Jump to content

Mr_G

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mr_G objavio

  1. Mr_G

    Stan na poklon

    Matrixe, hvala lijepo na odgovorima. Ideja o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju ne zanima ni mene ni prijateljicu, a darovni ugovor mi se kao takav čini dosta neizvjestan te se dalje ne bi njime bavio. Tako da sad razmišljam da kupim stan od prijateljice stambenim kreditom. Pretpostavljam da takav kupoprodajni ugovor nije baš moguće razvrgnuti od strane sina kasnije, a i tako ću moći prodati stan odmah nakon kupnje. Zanima me mogu li dići minimalni stambeni kredit a u ugovoru navesti da je dio isplaćen kreditom a dio u gotovini na ruke (znam da će tada porezna odrediti svoju procijenjenu cijenu i naplatiti porez prema njoj)?
  2. Mr_G

    Stan na poklon

    Ona mi želi pokloniti stan darovnim ugovorom ali koliko sam uspio iščitati iz zakona darovni ugovor može postati ništetan (darovatelj ga može opozvati ili potomak može tražiti nužni dio). Također meni bi odgovaralo da taj stan prodam pošto nije u dijelu grada koji mi odgovara i kupim drugi a čini mi se da to ne mogu učiniti odmah. Ne znam što se dešava u slučaju da stan prodam ako netko zatraži opoziv darovnog ugovora. Postoji li još neka mogućnost osim darovnog ugovora?
  3. Mr_G

    Stan na poklon

    Prijateljica mi želi pokloniti stan. Stan je nasljedila od svoga oca, a suprug joj je preminuo. Ima sina ali njemu ne želi ništa ostaviti. Zanima me koja mi je najpovoljnija i najsigurnija opcija. Hvala na konstruktivnim odgovorima.
  4. Hvala Vam na odgovoru. Proučiti ću taj novi OPZ.
  5. Imam d.o.o. koji ima dug od cca 120.000 Kn (mirovinsko i zdravstveno za mene kao direktora dok sam bio zaposlen u njoj + dug HGK). Tvrtka je u blokadi nekih 3-4 godine i nema nikakvog prometa i nema nikakvih dugovanja dobavljačima. Prošle godine nisam predao GFI u FINU jer sam dobio naznake da nakon tri godine će se automatizmom d.o.o. brisati. Kao što znate to nije tako, a sad očekujem da mi dođe i kazna za nepredavanje tog izvješća. Zanima me, pošto mi se taj dug za mirovinsko i zdravstveno vuče valjda već 8 ako ne i više godina te svake godine je sve veći zbog kamata što mogu učiniti? Tvrtka nema nikakve imovine te ne može odgovarati svojom imovinom a ja kao osoba vjerojatno neću moći nikada vratit taj dug. Koje su mi opcije na raspolaganju? Zahvaljujem na odgovorima.
  6. Pozdrav, došao mi je dopis od porezne uprave da dugujem određen broj kuna na ime mirovinskog, zdravstvenog, HGK, i tih osnovnih stvari koje idu državi i ako ne platim u roku od 8 dana da će bit pokrenut postupak ovrhe nad mojim d.. Sredstava na računu nema jer je blokiran nešto više od godinu dana i nisam ga uspio odblokirat jer nemam posla. Poduzeće nema niti nikakve imovine. Zanima me što me čeka po ovom novom zakonu. 1. Poduzeće ima fiktivno sjedište u roditeljskoj kući pa me zanima hoće li porezna tamo doć popisivat imovinu poduzeća? 2. Što mi je najbolje za učinit pošto nemam novaca da podmirim dugovanja? Sam pokrenut stečaj (koliko znam to košta par desetaka tisuća kuna), ili čekati da država pokrene stečajni postupak? 3. Koliki su otprilike troškovi tog postupka? Zahvalni, uskoro bivši vlasnik
  7. Zadnjih 2 godine, zbog pomanjkanja poslova, moja tvrtka je pocela gomilati gubitke, prvenstveno prema drzavi (mirovinsko, zdravstveno za jednog zaposlenog). Prije 6 mjeseci stiglo je i rjesenje o ovrsi od drzave i blokiran je racun. Posto zelim i dalje sacuvati tvrtku, odlucio sam smanjiti sto vise mogu mjesecne troskove tako da od odradjenih poslova postepeno zatvaram dug. Znate li sto se desava sa tvrtkom pod ovrhom? Dokle tako mogu egzistirati, tj. koliko vremena imam da vratim dugovanja? Takodjer, odlucio sam i odjaviti se s radnog mjesta direktora, ostao bi vlasnik, a na mjesto direktora zaposlio zenu posto je ona vec zaposlena u drzavnoj firmi te za nju nije potrebno placati nikakva davanja koliko sam se informirao. Koliko otprilike kosta na trgovackom sudu promjena direktora? Mogu li se ja tad prijavit na burzu? Mogu li uopce odjavit jednog direktora pa prijavit nekog drugog posto znam da se kao ne smije zaposljavat opet nekog na isto mjesto unutar 6 mjeseci? Postoji li mozda neki trik da se to sve izvede... Pozdrav od buduceg bivseg direktora i hvala na svim savjetima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija