Jump to content

gorand56

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jesam. Znači po tome sam ja izmijenio grb i zastavu. Nisam pravnik, nije mi baš jasno. A ove kazne, koliko i kojih dinara bi ja platio tu kaznu, ako bi uopće to prošlo na sudu?!
  2. Postovani, moze li pomoć, koji sam prekršaj napravio po kojem članku Prekršajnog zakona ili već čega. Naime u petak navečer sam na svoj balkon u višestambenoj zgradi, okačio hrvatsku zastavu, sa grbom iz 90-e koja je tada, baš na taj 30.svibnja, zamijenila jugoslavensku. Znači crven bijeli plavi, grb bez krune, s prvim bijelim poljem. Prijavio me susjed, elektronskim putem, jer od prije on sa mnom ima problem (pokušao mi je nakačiti i kaznenu prijavu, u 3. mjesecu, ali do sada osim jednog ispitivanja u PP nitko me više niti tražio niti zvao po tom pitanju), sad me prijavio za zastavu koju sam naveo. Policajci su došli, i to mi rekli te zamolili da uklonim zastavu, što sam ja i kanio učiniti jer je praznik prošao. Policajci su od mene tražili ime prezime, datum i godinu rođenja, mjesto rođenja. I rekli kako neće ništa pisati nikakvu prijavu. Ja sam zastavu maknuo. Pa ako može pravno gledajući gdje sam ja napravio prekršaj, jer do sada mi nikad kucao na vrata po pitanju te zastave, a kačim je za svaki državni praznik. Skoro za svaki. Hvala Vam unaprijed i lijep pozdrav iz Vukovara.
  3. Zanima me koja je to određena skupina, te što znači osobni bankrot, koji će po Vama biti obavezan od nove godine. Što će biti s mojim dugom?
  4. E sad meni nije jasno cemu zvanja od 2x tjedno i nudenje rješenja, tako da im ja uplatim 100 kn barem, ako su oni u sve većem plusu. Mozda da ih ne muci strah, da se nece nikako naplatiti, jer dok kod Fine otplatim 1. dug pitanje kako ce se naplatiti i kada. Napominjem da stan, auto i sve druge stvari ne glase na moje ime.
  5. Slazem se s ovim. Ako ce cekati, nacekat ce se. Dotad lipe nece dobiti. A sto se tiče naplate nekretnina i pokretnina, samo ih tu cekam
  6. Njihov problem u mom slučaju je što ja "nemam" ništa svoje. Sve što i kupim ide ne drugo ime. Ovo što su uspjeli dobiti, to će im biti isplaćeno, a ostalo mogu zaboraviti. Niti sam ja to rješenje o ovrsi dobio, a te kamatare B2 i slične sad muči što su od RBA kupili nešto što naplatiti do kraja neće.
  7. ja sam rekao da nemam sredstava, ne da nebi platio. plaćam ono što mogu i gdje su sjeli, a za ovo će "malo" pričekati. za mene su to kamatarske firme, koje uznemiruju obitelji, susjede, te osobe koje s mojim dugom nemaju ništa. ali to im je omogućio zakon, jer nam je država takva kakva je.
  8. Možete li reći kakva je to isprava? oni i pokušavaju naplatu, ali pošto se već naplaćuju po 1. predmetu, ja sredstava nemam i za 2. predmet. I ne razumijem kakve su to ponude da im uplatim 50-100 kn, što dobivaju s tim. A dužan sam im 50 000.
  9. Kako mogu pokušati naplatu? ja im već plaćam 1/4 po prvom predmetu. njihove pozive i ponude odbijam platiti. pa dok ne dođu na red.
  10. Poštovani, blokiran sam već 2321 dana, skoro 6,5 godina. Kod Fine sam 01.08.2018. godine imao dug od 83000 kn, a na dan 03.09.2018. taj dug iznosi 32000 kn. Imao sam dugovanja po dva kredita, te mi je s Fine "obrisan" ovaj veći pošto nisam ništa uplaćivao po tom većem. Ostao je manji i njega otplaćujem tako što mi skidaju 1/4 plaće svaki mjesec. Sad me zanima, pošto se radi o dugovanjima iz 2012. iz koje je i Rješenje o ovrsi, te ga je u međuvremenu otkupio B2 Kapital, što dalje? Oni me zovu i traže uplatu barem 100 kn, po tom drugom kojeg nema kod Fine. Postoji li zastara, gospođa u Fini mi je rekla 10 godina. To će otprilike biti dok otplatim ovih 32000, jel moguće da po tom drugom nastane zastara? U prilogu vam šaljem fotografije iz Fine o stanju blokade iz kolovoza i rujna ove godine. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći, možete se javiti i u PP.
  11. Poštovani, molim Vas za pomoć. Naime, ja kao najmoprimac i najmodavac (gazda) smo potpisali Ugovor o najmu stana koji smo ovjerili kod Javnog bilježnika. Ugovor je na neodređeno vrijeme. Jedno rješenje je otišlo u Poreznu upravu i ja sam sve mjesece plaćao porez na dohodak od imovine, jer smo gazda i ja tako dogovorili. Sve je uredno plaćeno. Sad me zanima ovako, sa 1.4.2018. bi raskinuli taj Ugovor, veže li mene plaćanje poreza za cijelu godinu 2018-u ili samo da platim još taj za 4. mjesec ? Hvala unaprijed na odgovoru.
  12. znači sve se svodi na banku. ženi se neće na stan upisivati nitko kome sam ja dužan?
  13. Dokument koji trebam potpisati zove se "Sudionik u kreditu (prilog zahtjevu za kredit)", a osobna bankarica je ženi rekla kako je to potpis kojim i ja imam uvid da stan za koji žena diže kredit ide na hipoteku.
  14. Pozdrav svima, molim ako netko zna da mi pomogne.Naime, ja sam već dugo godina blokiran kod Fine, oni se naplaćuju od mene sa 1/4 plaće, jer imam zaštićeni račun.U 8. mjesecu 2017. godine sam stupio u brak, a sad žena kupuje stan. Bila je u banci i dala zahtjev za stambeni kredit za mlade, prva nekretnina. Znači sve ide na nju, u gruntovnici na vlasničkom listu će biti ona, ja se ne spominjem nigdje, te će teretovnica biti kredit u eurima.E sad njena osobna bankarica je dala obrazac koji moram potpisati ja, jer smo u braku. Hoće li moja ovrha i moja dugovanja imati kakve veze s tim kreditom? Hoće li moja žena imati kakvih problema s vlasništvom tog stana?
  15. Evo ovako,radi se o ženskoj osobi koja za 4 mjeseca puni 55 godina i 3 mjeseca života te ima 32 godine staža,oko 16 od prije rata u bosni i hercegovini te 16 u republici hrvatskoj.zanima me koju mirovinu može tražiti,ja mislim prijevremenu starosnu ako se ne varam.zanima me kako mogu izračunati iznos mirovine koju bi primala i postoji li kakav dodatak na mirovinu ? priznaje li se staž iz bosne u tom izračunu ??bila je u mirovinskom ali od njih se ništa nemože saznati..ako može neki savjet od pravnika ili pomoć bilo koga tko je upućen u ovo bio bih zahvalan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija