Jump to content

agnez

Korisnik
  • Broj objava

    98
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Lijep pozdrav, Imam garažu ( dvojnu) površine 48 m2, pola je u mojem vlasništvu, a pola u vlasništvu moga brata. Na garaži je terasa koja pomalo pušta kišu i on je meni kod odvjetnika dao dopuštenje da tu cijelu površinu riješim kako želim,pa ako i hoću napraviti gore apartman. Pokušavam naći odgovor je li to moguće napraviti. Garaža je pomoćni objekat uredno je legalizirala kao i kuća pored nje. Razmišljao sam i o montažnoj kućici,otprilike te kvadrature. Molio bih kojega znalca za odgovor.
  2. Radi se o pripadniku gardijske br, umirovljen kao puk. i rvi. Dobio je neke informacije zašto je toliko ispod svoga statusa. Od našeg min. branitelja mu je rečeno da je Bih za njega zatrađila profes. mirovinu i oni pošto surađuju s njima tako i donose rješenja. Imao je kod nas 80% Hrvi, što mu je u Sarajevu skinuto na 40%. To nije vezano za mirovinu, ali mu je invalidnina smanjena 5 puta. Težak prostrijel pluća i prsnog koša i geler koji još stoji pored kralješnice. Ali na komisiji u Sarajevu na njihov upit tko ste , odgovoriti s Hrvatski časnik, nije ni moglo drugačije završiti. Kao da su nas slali u Bg na vještačenja. A neki i jesu tako prošli. Uglavnom, hvala na odgovoru,
  3. Molio bih odgovor na pitanje jednog mog prijatelja. Već je dugo umirovljen kao rvi HVO-a i tek prije nekog vremena je vidio da mu u obračunu mirovine nije naveden ni status pripadnika gardijske brigade ni dragovoljca. Ima od našeg mirovinskog obračun 50/50 profesionalna. Može li mi netko izračunati mirovinu za čin pukovnika profesionalnu i to s pripadnošću gard. brigadi HVO ako ima kakve razlike izmedju čina u HVO i HV i bez , da se vidi razlika. Ako treba još detalja molim tko zna izračunati. Zahvaljujem.
  4. Ne moraš ići na nikakvih 30%. Pročitaj dobro što ti piše pod (2). Dakle osim članova obitelji smrtno stradaloga hrv. branitelja iz DR, članovi obitelji nestalog ili zatočenog HR branitelja iz DR te HRVI- dakle svi HRVI neovisno o postotku. I Hrvatski Branitelji s oštećenjem organizma najmanje 30%. OK? Ne moraju svi branitelji s oštećenjem organizma 30% biti HRVI. Tebi je 20% dovoljno za ostvarivanje prava na participaciju. Kapiši prika?
  5. Biga-je bandjera moj, i ja sam u tom kolu. Ali kako je i Đakić u saboru rekao (u naše ime),da se svi slažemo s skidanjem 10%, jer su eto teške prilike u državi, a nitko nije spomenuo vraćanje tih 10%,ostaje jedino nada da će to vratiti ovima kojima su digli još 10 %,a obećali vratiti kad nam "krene bolje". A da te nikad nitko u životu nije pokrao,varaš se.Pokrali su i tebe i mene i svih nas,samo neke više neke manje.
  6. U nekoliko navrata su spominjali ukidanje tog razdvajanja,ali nešto su utihnuli u zadnje vrijeme.
  7. Ona gore navedena gospoda bolje da se ni ne mješaju u ništa,jer od njih ne vjerujem da će biti kakve koristi,bar za nas.Možda g.H.Vukušić ,ali ovi drugi što hoće pregovarati s Vučićem......
  8. Svaki grad koji je 91 bio na prvoj crti imao je bar jednu pričuvnu brigadu;Šibenik 113,Vinkovci mislim109,Dubrovnik 163,Zadar svoju,Karlovac svoju,neki i po nekoliko, itd .Bez njih gardijske brigade ne bi napravile puno,pogotovo te 1991 godine.Ima dosta ljudi koji su po4, 5 godina proveli na prvoj crti u pričuvnoj brigadi koja je suprotno od svoga naziva bila non-stop u ratu.Nisu ti momci mogli baš krasti traktore i hidrofore..
  9. Odhebimo "nasekirane"(PTSP-ovce),ništa im nije,haha,onda ove što su dobili kroz dupe,ruke noge,leđa,hihihi,pa onda prorešetane uzduž,pa one poprijeko buahahaha,onda one koji su izgubili samo jednu nogu,i tako dalje i tako dalje... 20%,30%.40%,pa na kraju će reći i 100%-tnom da mu ne bi ništa bilo da nije vuko vraga za rep.Tko se ovom svemu od srca smije,pogađajte samo jedanput,osim ako znate još nekoga tko je doživio čudesno izliječenje min.foteljom.
  10. Mislim da su nas kurvanjski podijelili,a mnogi su nasjeli na to da je HVO bio vojska druge države.Tako mogu bacit upljuvak i među nas u RH,pa da se pripadnici MUP-a smatraju manje ili više vrijednim od pripadnika ZNG-a,pa onda aktivnu gardu od pričuve,itd,itd.Npr.status dragovoljca više ni ne postoji.Eto moj bambur,to je politika i mi smo svi žrtve iste.Za mene su braća iz HVO-a jednaka .
  11. Ma to sve skupa nije vrijedno da se o tome raspravlja.Eno Argentina bankrotirala po 10-put i ona njihova predsjednica (na TV bilo)objašnjava narodu da se ništa nije promijenilo i da samo piče dalje,na što je pobrala aplauz i svi nazočni su se smijali ko ludi.Znači i s tim se živi....
  12. Ovo će prerasti u svađu,a to mi nije namjera.Možda da pročitaš ponovo što sam napisao o fondu za školovanje djece branitelja i slične stvari koje sad ispadaju piz.......,jer ipak je trebalo prodati udjele(po tvom),a ne ih čuvati da se fond ne raspadne.Ajd nema smisla ode ovo naopako.........
  13. Zašto ti nije jasno? Često se na forumu moglo pročitati da se ne prodaju udjeli jer će se eto iz toga školovati djeca branitelja,pa ovo,pa ono.Sad svi koji nismo prodali smo glupani,a prije ako si prodao bio si pak-šu.Kako sad to?Ne valja ni ovako ni onako. Ja sam u minusu jer nisam prodao kao i mnogi ovdje,a sad još i bedaci,aj dobro,ni prvi a izgleda ni zadnji put.
  14. Već je traženo i odbijeno da branitelji postanu ustavna kategorija.Rekli su da imamo sasvim dobar zakon koji nas štiti.Hehe,pa znali su što izglasavaju.....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija