Jump to content

mario25

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mario25

    Krađa

    Prije nekoliko dana, ukradena kreditna i kupljene neke stvari navnekim kineskim stranicama. A sada ne znam kako naši surađuju sa kinezima po tom pitanju, kako bi se od vlasnika stranica izvukli podatci o počinitelju? Ažurirano Bojim se da je to piši propalo
  2. mario25

    Krađa

    Znači 2000kn, ja sam čuo da je 1000kn.
  3. mario25

    Krađa

    Do koje svote policija vodi istragu i goni po službenoj dužnosti djelo krađe, dakle kolika šteta mora biti?
  4. A što je sa Kinom, jer njihove stranice znam 100% da je koristio.
  5. Ovako, ne znam gdje bi svrstao ovaj topic pa sam ovdje. Naime ukradena mi je kartica te potrošeno 7000kn na kupovinu stvari na stranicama kojima su sjedišta u SAD i Kini. Dakle samo te stranice mogu odati podatke počinioca (ip, adresa za dostavu), te me zanima dali postoji suradnja kako bi naša policija po našem sudskom nalogu dobila te podatke od SAD-a i Kine?
  6. Pa zato i pitam, dali u praksi te stranice daju policiji podatke. Prijatelj iz policije mi je rekao da je koristio ioffer, neke ying yang stranice, mislim da je čak i ebay spomenuo.
  7. Primjerice sjedište ioffera je u SAD i kakve veze država ima sa tim dali će neki njihov građanin ili firma odati podatke kome su nešto prodali?
  8. Sada ovisi kakva je politika tih stranica o odavanju podataka o korisnicima?
  9. Da ali ovi sa stranice mogu dati adresu gdje je roba dostavljena, ukoliko žele?
  10. Pozdrav, nn počinioc je nekako došao do podataka moje kreditne kartice te pokupovao neke stvari preko interneta. Imam informaciju da je kupovao na ioffer-u i nekim nepoznatim kineskim stranicama. Zanima me dali je moguće doći do počinioca, tj. dali će te stranice našoj policiji dat ip adresu i podatke počinioca?
  11. Hvala na odgovoru! Još me samo interesira dali moram imati nekakav ugovor ili nešto da me otac uzdržava? Da ne bi bilo kada dođem jednog dana dat zahtjev da me traže dokaz da me je uzdržavao ili nešto sl.? Jer ja nemam nikakvog papirnatog dokaza ili ugovora da me netko uzdržava već samo logiku da me on uzdržava jer živim sa njime a nezaposlen sam i nesposoban za rad.
  12. Ovako,imam 26 godina. Imam 80% tjelesnog oštećenja utvrđeno 2005. rješenjem mirovinskog (Oštećenje nastalo od rođenja-cerebralna paraliza). 2006. mi je u socijalnom utvrđena potpuna nesposobnost za rad bez mogućnosti osposobljavanja - trajno,nije potreban ponovan izlazak na komisiju. Odbijeni su mi svi zahtjevi za doplatke (osobna invalidnina,naknada za TO,kucna pomoc i njega) iz razloga što mi prihodi u kućanstvu prelaze taj neki cenzus. Dakle sada sam 26 godina,živim sa ocem i majkom,bez ikakvih sam primanja,nesposoban za rad. Zanima me dali ću nakon smrti oca imati pravo naslijediti njegovu mirovinu i u kojem djelu,tj. postotku? Dali moram imati nekakav ugovor ili nešto papirnato o uzdržavanju? Otac je dragovoljac 91' 2005. umirovljen u vojnu 6a mirovinu,invalidsku mirovinu zbog opce nesposobnosti za rad (nije HRVI) - 3550kn mirovina. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija