Jump to content

Tesla_stupic

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Otvaranje taxy obrta uz prijašnju kaznu - molim savjet!

  Ja se nekako nadam pozitivnome ishodu. Medjutim,kontaktirao sam i gospodu iz plavoga ureda i naveo clanke kazne,prvo sam dobio odgovor kako te osude ne spadaju u glavu 29. i 30 KZ-a,znaci da nisu ona medu navedenima da bi me sprijecilo za otvaranj obrta,ali potom dobivam upit jesam li dobio kaznu zatvora ili novcanu kaznu. Potom odgovor ako je osuda na kaznu zatvora,pa je izrecena uvjetna,onda je problem ona treca stavka. Znaci stavka čl. 16. Zakona o prijevozu: – koja je osuđena za druga kaznena djela na kaznu zatvora. Bas nezgodno
 2. Otvaranje taxy obrta uz prijašnju kaznu - molim savjet!

  U slucaju,a kako vidim postoji velika mogucnost da dobijem odbijenicu,u tome slucaju postoji li sansa da dobijem odredjenu zabranu opce vezano ista za promet pa da sam sebi "stvorim" produzetak?
 3. Otvaranje taxy obrta uz prijašnju kaznu - molim savjet!

  Ljudi help,neko strucno misljenje dali da zaboravim na sve ili probam?
 4. Otvaranje taxy obrta uz prijašnju kaznu - molim savjet!

  Odgovor iz Ministarstva pravosudja je da cu po sili zakona biti rehabilitiran tek 2022. godine. Mene vise muci odgovor na ovo moje,a stvarno puno bi mi i znacilo da mi netko odgovori kome je uza specijalnost ovaj dio zakona. Ici pa "probati" kakav ishod ce biti (nije mi to cilj) a opet mozda i kada se sve zbroji-oduzme da je sacekati pa svedem sve na pocetak (rehabilitacijom) posto sam vec dosao do ovoga i lijepo sve iznova? Ispricavam se usput sto sam ovako banuo na forum ali citajuci dosta tema i uz pomoc gospodina jednoga s foruma,ipak konkretan-precizniji odgovor bi mi bio od velike vaznosti u ovoj situaciji. Ugodan dan zelim,lp.
 5. Postovanje,molio bi za dodatnu pomoc oko sljedece nezgodne situacije,nezaposlen sam trenutno a htio bi otvoriti obrt za taxy prijevoz a imam jedinu kaznu iz proslosti koja bi me trenutno mogla zakociti i stvoriti neugodnosti pa Vas ovom prilikom molim za dodatan savjet sto uciniti. Dakle 2016. godine sam pravomocno kaznjen za dvije stvari po čl. 331. Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja eksplozivnih tvari i čl. 304 st. 3 uz primjenu čl. 51 st. 1 Lazno prijavljivanje kaznenog djela - to sve uz uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom provjeravanja 3 godine,koje istice polovicom ove godine. Problem vidim u jednoj stavci jednog od uvjeta za otvaranje obrta a to je "Dobar ugled" ,gdje citiram čl.17 st.1 i 2 : Zakon o prijevozu u cestovnom prometu NN 41/18 I to : Priznavanje dokaza o dobrom ugledu Članak 17. (1) Pravna osoba ili fizička osoba – obrtnik koja ima sjedište ili prebivalište u Republici Hrvatskoj, odnosno upravitelj prijevoza ili druga fizička osoba s prebivalištem u Republici Hrvatskoj dobar ugled dokazuju izvodom iz kaznene evidencije i evidencije o prekršajima, koje po službenoj dužnosti pribavlja tijelo koje odlučuje o zahtjevu. (2) Kao dokaz dobrog ugleda priznaju se dokumenti iz članka 19. Uredbe (EZ) br. 1071/2009. (3) Isprave iz stavaka 1. i 2. ovoga članka, prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje ili produljenje (obnovu) licencije, ne smiju biti starije od tri mjeseca od dana njihova izdavanja. Moje pitanje glasi - mogu li mi odbiti zahtjev za izdavanjem licencije,odnosno odbiti ili cak zabraniti otvaranje navedenog obrta na neko vrijeme radi ove kazne koja se jos vodi u kaznenoj evidenciji ili da se strpim dok ne bude rehabilitacija i sve na cisto? Hvala.
×