Jump to content

cinnamon

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovni svi, Imam pitanja, a nailazim na dosta oprecne odgovore pa cak i od nadleznih u HZMOu. Molim Vas da mi date savjet. Zaposlena sam zadnjih 18mj na ugovor na odredjeno. Svaka 3mj potpisujem ugovor na nova 3mj. 30.6.2019. mi istice ugovor te ga necu produzavati (zbog novog zaposlenja koje krece od cca 15.8./1.9) a do tad namjeravam biti u firmi. Zanima me : 1.Da li moram obavijestiti poslodavca da necu potpisati novi ugovor? 2.Da li moram potpisati neki sporazumni otkaz? Jer navodno da taj sporazum vole davati zaposlenicima koji ne zele potpisati novi ugovor na odredjeno. premda nema logike, znam. 3.Sto se dogadja ako ne potpisem te papire za sporazumni prekid, da li me mogu tuziti ili nesto slicno? 4. Posto cu biti mj-dva u financijskom "vakuumu", da li mogu ostvariti pravo na naknadu? Koliko citam, mogu ali me frka da oni ne posalju nekaj u stilu "mi smo joj nudili novi ugovor na odredjeno al nije htjela potpisati" pa ja ne dobijem ono kaj me zapravo ide. Puno hvala na odgovorima, C.
  2. Sto mi je dalje ciniti? Sto ce se uopce dogadjati dalje? Da li mogu pisati zalbu prije ili moram cekati poziv od suda?
  3. Lijepi pozdrav, Veceras mi je policajac urucio papir gdje pise da ce protiv mene biti pokrenut prekrsajni postupak zbog remecenja javnog reda i mira po clanku 17.st.1 zakona o prekrsajima protiv javnog reda i mira dana 7.10.2016. putem drustvene mreze na stranici jednog portala. Naime, teskom mukom sam nasla taj clanak, naveden je krivi datum u obavijesti, datum "vrijedjanja" je 6.10.2016. Nadalje, u clanku se radilo o tome da je portal spomenuo da je policija hvatala prijestupnike u prekrsaju a koji nisu prelazili preko pjesackog prijelaza te prijestupnike koji se nisu zaustavljali automobilom na zebrama. A moj komentar je bio " hvatate male ljude dok vam cijeli tjedan dve romkinje kradu novcanike i mobitele, znate koje su (sami su napisali da znaju) te da imate fotografije (i to su napisali) ali svejedno nikome nista" . Ja Vas molim da mi objasnite gdje je uvreda sluzbene osobe, jer me se trerira po zakonu kao zadnjeg kriminalca te me se izjednacava sa osobama koje u najmanju ruku zbilja vrijedjaju sluzbene osobe. Takodjer receno mi je da sad cekam poziv za sud.. Da napomenem, ako cini razliku, nemam nikakve kazne pa cak ni parkirne niti sam ikada bila u konfliktu sa zakonom. Unaprijed hvala
  4. nije slučajna uplata pod krivom šifrom,jer sam doslovno godinu i pol dana ukazivala na tu ''grešku'' . nisam niti znala o čemu se radi dok mi gospođa u banci nije rekla za to. jer npr kad mi treba minus po tekućem računu, ja moram za sve to nositi hrpu papira i platnih lista da mi se odobri minus,inače se taj minus normalno produžuje. u ugovoru nemam ništa definirano o prijevozu.ugovor je onog tipa (malo ću se glupavo izraziti,pardon) ''iz narodnih novina'', dakle kupio je ugovor a knjigovođa ga je ispunjavala,mi potpisali... a ovaj zadnji dio o čuvanju posla...sve je meni jasno,ali ne bi dizala možda čak uopće frku, ali ugnjetavanje na tom poslu traje poduže i zbilja mi je prekipilo u vezi nekih stvari.da sam loš radnik-rekla bi, ovako... neću ulaziti u raspravu oko toga!
  5. dakle, situacija je sljedeća: prijavljena sam kod poslodavca na neodređeno, i u ugovoru mi tako piše, ali po isplati SVIH mojih plaća (radim tamo 4 godine) uplate su se vršile na način kao da sam si sama uplatila plaću, tj kako mi je gđa u banci objasnila,pod nekakvom šifrom kao da radim preko student servisa! drugo, koliko znam poslodavac mi je dužan isplatiti punu naknadu za prijevoz.nakon što sam mu donijela potvrdu o iznosu mojeg prijevoza, on je meni uplaćivao dosta manju svotu,koja nije pokrivala moj mjesečni pokaz uz ''obrazloženje'' da ionako putujem sa tatom do posla. -platnu listu vidim tek kad ga zamolim da mi treba,i to mu detaljno moram objasniti za što će mi -prijavljena sam na minimalac a 1000 kuna mi daje na ruke.. za ovo zadnje znam da nemogu dokazati ni pod razno ali eto. hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija