Jump to content

akivu

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mozete li mi reci koji su troskovi i sto sve moram navesti u otvaranje obrta kada je u pitanju piljenje i cijepanje drva. radio bih kao obrtnik sa jednim strojem koji se vuce kukom ka odredistu. kojim troskovima se mogu nadati pored goriva, knjigovodje, onih navedenih vec troskova za otvaranje obrta, i troskova za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. naime zaposlio bih samog sebe. dali je preporucljivo, da prijavim svoj automobil na obrt, da prijavim stroj s kojim bih radio, da prijavim telefon preko kojeg bih dogovarao, da prijavim internet preko kojeg bi se oglasavao? nadam se da niste umorni od ove teme i da ste voljni pomoci. Lutam po netu za odgovorima ali nemogu da nadjem ovu temu vezanu za ovaj specifican posao. hvala unaprijed svim ljudima dobre volje.
  2. po mojim saznanjima taj nasip nije diran sigurno više od 50 godina. kida se polako i priblizava kucama uz taj nasip. pitanje je vremena kada ce netko nastradati. nema tu nikakvih odvodnih kanala sem nasih ispred kuce. kada bi dosli i uvjerili se sami, vidjeli bi da ovdje placamo uslugu koju niti nemamo.
  3. od moje kuce do dunava imam otprilike 300m, ispred svake kuce prokopan je kanal od strane stanara, ako trava i raste svatko svoj kanalcic kosi, odrzava itd itd.
  4. znači plaćama za kanal koji sam sam iskopao da mi nebi slučajno otišlo pod kuću. a ide i ovako i onako?
  5. Činjenično stanje, uz račun za komunalnu naknadu uvijek priloženo dolaze i računi za plaćanje slivnih voda. koliko sam ja shvatio slivne vode su: Kanalizacija itd itd itd. 2. Stvar: Kroz moje selo još uvijek sprovedena Kanalizacija kiša gdje padne tu i propadne. Septičku jamu svatko ima u dvorištu. Kada se ista napuni dolazi privatna osoba i ispumpava jamu. Pitanje: JESAM LI JA OBAVEZAN PLAĆATI TU NAKNADU ZA SLIVNE VODE, ILI SAM JEDNOSTAVNO POGREŠNO SHVATIO CIJELOKUPNI SISTEM. MISLIM DA NISAM: PLAĆAM ZA USLUGU KOJU NEMAM. KANALIZIACIJA NIGDJE U SELU NE POSTOJI.!!!!! hvala unaprijed na odgovoru, Akivu
  6. Nakon podnešenog Zahtjeva za državljanstvo RH, dostavljeno nam je rješenje o odbijanju primitka u RH državljanstvo(Obrzloženje: NEpoštivanje predka RH). Iako osoba ima osobnu iskaznicu kao trajno nastanjeni stranac, ja se pitam dali će to tako moći trajno ostati ili će ista biti u skorijem periodu deportovana u drugu državu u kojoj već ima državljanstvo? Hvala unaprijed na odgovoru, Akivu
  7. Nakon Smrti mog Djeda kuća i oranica prepisani su na mog oca i njegovu majku (djedovu zenu). 2/3 glase na njegovu majku, 1/3 glasi na mog oca. Moj otac želi da prepiše svoj dio na mene, dakle nakon darovnog ugovora imao bih 1/3. Baka želi svoje 2/3 da riješimo putem ugovora o doživotnom uzdržavanju. Nakon njene smrti i njena dva dijela se prepisuju na mene, kako sam shvatio HR zakonodavstvo. Mene interesuje, 1. dali bi od mog oca sestra, nakon bakine smrti mogla meni predstavljati problem i opovrgnuti, bilo kojim sudskim putem, taj ugovor o dozivotnom uzdrzavanju od strane mene prema mojoj baki, njenoj majci? Na tatinu sestru, moju tetku, ne glasi nijedan dio niti kuće niti oranice. 2. dali ona mora da bude prisutna tijekom potpisivanja ugovora sa bakom i prijepisa tatinog dijela na mene? Kompliment za za stranicu koja mi je vec dosad mnogo pomogla i unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija