Jump to content

johnny1234

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav svima!! Odselio sam se u inozemstvo i povrat poreza mi je sjeo u neki nezatvoreni racun u Erste banci kojeg nisam koristio vec godinama. Kako bih mogao doci do tog novca ako itko zna. Nemam niti netbanking niti karticu. Hvala!
  2. Radi se o nepoštivanju pravomoćne sudske odluke o viđanju djeteta.. Molim za kvalitetnu preporuku odvjetnika na području Zagreba. Puno hvala unaprijed, Lp
  3. dakle dobro pitanje dragi moji forumaši jel? ha dobro
  4. Pozdrav. Na žalost ne posjedujem ništa osim uplatnica uplaćenih računa kao dokaz o stanovanju tzv. Stan je bio na pokojnu bakicu kojoj smo pomagali i ona je imala status zaštićenog najmoprimca te je moja majka zivjela kod nje u tom stanu. Kako se promijenilo vlasništvo onda je inspekcija utvrdila mene kao bespravnog korisnika. Sve sam im to priopćio u Drž. nekretninama tj. sadašnjim vlasnicima ali ništa. Samo šalju uplatnice uz nikakva objašnjenja i mogućnosti najma i slično.
  5. Pozdrav, Živim u stanu koji je sada državni, bio je gradski i vodim se kao korisnik bez valjane pravne osnove i želim se prijaviti na tu adresu. U tom stanu sam već 20ak godina igrom slučaja (nekriminalnog) i redovito plaćam račune i troškove. Na računima piše moje ime s oznakom "najam bez valjane pravne osnove". Želim se prijaviti na tu adresu ali me zanima kako . Odgovor na ta pitanja od Državnih nekretnina d.. ne dobivam osim da je to nemoguće (bez objašnjenja). Na policiji me šalju njima pa me zanima: - Kako mogu dobvati račun o najmu na svoje ime a da ne mogu prijaviti prebivalište niti boravište? - Da li imam ikakva prava? - Kako država može narediti da svatko mora imati osobne dokumente a ne priznaje prebivalište građana u svojim nekretninama koje je potrebno za izdavanje istog? - Kako prijeći u status pravne osnove? Čini se kao iznuđivanje da država naplaćuje rentu kao kamatar jer očito ako ne platim račun, pokrenuti će se iseljenje stana. Kao laik molim informaciju odakle krenuti i kako zaštititi svoja prava ako ih uopće imam kao ljudsko biće u ovoj državi. Hvala na pomoći
  6. Hvala Sivko Možeš li malčice obrazložiti...na iglama sam jer ono....Fali mi mali u p.m. a i ja njemu.
  7. Pozdrav svima! Dakle, Dopustio sam bivšoj nevjenčanoj supruzi da ode sa našim sinom od 4g živjeti do proljeća k ocu u NY koji je US državljanin već 30g kako bi završila studij. Dobila je studentsku vizu na 1.g Imam sudsku presudu, prevedenu na engleski, gdje se nalaže da je dopušteno njoj biti gore sa malim i da je dogovoreno viđanje djeteta samnom u NY po rasporedu od 15.12. do 1.1. Plan je otići gore u posjet njemu. Nikada nisam bio u SAD. Dakle nemam nekretnine, puno novaca niti stalan posao, nisam student ..inače radim kao freelancer i zarađujem ok. U četvrtak imam razgovor i iskreno jedini adut mi je sin i moje pravo da ga vidim. 1. Da li imam šanse samo na temelju toga dobiti vizu na 15 dana koliko namjeravam i ostati? 2. Imam li se kome obratiti za podršku pri dobivanju vize? Smještaj je osiguran kod njenog oca i imam sve adrese, detalje i sve. Hvala puno na svim savjetima!!
  8. 3.5 godine. Ja sam uvjeren da se radi o spomenutom poremećaju te znam da je to izuzetno teško dijagnosticirati. Zatišje je svakih 15 dana i potpuno sam svjestan njenih menstrualnih ciklusa. Kako se zatišje pokaže tako njeno ponašanje otiđe u suprotan ekstrem gdje ona opet prisiljava mirenje i druženje te seksualne aluzije. Ja na to ne reagiram jer to vodi ka svađi i konfliktu a onda tek kreće ucjena, prijetnja i zloba putem djeteta. Bio sam na ledu sve ovo vrijeme jer mali nije bio pod utjecajem tih stvari. Sam sebi sam govorio - "smirit će se s vremenom". Sad mali razumije i izložen je i vrijeme je da to stane. Sporazum je donešen dok je mali imao 6 mj. pa je to bilo kao obveza ali majka se nikada toga nije pridržavala niti osvrtala na to. Neko vrijeme u prošlosti (mjesecima) išao sam po/kod maloga k njenoj majci (djetetovoj baki) te nismo komunicirali, tj. ona nije htjela. Jasno, dakle čisto iznošenje činjenica. Ima tu puno toga za iznijeti ali trenutno mi je najbitnija ta prijetnja o otmici. Imam nekoliko mailova i smsova kojima se te prijetnje plasiraju. Da li bi bilo to pametno priložiti uz podnesak? Što se tiče policije...idem u najbližu postaju?
  9. Hvala. Može li mi itko pomoći sa predloškom istih?
  10. Hvala na pomoći Gringo. Ima li jos netko tko mi može pomoći kakve korake poduzeti?
  11. Pozdrav svim forumašima prije svega i u naprijed se zahvaljujem na odgovorima. Naime bivša i ja imamo dijete 3.5 godine. Nakon burne veze sporazumno smo raskinuli zajednicu dok je mali imao 6 mj. te je prebivalište djeteta dodijeljeno njoj. Viđanja su određena 3x tjedno u prisutstvu njenom ali toga se ne drzi nego ga ostavi kod mene i odvede kad njoj paše a ne kada je najbolje za dijete niti oko toga ne brine previše. Alimentaciju smo odredili, koju ne plaćam redovito zbog toga sto radim honorarno i jedva preživljavam doslovce. Situacija izgleda ide nabolje i imam namjeru joj isplatiti sve zaostatke. Razumijem da to nije niti bitno i da se za dijete treba snaci. Kad imam dam kad nemam nemam. Bitno je napomenuti da su njeni bogati i ona ima oca u Americi koji ima milijune. Kad god se sjeti ili misli da me treba kažnjavati vrlo je nasilna prema meni i neobazriva prema djetetu. Psuje i nasilno se ponaša bez nekog valjanog razloga osim da mi napakosti. Pred malim naravno. O pisanju prijetećih sms-ova i e-mailova da ni ne spominjem i to je postala svakodnevica. Moj odnos s djetetom je izvrsan i voli biti kod mene. Spava vikendom kod mene makar to nije sud odredio ali to samo kad majci odgovara tj. kad ona ima "planove". Sad ozbiljno brinem da će naći način da ga odvede u Ameriku a da nece dovoljno dobro brinuti za njega jer i sama nije sposobna išta učiniti bez svoje majke i obitelji itd. A gore nema nikoga tko ce joj pomoći. To je još jedan njen hir u kojemu će mali najviše patiti. Već viđeno. Već sam imao puno puta namjeru sve to prijaviti nekome i nekomu ali bojim se da ne pogoršam stvar i čekam da se sve to smiri. Molim savjet!
  12. Dugo zivim u takvim okolnostima kao otac dečka od 3.5g i to je jako zeznuta stvar. Pročitao sam knjigu " Prestanite hodati po ljuskama jajeta" i to je jako jako tužno pogotovo za osobu sa tim stanjem. Tim osobama jedina je opcija, kada se nađu optužene za nešto, je manipulacija okoline nauštrb okoline. Nebitno da li se radi o slučajnom prolazniku ili rođenom djetetu. Zanima me da li bi bilo pametno potajno snimiti video kamerom situacije fizickih napada i vrijeđanja i nasilnistva pa cak i prema djetetu, direktno i nedirektno pa to na neki način predstaviti sudu kao dokaz jer vještačenje na kraju krajeva i nije neki mjerodavan pokazatelj? Ne kao sredstvo da se plasira krivnja već da se popravi ili tretira to stanje za dobrobit našeg djeteta i našeg odnosa? Volimo se i uvijek smo se voljeli ali apsurdno razmišljanje i totalno iracionalno ponašanje s njene strane stane svaki puta na put našoj sreći. I ne samo to nego eskalira u takvo vrtoglavo nasilje da je to jednostavno nevjerovatno. Malac još ne kuži sve to ali bojim se da ako nešto ne poduzmem, afektirat će njega i definirati zauvijek. Ne vidim druge efektne a nedevastirajuće opcije. Sve sam probao, na lijepo i na ružno. Neka mi netko slobodno otvori oči jer mozda su mi pune ljusaka. Znam da mi srce jest.. Hvala
  13. na majčino. na majčino. nismo dobili nikakvu potvrdu. nitko nije ista potpisao. e otpad? dobra ideja, ali nemamo zapisnik
  14. Puno hvala na savjetu vjerojatno cemo tako i uciniti pa odjaviti televizor. Ima li mozda jos netko nekakvo slicno iskustvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija