Jump to content

kajic

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru. evo riješeno je sve. vip je vratio novac koji je krivo uplačen. čekao dva dana. banka (poslovnica) je sve riješila bez mene. pozz.
  2. neznam da li je netko već postavio slično pitanje ako je ispričavam se na suvišnoj temi. nisam vlasnik nekretnine u kojoj živim, jasno mi je da ja mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju. međutim, muči me nekoliko sitnica. na geoportalu je vidljiva dvorišna zgrada koja je ilegalno sagrađena. da li moram svejedno zvati geodeta (ili ko već treba to mjeriti) ili ne? postoji još jedan dio koji ne postoji na toj stranici (slici), al u tom djelu živi druga obitelj. mogu li predati zahtjev samo za svoj dio koji koristim ili se OBAVEZNO mora legalizirati u cijelosti? to su kao dva stana, svaki zasebno. dijeli nas hodnik. malo komplicirano al... da li se može kako izvesti da se ne plača taj geodet, kad već postoji snimka za ovaj moj dio gdje živim? hvala!
  3. pozdrav, o čemu se radi: kako primam plaću na zaštićeni račun, odlučio sam prebaciti istu na račun od supruge. u poslovnici sam to i napravio, bar sam mislio da jesam. došao doma, preko internet bankarstva provjerio stanje i nema para. kad ono na papiru koji sam dobio da je uplačeno, krivi tekući račun. umjesto od supruge, piše moj blokirani račun. nazovem, kažu da moram doć, dođem u poslovnicu. međutim oni ne mogu dobiti na telefon vip, koji mi je sjeo na plaču (duga priča). nakon sat vremena dobiju nekog (valjda) i navodno oni još ne vide novac. niš, pričekam do danas. međutim oni u poslovnici moraju čekati njihovu uplatu nazad. pitanje: da li je sama poslovnica dužna isplatiti novac, jer je njihov službenik napravio grešku? malo mi je hitno za odgovor pa, ako netko zna bio bi zahvalan. ps. valjda sam dobro stavio temu.
  4. pozdrav, zatvorio sam obrt 2006. godine. nikada nisam imao knjigovođu, tako da su svi papiri (ulaz, izlaz, računi goriva, fakture.....) kod mene. nisam nikada predavao ni one spise (neznam kako se zovu) komori ili kome već. interesira me da li mogu ja te sve papire baciti? ima ih koda doma imam pisarnicu. pozz.
  5. Bandić uputio javni poziv u ime grada Zagreba: Platite glavnicu, oprostit ćemo vam kamate. neznam da li smijem stavljati link. al ovaj naslov stoji na jednom našem portalu. pa, ako netko zna malo opširnije o svemu tome, zamolio bi da pojasni nama malo "tupima". na drugom portalu o istoj temi al malo drugačije. ako sam dobro shvatio oprostit će se kamata samo onima koji uplate glavnicu u komadu, ili ne?
  6. bok. evo zadnjih dana kod nas na poslu, krenulo se sa podijelom računa prema radnicima, koji su u proteklih 2-3 mjeseca ne namjerno razbili neku robu. zači, radi se o ispadanju robe (ajvar, mlijeko...) iz ruku ili sa palete prilikom transporta. jednom sam negdje pročitao da se nesmije naplatiti ne namjerno razbijena roba, zakon o lomu? može netko ko je više upučen da malo pojasni smije li se naplatiti razbijena roba radniku. hvala.
  7. pozdrav, evo ovak, na bolovanju sam od 15.6. 2012. faxirao sam u firmu potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad 18.6.2012, za koju imam dokaz da sam poslao. da bi danas iz firme mi javili da nisu dobili taj fax i da im na dva broja hitno faxiram ponovno. što sam i napravio oko 12 sati. e, a u 15:15 sati stiže brzojav kako je firma pokrenula postupak otkazivanja ugovora o radu zbog neopravdanog izostanka s posla od 15.5.2012. (valjda njihova greška u datumu). kome prijaviti ovu glupost? naravno radi se o konzumu. ps. jednom su zvali jednog dečka koji radi na istoj poziciji kao i ja, da prekine bolovanje jer nisu sigurni da će mu produžiti ugovor ako se ne vrati. a čovjek u bolnici leži!!!!!
  8. da ali je problem što su rekli da će slat kontrolu. a todorić je taman kupio jedan dio vlasništva nemetove (poliklinika).
  9. nekoliko djelatnika u našoj firmi (konzum) predbilježilo se za godišnji odmor od 25.07. dva tjedna još u trečem mjesecu. međutim jučer smo usmeno obaviješteni da od ponedjeljka nemožemo na godišnji . e sad kako nismo dobili riješenje o korištenju godišnjeg odmora, ima li smisla se natezati oko toga da su nas prekasno obavijestili? u ugovoru piše da moraju 15 dana prije obavijestiti radnika o korištenju istog. njihovo objašnjenje je da nema ko raditi te da je krivi raspored godišnjeg složen. mogu li popušiti otkaz ako odem na godišnji od ponedjeljka? neznam šta piše u kolektivnom ugovoru o tome al mislim da o tome nema ništa (valjda). još tomu je problem što sam uplatio apartman (avans koji se ne vrača) a potvrdu ne mogu dobiti za to.
  10. poštovanje. naime, dobio sam danas ovršni prijedlog na temelju ovršne isprave. znači, kako piše; ja sam 9.6.2004. godine primio pisanu presudu općinskog suda u zagrebu, gdje me jadransko osiguranje d.d. iz splita (danas iz zagreba) tereti za kunsku protuvrijednost iznosa od 585,45 eura sa kamatama. nikad ništa poslije toga nisam dobio nit mi je išta naplačeno, što se tiće ovog iz 2004. godine. e sad sam dobio rješenje( vrijedi od 3.5.2011.) o ovrsi kako sud određuje ovrhu pljenidbom i prijenosom novčane tražbine radi naplate. moje pitanje je: zar ne bi trebala već nastupiti zastara za taj predmet iz 2004 godine? možda ne, al za svaki slučaj da ja pitam.
  11. pozdrav. situacija je slijedeća: kako nisam sa svojim djedom u dobrim odnosima, isti je pokrenuo otkazni tridesetdnevni otkaz stanovanja po ugovoru. pomirenje ne dolazi u obzir jer sam zbog lažnih izjava istog, završio u sedmosatnom pritvoru neki dan. djed ima 94 godine i dosta je "senilna" (pamti samo ono što njemu paše) osoba koja voli popiti mada troši ljekove. e sad kako moja peteročlana obitelj nema kamo jednostavno nemam ideja što bi mogao napraviti. nešto sam načuo da bi mogao zatražiti njegovu radnu sposobnost ili tako nešto, ne kužim se u to pa... žalba na to ili? hvala na odgovorima i žao mi je ako tema postoji. tražio sam ali nisam našao. edit: ugovor je star 12 godina i bez naknade a djed više nije 100% vlasnik nekretnine jer je baka umrla i bila je osavinska rasprava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija