Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Rondo

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1
 1. Pljuska

  Lijepi pozdrav svima i evo još malo informacija od mene. Naime, još se povlaćim po sudu iako su dvije presude bile u moju korist. Znaći ovako,po privatnoj parnici i medicinskoj dokumentaciji te vještaćenju udarac je okarekteriziran kao pljuska, (što je i bilo) a ne šaka. Sud je donio odluku da mi se namiri trošak odvjetnika i postupka suđenja od strane tužitelja (susjeda). Znaći izgubio je u postupku. I prvo i drugo suđenje(žalba) gdje mu je dokazano da je govorio neistinu. E sad, DORH je ustrajao na optužbi,te je također u žalbenom dijelu predmet vraćen na prvostupanjski sud zbog navodne prijetnje smrću. Suđenje je održano prije dva tjedna i u ponovljenom postupku ja sam osuđen na 6mj.uvjetno sa rokom kušnje 2.god. Odvjetnik sad piše pritužbu na tu odluku. Neznam razlog zašto predmet nije vraćen istom sucu, koji nije upoznat sa slućajem(sumnjam da je proćitao u cijelosti prethodne spise).Niti jedan argument na tom posljednjem suđenju nije prihvaćen. Šta mogu očekivati od prigovora i kome to ide,sucu ili nekom drugom tijelu u hrvatskom sudstvu. Nadam se da sam razumljivo napisao,ako treba još nešto pojasniti,slobodno recite. Hvala unaprijed na odgovoru, Rondo
 2. Pljuska

  Poštovani, zamolio bih odgovor na ovo pitanje. Naime iako nisam imao namjeru,opalio sam šamar susjedu (23g.) Vjerujem da je podnio privatnu tužbu. Bila je policija,napravila zapisnik i ja sam dobio novčanu kaznu za remećenje javnog reda i mira. On je navodno otišao drugi ili treči dan liječniku jer ga kao boli vilica. Ošamario sam ga u trenutku kad mi se iznenada tijeko prepirke unio u lice,pred njegovim roditeljima u njegovoj kuči. Sve to radi bacanja peterdi u periodu kad je dozvoljeno bacanje. U duhu dobrosusjedskih odnosa barem 3 puta sam ga molio da prestane ili bar da malo stane. (Bacao je cijeli dan svakih par minuta po par komada. I to već nekoliko godina traje otprilike isti scenarij) Imam retrivera koji doživljava šokove i jednostavno više nisam mogao gledati jadnu životinju. Zanima me šta mogu očekivati ako dođe do suda. Nikada prije nisam imao posla sa policijom niti sam kažnjavan. Hvala na odgovoru.
×