Jump to content

kovmar

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. To su mi danas rekli i u uredu za branitelje . Hvala vam na informaciji .
  2. Poštovanje. Dobila sam trajno HRVI 20/ Nezaposlena sam od 10.2020. Zanima me kakav je sada postupak za pokretanje mirovine. Stalno dobivam oprečne informacije. Hvala
  3. Bila na plp. u Tvrđi. ptsp- 20 posto ozljeda glave- 30 oštećenje kralježnice i živaca u extremitetima- 50 posto Sveukupno 40 posto.Izašla u ŠOKU ,iskreno nisam očekivala ovolike postotke. Da li u Zagreb trebam ići osobno na dlp ili odrade i pošalju riješenje
  4. Ne živciram se, ovo je prvi put da išta pokrećem pa mi je sve nepoznanica . Ušla sam u sobu ,rekli su da dijagnoze imaju uzročno-posljedičnu vezu s ratom , sve u svemu ušla i izašla u 1 minuti. Hvala na odgovoru
  5. Jeste li bili u KBO ili u Tvrđi? Ja sam danas bila na KbO ,prihvatili su ptsp i neurološki posljedica ozljede glave, nisu mi rekli postotak niti sam šta pitala. Rekli su mi da nalazi idu dalje na komisiju, kako mogu saznati koji sam postotak dobila?
  6. Pozdrav svima! Dragovoljac sam nešto preko 300 dana borbenog sektora,istočno bojište. 1.5.1992 prilikom obavljanja zadatka na bojišnici ozljeđena glava od detonacije. Neurološke pretrage započela 1994,nalazi nisu baš dobri te neurolog šalje na psihološku procjenu ,gdje se spominje prvi puta PTSP. Prva hospitalizacija 2000 zbog pokušaja suicida, psihijatar navodi opet ptsp ali se vodi dijagnoza F32.2 i 20 F43.2 Druga hospitalizacija 2010 zbog iste stvari. i dalje dijagnoza 32.2. Konstantno se liječim 18 g. Nedavno sam išla na psih. dijagnostiku -dijagnoza F43.1 i F32.2 (kronificirani ptsp popraćen depresijom i velikim poteškoćama u socijalnom funkcioniranju. Predala sam zahtjev za utvrđivanje HRVI ,(do sada nisam htjela) Uz psihijatrijske nalaze predala sam i ; neurološke - posljedica ozljede glave,EEG i REG nisu u redu i oštećen centar za ravnotežu 38/. na ozljeđenoj strani glave, 8/. na drugoj za štitnjaču- hioptireoza, difuzna bolest u nastanku ortopedske- artroza oba kuka neurokirurške-oper. kralježnice i 2 hemangioma na kralježnici gastrološke-gastritis i duodenitis sve kao posljedicu stradavanja i sudjelovanja u obrani RH.(zaposlena sam) Kakve su mi šanse za HRVI.
  7. 11.07.2018 sam na LASC-01 testu dobila 61 od 68 bodova , granični bod ti je 47. Kronificirani PTSP popraćen teškim depresijama. Odrađeno na kb Osijek. Koji postotak HRVI ,pojma nemam.
  8. Pozdrav! Vlasnik sam doo-a, frizerskog salona.Zanima me da li moram placati doprinose za sebe dok traje postupak likvidacije s obzirom da planiram raskinuti ugovor o najmu poslovnog prostora i samim tim necu imati prihoda. Hvala !
  9. Od siječnja 2015 sam oslobođena plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje djelatnice Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, objavljenim u Narodnim novinama br. 143/2014., koji je stupio na snagu 1. siječnja 2015. godine. Sada bih joj promijenila ugovor na određeno radno vrijeme u trajanju od 30 dana . Što dalje? Hvala!
  10. Stomatolog pod ugovorom u DZ Dalj radi od 2010. Učestalo se ne pojavljuje u ordinaciji bez obzira na istaknuto radno vrijeme. Kada je i prisutan ne odradi propisanu satnicu iz razloga nepoznatih. Na vratima ambulante piše da hitni slučajevi idu u Tenje,razlog ODSUTAN ZBOG ODLASKA. Znači nije navedeno koji su to datumi odsutnosti.Svaki dan mještani dolaze iznova, pa kada se kome posreći. Nakon što sam nazvala HZZO,rečeno mi je da je isti i dalje pod ugovorom i vodi se u navedenoj ambulanti te da nisu upoznati sa njegovim odlaskom. S obzirom da kao zaposlena osoba plaćam doprinose i dopunsko zdravstveno os. zanima me zašto ovakovi primaju plaću i kome prijaviti ovaj slućaj jer sam prisiljena putovati do Tenja ili plaćati privatnog stomatologa. Isti je od sutra pretpostavljam u štrajku.
  11. Poštovanje! Zatvorila bih salon u kojem mi radi jedna djelatnica na neodređeno od maja 2011g. Zatvaram zbog nedovoljnog prometa za prethodnu godinu i gubitka od xxxx kuna. Posjedujem još jedan friz.salon u drugom mjestu u kojem rade dvije djelatnice na određeno,salon dobro posluje. PROBLEM,da li moram po zakonu dati otkaz radnici koja radi na određeno i prebaciti na njezino mjesto ovu sa ugovorom na neodređeno. Ako to ućinim gubim klijente jer su zadovoljne sa djelatnicom i dovodim u rizik poslovanje salona koji zarađuje. Molim brzi odgovor i hvala
  12. Pozdrav svima! Vlasnik sam dva frizerska salona(d..) Željela bih zaposliti pripravnika frizera.Pronašla sam informacije da moram napraviti stručni plan osposobljavanja,koje obaveze ja plaćam kao poslodavac te da plaću od 1600,00kn isplaćuje, direktno na račun pripravnika, hrv. zavod za zapošljavanje. Zanima me gdje i kome se trebam obratiti za detaljne informacije. Unaprijed hvala?
  13. Poštovanje! Radnica je upravo završila sa godišnjim odmorom za 2011 godinu. Dajem joj izvanredan otkaz,moram li joj sada dati go. i za 2012. godinu i koliko dana. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija