Jump to content

Mr_G

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Stan na poklon

  Matrixe, hvala lijepo na odgovorima. Ideja o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju ne zanima ni mene ni prijateljicu, a darovni ugovor mi se kao takav čini dosta neizvjestan te se dalje ne bi njime bavio. Tako da sad razmišljam da kupim stan od prijateljice stambenim kreditom. Pretpostavljam da takav kupoprodajni ugovor nije baš moguće razvrgnuti od strane sina kasnije, a i tako ću moći prodati stan odmah nakon kupnje. Zanima me mogu li dići minimalni stambeni kredit a u ugovoru navesti da je dio isplaćen kreditom a dio u gotovini na ruke (znam da će tada porezna odrediti svoju procijenjenu cijenu i naplatiti porez prema njoj)?
 2. Stan na poklon

  Ona mi želi pokloniti stan darovnim ugovorom ali koliko sam uspio iščitati iz zakona darovni ugovor može postati ništetan (darovatelj ga može opozvati ili potomak može tražiti nužni dio). Također meni bi odgovaralo da taj stan prodam pošto nije u dijelu grada koji mi odgovara i kupim drugi a čini mi se da to ne mogu učiniti odmah. Ne znam što se dešava u slučaju da stan prodam ako netko zatraži opoziv darovnog ugovora. Postoji li još neka mogućnost osim darovnog ugovora?
 3. Stan na poklon

  Prijateljica mi želi pokloniti stan. Stan je nasljedila od svoga oca, a suprug joj je preminuo. Ima sina ali njemu ne želi ništa ostaviti. Zanima me koja mi je najpovoljnija i najsigurnija opcija. Hvala na konstruktivnim odgovorima.
 4. Kako zatvoriti d.o.o. sa dugom prema državi

  Hvala Vam na odgovoru. Proučiti ću taj novi OPZ.
 5. Imam d.o.o. koji ima dug od cca 120.000 Kn (mirovinsko i zdravstveno za mene kao direktora dok sam bio zaposlen u njoj + dug HGK). Tvrtka je u blokadi nekih 3-4 godine i nema nikakvog prometa i nema nikakvih dugovanja dobavljačima. Prošle godine nisam predao GFI u FINU jer sam dobio naznake da nakon tri godine će se automatizmom d.o.o. brisati. Kao što znate to nije tako, a sad očekujem da mi dođe i kazna za nepredavanje tog izvješća. Zanima me, pošto mi se taj dug za mirovinsko i zdravstveno vuče valjda već 8 ako ne i više godina te svake godine je sve veći zbog kamata što mogu učiniti? Tvrtka nema nikakve imovine te ne može odgovarati svojom imovinom a ja kao osoba vjerojatno neću moći nikada vratit taj dug. Koje su mi opcije na raspolaganju? Zahvaljujem na odgovorima.
×