Jump to content

Cro-Lex

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u prilog svojoj tvrdnji imam fotografiju na kojoj je razvidno da je znak otuđen,ne mogu znati treba li znak biti na ovom mjestu na slici ili negdje naprijed,oznaka naselja označava i mjesto od kojeg vrijedi propis ograničenja brzine u naselju.Obzirom da ga nema vrijedi ograničenje na cesti izvan naselja a to je 90 km/h. Nakon radarske snimke prolazio sam tom dionicom više puta,proteklo je nekih 6mj.kadje ponovno postavljen a koliko dugo ga nije bilo od ranije to neznam.Tvrtka ovlaštena za održavanje cestovne signalizacije morala bi imati dokument temeljem kojeg je određeno da se znak ponovo postavi i kad je postavljen.Teret dokazivanja moje tvrdnje je vjerovatno na meni i moja fotografija vjerovatno nije dokaz za razliku od snimke radara a cestari ako potvrde stvarno stanje potvrđuju svoj nerad.Javim kako je prošlo po okončanju postupka.
  2. U razmaku od četiri dana dva puta me snimila kamera s prekoračenjem brzine za 33 i 37km/h veće od dopuštene. Od strane policije mi je određena kazna dva puta po 3000 kn i oduzimanje vozačke na jedan mjesec.Odlučio sam iznijeti svoju obranu pred Sudom. Kamera je postavljena na ulazu u Zadar,ul.84.bojne HV termiti 89 A,D8 dionica 13,1km+500m. Uskoro imam ročište i odlučio sam u svoju obranu iznijeti slijedeće argumente:na toj dionici od posljednjeg križanja nema prometnog znaka za oznaku naselja (prom.znak C76 ) kao ni znaka izričite naredbe - ograničenje brzine (B30) kojim bi bila regulirana brzina kretanja.Radi se o četverotračnoj cesti na ulazu u Zadar koja prolazi kroz industrijsku zonu koju se možda i može tumačiti kao naseljeno mjesto ali nema prometnog znaka od kojeg se primjenjuje propis o ograničenju brzine. Molim za savjet: koliko mi je uputno dovoditi u sumnju postupanje policije i kako barem smanjiti visinu kazne.Četiri mjeseca ranije sam dobio upozorenje zbog prekoračenja brzine što vjerovatno sud ima dostavljeno od policije.Po zanimanju sam vozač kamiona, imam 55g.prevaljujem puno km i prilikom ova dva prekršaja sam vozio suprugu hitno u bolnicu ako bi to išta značilo na Sudu? Hvala Vam unapried na odgovoru!
  3. Dogodilo se da je prošla javna kanalizacija,brat se spojio na javnu kanalizaciju i zatrpao septičku jamu.Nemam novca za spajanje na kanalizaciju i prisiljen sam pokrenuti tužbu.Nadam se pozitivnom ishodu mada će cijeli postupak koštati oko 6 tis. kuna.Dok se slučaj ne okonča nemam kanalizaciju u kući koju koristim za godišnji odmor.Molim za mišljenje da li imam pravo na naknadu novca koji sam morao dati za smještaj tokom godišnjeg obzirom da sam bio spriječen koristiti vlastitu kuću?
  4. Bilo je kaznene prijave.Doznao sam na policiji da je oslobođena krivnje
  5. Hvala na odgovoru,ako sam dobro razumio dužan sam platiti neovisno o tome što je tužba odbačena. Meni kao laiku se nameće pitanje: Ima li izgleda da me sud oslobodi plaćanja obzirom na moju materijalnu situaciju. Poziv na plaćanje u roku tri dana sam dobio u petak 13 da li da psudim novac i platim pa molim sud još jednom za oslobođenje od pristojbe.Molim konkretan savjet ovo će me dotući na rubu sam
  6. Po savjetu laika sam podnio tužbu koja je odbačena kao nepotpuna i pismeno sam bio pozvan da je u roku 8 dana upotpunim.kako nemam novca za odvjetničke usluge sud je obustavio. Međutim jučer sam dobio od suda rok od 3 dana da uplatim 400 kuna pristojbe. Pitam ovdje ima li načina da se oslobodim plačanja. Molio sam sud da me oslobodi pristojbe obzirom na moju situaciju.Nakon ovrhe za dug uzdržavanja i otplate kredita mi zna ostati 600 kuna od plaće.U teškoj sam situaciji i pomišljam na najgore. Tužiti sam trebao sina koji je zaposlen da bi sud utvrdio dan prestanka uzdržavanja. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru
  7. Dragi Mario najprije hvala na odgovoru-sve se slažem u potpunosti,protiv sebe imam državu jer se radi o kazn.djelu neplaćanja,svjesam sam i kamata i svega. Tražim bilokakav posao znam da sam u d*eku do nosa i strah me da ne potonem do kraja. Jučer sam išao na nekoliko mjesta osobno pitati za posao tako su me s visoka gledali samo što me nisu pljunuli,šaljem molbe mailovima gdje god procijenim da bih mogao imati izgleda i tako prolaze mjeseci,osim što su me na dva mjesta povremeno zaposlili na dan dva jer su na toliko i trebali radnika. Na dva posla nisam mogao aplicirati jer su tražili potvrdu da se ne vodi postupak na sudu,pokušao sam poslodavcu reči o čem se radi ali ne porenut je postupak i gotovo. Jasno je da dijete ima pravo na uzdržavanje od roditelja. Koji zakon štiti mene,u evidenciji sam izjednačen s kriminalcem zbog toga što nisam mogao plaćati alim.i ta evidencija mi je zapreka u zaposlenju. Sve institucije mi objašnjavaju da je takav zakon,poslodavca ne zanima moj privatan život ali ako traži izvod iz kaznene evidencije-ne želi kriminalca. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme na ovaj tekst,još imam tračak vjere u ljude i uzdam se da će mi netko pokazati put (npr.da mi pomogne da se zaposlim-imam 49g.nisam nigdje bio problem gdje sam radio ali izgleda da u ova vremena nisam dovoljno konkurentan ili nemam sreće). Mislim da sam dovoljno izložio svoju situaciju,hvatam se kao utopljenik za svaku slamku,mislim da iz ovog mogu izaći kombinacijom svoje upornosti,sreće i dobrih ljudi.Bit ću zahvalan za cijeli život...Lako je osuditi,treba pomoći........
  8. najprije pozdrav forumašima Vjerovatno nisam jedini u ovoj situaciji stoga molim pomoć -kako dalje? Otac sam djeteta od 21g.studenta. Po sudovima se povlačimo godinama;oko visine alim.i neplačanja jer u nekim periodima sam bio nezaposlen i nakupilo se duga a tako mi je i trenutno,nezaposlen sam od 10.2015.U 5.mj.2015mi je blokiran t.račun na pola primanja do podmirenja i skinuto mi je s četiri plaće i nakon toga sam nezaposlen a duga je ostalo još puno. Osim toga imam i kredit oko 10.000€ koji sam stavio na moratorij do 05.2016 Pozvan sam sutra na raspravu zbog kaznenog djela povrede uzdržavanja i dodijeljen mi je odvjetnik po sl.dužnosti. Kako ne živim u mjestu gdje sam pozvan na sud potrebno mi je 250 kn za put a nemam ih te se neću moći odazvati pozivu.Čuo sam se s odvj.on se nada da će sud odgoditi raspravu. E sad nameće se više pitanja; moja protustranka je dobila povečanje alim. ja sam se u međuvremenu preselio a nisam obavijestio sud o novoj adresi i presuda je postala pravomočna na oglasnoj ploči a da ja nisam 2 god znao za to i razlika za uplatu mi je došla odjednom-moj propust što nisam obavijestio sud o promjeni adrese,nisam upučen u zakone i nisam znao za takvu mogučnost pravomočnosti a protustranka nije ništa poduzimala 2 god.za koje vrijeme se iznos znatno povečao. U to vrijeme sam dobio dijete u drugom braku i imao sam obavezu otplate kredita. Kako se nevolje redaju jedna na drugu morao sam u dva navrata dizati kredit ispočetka tako nakon 10g.imam još veči kredit koji se ne tiče obaveze uzdržavanja. Gledano sa strane sam sam si kriv. Rata kredita oko 900 kn.narednih 10g.,pola plaće pod ovrhom(iznos ogroman),dijete od 8g.u sadašnjoj obitelji. Nisam nekog obrazovanja,teško mogu očekivati plaću preko 4.000 kuna od toga pola na ovrhu pa za otplatu kredita i tako godinama. Nezaposlen sam zadnjih 6 mj.(nas troje živimo od supruginih 3.800kn plaće) Posla niotkud i pitanje kad ću se zaposliti i sad još zatvorska kazna iznad glave. Pitanje dobronamjernim ljudima što bi oni napravili na mom mjestu,zahvalan svakome ko mi na bilo kakav naćin pomogne-jednostavno sam na rubu ponora....
  9. Molim upućene da mi pomognu savjetom, Doveden sam u slijedeću situaciju: Zadnjih nekoliko godina sam bio nezaposlen kao što sam i sad zadnjih 6 mj.te je zbog toga nastao dug za alim. Također imam i kaznenu prijavu zbog toga koja mi je zapreka pri zaposlenju tamo gdje se traži potvrda o nekažnjavanju. Nedavno mi je odobren poček kredita na 12 mj.a nakon toga imam 120 mj.ratu od 110 € Pitanje je: ako mi plaća bude minimalac mislim da je to 2.600kn kako iz toga rasporediti naplatu alim.,ratu kredita i troškove života? Usput u drugom braku imam dijete od 7g.od 11.mj prošle god.nas troje živimo od suprugine plaće od oko 3500kn a bivša ima plaću 6 100kn. Jednostavno ne vidim izlaz iz ove situacije imam 48g.i nisam baš konkurentan na tržištu rada tako da neznam koliko ću još dugo biti nezaposlen. Ako ima netko dobronamjeran,radio bi bilo kakav posao (vozač kamiona).
  10. Dragi Skippy Ne znam koliko ću ti pomoći da ti iznesem moj slučaj: 1995 registrirao sam obrt i nakon 1 mj.ga zatvorio. Ratu za mirovinsko nikad ni jednu nisam uplatio iako su uplatnice redovno stizale(s pripisom kamate). Jednom me posjetio sudski službenik da popiše pokretnine radi prodaje da bi se namirio dug ( mislim da je iznos bio 1500kn.davno je bilo,ne sječam se točno).popisao je TV(vrijednost mu je bila možda 500kn)nisam imao nekih vrijednosti u kući. 2003 sam preselio u Zagreb(iz Dalmacije),nastavile su stizati uplatnice iz porezne Zagreb. 2005 sam otišao pitati je li nastupila zastara,oni meni da je nadležan Zadar,ja u Zadar,oni meni da je nadležan Zagreb. uglavnom uplatnice više nisu stizale i tako ja nisam nikad uplatio tu jednu ratu mirovinskog. Žao mi je što ti neznam konkretno pomoći.
  11. Najprije zahvaljujem onima koji odvoje vremena za proučiti moj problem. Po presudi iz 1996 g.plaćam alim. u iznosu od 700 kn za dvoje djece.2007 bivša je tražila tužbom u 12/2005. povečanje na 1700kn.Bio sam na raspravi,sud odgodio raspravu u međuvremenu tražeći podatke o mojim i njenim primanjima, iz tvrtke u kojoj sam tad radio poslali su potvrdu o mojoj plaći = 4800kn neto ali tu je uračunata terenska jer su tako dogovorili s mojim kolegama prije nogo sam ja došao u firmu. Teško je sudu dokazati da je to tako. Očekivao sam ponovni poziv suda,u međuvremenu odselio u susjedni grad i tamo prijavio boravak. 12/2007 donesena presuda na 1700 kn postala pravomoćna(nikad ju nisam dobio,vidio..) 3/2008.U 3.mj.2008 postao sam otac trećeg djeteta (u drugom braku-hvala Bogu). Ne znajući za novu presudu alim. sam nastavio uredno plaćati na isti iznos (700kn) u 7.mj.jedno djete postalo punoljetno,zavrsilo školu radilo sezonski tako da smatram da je pola iznosa koji nastavljam plaćati -vračanje duga. U rujnu prošle godine ostao sam bez posla i sve do lipnja o.g.za to vrijeme sam radio povremeno zapao u velike dugove i u tom periodu nisam imao od kud plaćati alim.(elektra mi iskopčala struju jedva skupio za ponovo ukopčanje!) I sad: rješenje od CZSS da su bivšoj odobrili uzdržavanje (obzirom da nisam uplatio7 alim.),saznajem za presudu na 1700kn.Zaposlio se prije 2,5mj.uplatio 3 alim. na 700kn,obavijestio CZZS da ću nastaviti s plaćanjem kao i vratiti nepodmireno. Dobivam odgovor da se ponovno uspostavljanje plaćanja smatra kad podmirim dosuđeni iznos od 12/2005 tj.od kad sam tužen. Tokom 2005-2006 imao sam primanja 3000kn kao i 2008s tim da mi je plaća 2007-2008 prikazana s terenskom!ali nisam imao priliku to iznijeti na sudu. Radim za oko 3200 kn,kredit 900, Danas bio kod odvjetnika da mi sastavi žalbu po njemu mogu očekivati ovakav scenario: ovrhu na razliku iznosa,imam još 10 dana za žalbu,Molim za savjet. 3200plaća-(1700 alim.+dug_?)- 900 kredit (a treće dijete) Zamislite sebe u mojoj situaciji? Što napraviti?
  12. Točno, suvlasnici smo svaki po 1/2 kuće s tim da se septička jama nalazi na njegovom zemljištu. Za 1 mj. planiram na godišnji u tu kuću i izgleda da ne mogu ništa poduzeti na osnovu njegovog prijetečeg pisma,preostaje mi da čekam da mi zatvori kanalizaciju... Obečao sam mu da ću platiti cisternu za odvoz fekalija (oko 200 kn.)nije u pitanju iako nema realne potrebe obzirom da jama nije puna. Ako ne budem imao drugog izbora proći će mi godišnji u isterivanju pravde.
  13. Molim za savjet, Prije 22g.ja i brat smo naslijedili kuću po pola,septička jama se nalazi na bratovoj polovini zemljišta i do sad sam nesmetano imao spojenu kanalizaciju na istu jer javne kanalizacije nema. U toj kući budem oko 2 mj.u godini jer živim 300 km dalje. U sandučiću sam našao pismo brata u kojem mi daje rok do 15.7. da se odvojim od jame jer će u protivnom zatvoriti cijev kojom dolazi moja kanalizacija. Ima li on pravo to napraviti? Smatram da su to zajednički elementi zgrade i da bi to bilo ometanje posjeda unatoč tome što se sep. jama nalazi na njegovom zemljištu. Mogu li što poduzeti prije nego li on ostvari svoju prijetnju? Hvala unaprijed na savjetu.
  14. dakle: plaća če mi biti npr. 3000 kn sud mi ovrhom uzme pola tj. 1500 preostane mi 1500 idućih 9g.rata kredita mi je oko 900 kn+dospjele nepodmirene obveze po kreditnim karticama U drugom braku imam jedno dijete,za dvoje iz prvog sam plačao 700 kn za uzdržavanje po presudi iz 1996.g. 2007 bivša je tražila povećanje na 1500 na tu presudu sam se žalio,vraćeno je na prvostupanjski sud iod tada nisam dobio ništa od suda.Prema tome smatram da je presuda iz 1996 na snazi. bez posla sam od 08.2010 od tada radim povremeno jedva podmirujem obaveze prema banci.Tako da nisam plačao uzdržavanje od 10.mj.prošle godine a sad nemam ni za banku. Znam uzdržavanje je moja zakonska i moralna obaveza ali može me razumjeti jedino ko se našao u sličnoj situaciji. Očekujem da če sud povečati uzdržavanje,kao i zaostatke uzeti ovrhom,od preostalog iznosa banka uzme svoje i ja nemam pravo na zivot od svog rada. Nisam nešto obrazovan jedva sam došao do ovog posla na vidiku nemam posao za veću plaću. Što bi vi napravili na mom mjestu: 3000 plaća ========== -1500 uzdržavanje -1500 banka ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija