Jump to content

anchicka

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Raskid ugovora zbog promjene dobavljaca

  Koji su pravno valjani razlozi koje trebam navesti zasto ne zelim biti kod novog dobavljaca? Ne zelim jer ih nisam osobno odabrala, nego me je HT svojevoljno prebacio na njih. Zar je bitno zasto mi se ne sviđaju? Dodatno, radi se o nekretnini na kojoj bi iskljucila struju. U ugovoru mi pise da ugovor prestaje vaziti od trenutka kada ODS provede postupak odjave kupca i/ili prebaci kupca na drugog opskrbljivaca. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora radi promjene opskrbljivaca, sukladno vazecim propisima i opcim uvjetima opskrbljivaca. Međutim, u obavijesti koja mi se stigla poštom, HT kaze da buduci da uvjeti koristenja uslugama koje ste ugovorili ostaju nepromjenjeni, bez obzira na izdvajanje i prodaju poslovanja elektricne energije HT-a, nema razloga ra raskid ugovora. U slucaju da se odlucite na raskid prije isteka, imate obvezu placanja nakade za prijevremeni raskid ugovora. Imam li onda pravo na raskid bez naknade ili ne?
 2. Nasljeđivanje nestale osobe

  Hvala. Ali osoba je nestala vec jako puno godina, no nije pokrenut postupak proglasenja umrlom, stoga moguce je da osoba ima jos nasljednika (djece) za koje ovaj jedini nasljednik ne zna. Ili ima velike dugove za koje također ne zna. Pa mu se uopce ne isplati to placati. A i moze se desiti nakon 5g da se ispostavi da je ostavitelj ziv. Je li bolje onda pustiti da se gomilaju dugovi 5g, koji ce se rjesiti na ostavinskoj? Ima li uopce nekog treceg rjesenja koje bi bilo najpametnije za nasljednika?
 3. Ostavitelj je nestala osoba s jednim nasljednikom. Jos nije pokrenut postupak da se nestala osoba proglasi umrlom. Trebalo bi cekati 5 godina do ostavinske rasprave, ako se dokaze da je umrla? Sto s nekretninama koje glase na nestalu osobu u tom razdoblju od 5 godina, ako ne zivi nitko u njima? Na koga pada obveza placanja rezija poput pricuve, troskova odrzavanja i slicno?
 4. Imam struju kod HT-a i dobila sam obavjest iz HT-a da su me prebacili na novog dobavljaca, ovog. http://www.i-energija.com/ Vise o tome mozete procitati ovdje. https://www.bug.hr/biznis/hrvatski-telekom-se-povlaci-s-trzista-elektricne-energije-4525 To su me obavjestili par mjeseci nakon sto sam sklopila ugovor s HT-om na 2 godine. Obavjestili su me da ne mogu raskinuti ugovor jer nema razloga. Mislim, mogu, ali moram platiti naknadu. Ne zelim biti na tom novom dobavljacu struje. Zelim raskinuti ugovor bez naknade. Trebala bi imati pravo na to. Mogu li to nekako ostvariti? Hvala
 5. Račun na ime preminule osobe

  Nije i neće ni biti jer osoba nema nikakve imovine. Mogu li oni nekako drukcije utvrditi nasljednike? I da li sad ovo mijenja odgovore što ste mi dali?
 6. Stigao je racun teleoperatera na ime preminule osobe. Znaju da je osoba preminula. Što će biti ako se ne plati? Može li teleoperater i kako prebaciti racun ili ovrhu na ime nasljednika? Je li točna informacija da Zakon kaže da nasljednik za obveze odgovara i svojom, a ne samo naslijeđenom imovinom, ali do visine vrijednosti naslijeđene imovine? Kolika je zastara za taj racun ili ovrhu koja bi mogla stici nasljednicima? Uglavnom, što da se radi s tim računom? HVALA!
 7. Promjena upravitelja zgrade

  Ukoliko je doslo do promjene upravitelja zgrade, o cemu me nitko nije obavijestio uopce nikako, te mi niti nikakve uplatnice za pricuvu nisu stizale na adresu na koju su mi prije tog od prijasnjeg upravitelja redovno stizale i bile placene, sto ce se dogoditi sa dugom i kamatama, te sto se tu moze i koja prava imam? Da bude jasno, nigdje mi nisu nikakve uplatnice slali.
×