga pitanja. Tražim tehničko pravne savjete kojim redosljedom sa sudovima centrom i službama. Ako može bez osobnih mišljenja o mojem slučaju bit ću zahvalna. Kako je do ideje za rastavu došlo i zbog čega nije važno za pitanje, a to ću objasniti suprugu. Osobne savjete iz proživljenih iskustava dakako prihvaćam. Zahvaljujem.
  4. Kako i naslov kaže. Pokrenut ću razvod za mjesec dva. Moj suprug još ništa ne zna. U braku nije bilo zlostavljanja. Sve je uredu. Suprug je zbog posla izbivao iz kuće jako puno i bio doma cca 5-8 dana mjesečno. Ponekad svaki drugi mjesec. U braku smo 6 i pol godina i došao je kraj. Imamo 3 godišnje dijete i zanima me kako i od kud krenuti te što mogu očekivati vezano uz dodijeljivanje skrbništva. Imovina stečena u braku me ne zanima. Želim skrbništvo nad djetetom, ali ja sam ne zaposlena iako ne i bez prihoda. Međutim oni dolaze iz neprijavljene sportske djelatnosti pa ne znam priznaje li ih uopće CZSS ili je bolje da ih ne spominjem i jesu li uopće relevantni kod ostvarivanja prava na skrbništvo. On radi, ali priroda posla mu omogućava boravak u hrvatskoj svaki drugi vikend, ako bi se potrudio. Vjerujem da će skrbništvo htjeti i on, koji jedini zarađuje i od čijeg smo novca relativno dobro živjeli. Oboje smo dobri roditelji što će i on pokušati dokazati, iako je mala jako jako vezana za mene jer je samnom najviše. Naravno da ona obožava i oca, pa me zanima iz svih ovih podataka kome je izvjesno da će ostvariti skrbništvo. Također postoji i činjenica da sam upoznala nekoga i da bih se do jeseni odselila sa djetetom 250 km od sadašnjeg mjesta stanovanja. Zanima me kako to objesniti što pametnije na CZSS, odnosno koliko je to i je li otegotna okolnost. Smijem li uopće dijete odvesti i smijem li to učiniti prije završetka procesa dodjeljivanja skrbništva. Može li mi se dogoditi da me nečije osobno ili stručno mišljenje (osobno me više muči) u centru procjeni kao poludjelom majkom i preljubnicom i dodjeli skrbništvo nad djetetom suprugu. Živimo u malom mjestu i poznanica trenutno u centru sluša svakakve uvrede nestručnih djelatnika, kao i to da je upućuju na duhovne obnove i čak joj je rečeno da "će se u centru svi molit za njenu dušu". Koliko najduže može trajati sve nabrojano, a specijalno rastava braka i koji se problemi sve mogu pojaviti. Želim svom dijetetu najbolje pa vas molim za pravni savjet kako pristupiti razriješavanju i što i kojim redosljedom očekivati od centra. Te razliku i povezanost između procesa rastave i traženja skrbništva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija