Jump to content

studentica13

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. puno bi pomoglo kada bi nam rekli na osnovi čega vam je zabranjeno,kad je stečeno pravo građenja,na kojoj je površini zabranjeno,kolika je površina izgrađenog naspram neizgrađenog zemljišta..i sve što znate jer ovako je pitanje preširoko.
  2. ne znam baš da postoji rijetka služnost vjerojatno si trebao odg. da ta podjela ne postoji..ili ako je mislio na one što se rijetko izvršavaju odn. trajne služnosti npr.pravo odvođenja kišnice na tuđe zemljište (naravno i tu moramo gledati na to koliko se često to radi npr. u eng bi to moglo biti svaki dan a negdje drugdje jedanput na godinu).. ali mislim da ti je ono prvo jer ja iskreno nikad nisam čula za rijetke služnosti..
  3. ali zašto opet diraš u založno pravo. svrha fiducije ja vjerovnikovo namirenje iz dužnikove stvari koja mu je prvotno predana u vlasništvo, ukoliko mu po dospjeću tražbina ne bude namirena. a svrha stvarnog tereta su prijenos vlasništva na nekretnini uz pridržaj da na teret njene vrijednosti novi vlasnik ponavljano daje korisniku stvarnog tereta stvari ili čini radnje koje su sadržaj tog stvarnog tereta. ajme kako me zbunjuješ!
  4. hipoteka je založno pravo. mislim da bi lagano od prof kačera dobila indeks u glavu da mu tako odgovorim! druga je stvar što svaka nekretnina koja može biti objektom založnog prava može biti i objektom stvarnog tereta.. razlikuju se u svrsi,što je po meni najbitnija stvar. jedan kolega mi je dao primjer za stvarni teret dosmrtno uzdržavanje i pronašla sam tu neku logiku. svejedno hvala
  5. a jel bi mi molim te mogao dat primjer stvarnog tereta?
  6. Evo spremam građansko pravo pa bi molila da mi iskusnije kolege odgovore na par pitanja. Nadam se da će ova tema biti od pomoći mnogim studentima. 1. primjer kvaziuzufurukta 2. prestanak etažnog vlasništva uknjižbom brisanja 3. kako saznati što posjeduje Mate Matić 4. kako se upisuje zajedničko valsništvo u gruntovnicu Puno zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija