Jump to content

Lucky051

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lucky051 objavio

  1. Trebam mišljenje, Prije par dana čovjek je kupio auto od mene(u Rijeci) i potpisan je kupoprodajni ugovor sa stavkom da se dio novaca isplaćuje u jesen. Otišao je doma za Zagreb i sve je bilo ok, slijedeći dan auto mu se pokvario i bio je kod mehaničari i privremeno riješio kvar ali sada kaže da će vratiti vozilo i da mu se vrati novac! Auto je prodan u voznom stanju i ne želim povrat nego poštivanje ugovora, da li on to može zahtijevati i koja su moja prava?
  2. Razumio sam ali sam takav da volim imati sve činjenice bez nekih nedoumica,a onda stupam na scenu Međutim imam jos jedno malo podpitanje:ona ima pravo slušnosti u širini od 3m, a ja na najužem dijelu koji oni koriste imam širinu od 2,90(zbog zidića). Znači da mi fali desetak centimetara.Da li me može zbog toga zezati da razbijem zidić radi širine ili postoji u praksi odstupanje od 5 ili 10% na tu širinu?
  3. Hvala na ovom odgovoru međutim zanima me još i ova druga stavka šta se tiče živice koja se nalazi sa naše strane, da li postoji neko pravilo do koje visine smije biti ili na kolikoj udaljenosti od ruba?
  4. Molim savjet! Prije nekoliko godina sam kupio kuću koja je u biti dvojna. Ta druga kuća nema pristup cesti tako da sam pri kupnji upoznat sa time da imaju pravo služnosti prolaza odnosno pristupa njihovom dvorištu u širini od 3m.Do danas nisam imao problema sa susjedom dok nisam tik uz rub prolaza htio zabetonirati stup radi izrade manje nadstrešnice. Susjeda je furiozno dosla i rekla da to nesmijem jer onda nije moguć prolaz kamiona do njihovog dvorišta(što nije istina)! I onda tako ljuta nam je jos zaprijetila da moramo podšišati grmiće (na visinu od 40cm)koji su zasađeni uz rub odnosno granicu naših terena (s naše strane) i da moramo odrezati posađeni bor koji se nalazi oko 2-2,5m od granice!? I kao zadnje je rakla da teren na kojem se nalazi prolaz nije moj nego "kao" cesta!!! Imam i vlasnički i sve papire gdje se vidi da je to moje Molim za objašnjenje prava služnosti prolaza/pristupa i objašnjenje o granici terena i mogućnosti sadnji biljki ili izgradnje zidića ta kako se postaviti prema ovom? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija