Jump to content

jure1982

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vezano za ove godine života, možda je sudska praksa zauzela takav stav, ne znam. I ne znam ni kako to funkicionira u eventualnom žalbenom postupku.
  2. bovu, biste li bili ljubazni pa potkrijepili "do 26. godine" (zakon, članak, stavak)? pa te godine, o njima ti svatko nešto kaže. netko 26, netko da je 27, ali meni ni neki odvjetnici nisu mogli odgovoriti. Zato jer u Obiteljskom zakonu o tome ništa ne piše, samo nejasna odredba "zakonskog" pškolovanja, pa i godina još poslije, ukoliko je dijete prijavljeno da burzi. A kad smo već kod "redovnosti" studiranja, gospođa s referade jednog faksa mi kaže da dijete i teoretski i de facto može studirati DVOSTRUKO DUŽE ako svaku godinu padne po jedanput Dakle, ne jednu dvaput; onda gubi status redovnog. Ali, snalaze se oni pa iako izgube status redovnog, nađu zaobilaznice. Jedan mi je odvj rekao: Ukoliko sam ne potegneš to pitanje,plaćati ćeš još možda i 50 godina. Jer faks tvog poslodavca ne obavještava o redovnosti studija, kao ni o eventualnom završetku.
  3. Pozdrav svima. plaćam alimentaciju preko 20 godina, cca preko 300 Eura mjesečno, dok sam bio zaposlen. Odnedavno sam u mirovini, pa mi je i alimentacija manja, ali je uvijek određena na 25 posto od moje plaće, odnosno mirovine. Pitam okolo za savjete, ali mi nitko ne zna točno reći. Dijete mi je staro 27 i pol godina, pa se valjda u tim godinama mogao već i završiti studij. Tražim od faksa da mi daju potvedu o njegovom studentskom statusu, ali ne daju, pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka, mada u Obiteljskom zakonu stoji da imam pravo na informaciju kao roditelj koji ga uzdržava. Nikad nisam tražio smanjenje alimentacije, mada su se svi čudili koliko mi je visoko određena, ali sad je drugačija situacija. Do kada sam dužan plaćati alimentaciju ? Cijeli život? Kako da dođem do podataka o njegovom studentskom statusu? Obratio sam se i dvojici odvjetnika, ali su mi rekli da oni te podatke od faksa nemaju pravo tražiti. dajte mi nekakav koristan savjet, molim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija