Jump to content

Aspire

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime rješenjem o nasljeđivanju naslijedila sam kredit od oca i naravno u CHF. Nakon ostavinske rasprave odnijela sam pravomoćno rješenje o nasljeđivanju u banku kako bi dobili uvid da im je klijent preminuo i da po osnovi rješenja ja nasljeđujem kredit. Na moje pitanje što ćemo s kreditom odgovor ništa i dalje na njegovo ime. Naime kako se bližila konverzija kredita CHF u euro, samoinicijativno zovem banku što ćemo sad konverzija ide preporučeno na preminulog što znaći ja ne mogu tom konverzijom ništa ostvariti. Tada mi banka nudi aneks ugovora kao osobe koja preuzima kredit za preostali dio glavnice s kamatnom stopom koja nije ista kao kredit koji je podignuo moj otac i normalno instrumenti osiguranja isti i vrhunac taj aneks moram solmenizirati kao i zadužnicu i izjavu o plijenidbi plaće, pa k tome još dovesti sudužnika i jamca . Otac je digao 65000 CHF i sada je ostalo 10000 CHF što je po prilici 80000 kn, kako instrumenti osiguranja mogu biti isti tu mislim na hipoteku, sudužnika, jamca na ovako mali kredit. I nije mi jasno kako uvjeti u aneksu mogu biti drugačiji nego u osnovnom kreditu(drugačija kamatna stopa). Zanima me kako banka provodi zakon o nasljeđivanju po pitanju nasljedstva kredita i zašto solmenizirati stari-novi kredit?
  2. Naime rješenjem o nasljeđivanju naslijedila sam kredit od oca i naravno u CHF. Nakon ostavinske rasprave odnijela sam pravomoćno rješenje o nasljeđivanju u banku kako bi dobili uvid da im je klijent preminuo i da po osnovi rješenja ja nasljeđujem kredit. Na moje pitanje što ćemo s kreditom odgovor ništa i dalje na njegovo ime. Naime kako se bližila konverzija kredita CHF u euro, samoinicijativno zovem banku što ćemo sad konverzija ide preporučeno na preminulog što znaći ja ne mogu tom konverzijom ništa ostvariti. Tada mi banka nudi aneks ugovora za preostali dio glavnice s kamatnom stopom koja nije ista kao kredit koji je podignuo moj otac i normalno instrumenti osiguranja isti i vrhunac taj aneks moram solmenizirati kao i zadužnicu i izjavu o plijenidbi plaće, pa sudužnik i jamac uz to sve. Zanima me kako banka provodi zakon o nasljeđivanju po pitanju nasljedstva kredita i zašto solmenizirati stari-novi kredit?
  3. Zanima me Vlada RH donosi visinu dnevnice za službeno putovanje, npr za Njemačku ona iznosi 70 eura. Da li MORH može nekom svojom odlukom reći da je dnevnica 40% ako je osiguran ručak i večera? Nadalje zanima me u Zakonu o službi u OSRH stoji da je u inozemstvu osiguran smještaj ako je u čvrstom objektu, sto u ovom slučaju nije bio 20 dana spavanja pod vedrim nebom, da li neosigurani smještaj ima utjecaja na visinu dnevnice iako nemamo pokriće računom hotelskog smjestaja?
  4. Postovani, htjela bih podignuti tuzbu protiv MORH-a a vezano za prekovremene sate. Da li netko zna koji odvjetnici su dobri u tom podrucju? Unaprijed hvala!
  5. Zanima me da li netko zna koji odvjetnici imaju iskustva u protiv MORH-a?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija