Jump to content

mmmm25

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. pozdrav imam slijedeću situaciju slikala me multanova i prediviđena kazna je od 3000 do 7000 kn jer samo vozio na autocesti 50 iznad ograničenja. Pošto auto nije na mene nego na staru došla je obavijest da se dostave podaci o vozaču. uglavnom zanima me slijedeće ako ne dostavim podatke za sta je predviđena kazna od 2000-5000 da li će dobiti samo tu kaznu ili će dobit kaznu i za brzinu
  2. Ali jucer sam dobio poziv od njih i moram ic u policiju jer je medicina rada njima dostavila riješenje koje ja nisam
  3. Koja je kazna za vožnju pod privremenoj zdravstvenoj nesposbnosti?
  4. zanima me sljedeće. ako sam vozačku ostavio u policiji iz razloga sto nemam financijskih mogućnosti da napravim zdravstveni(a ja sam ga napravio i pisano mi je 6 mjeseci nesposoban zbog povisenog ggta ali nisam predao taj papir u policiji!) da li mogu obavit pregled u drugoj medicini rada i ako prodem tamo donest to riješenje??
  5. pozdrav da li postoji kakva zalba na odluku medicine rada o privremenoj nesposobnosti za voznju 6 mj zbog povisenog ggt-a. postoji na riješenju zatjev za mišljenjem drugustupanjskog zdravstvenog vijeca ali sumnjam da oni tu mogu šta promijenit. ne razumijem kakve to veze ima sa voznjom i vozackom i na temelju cega psihijatar automatski zakljucuje da je to od alkohola. zanima me da li medicina rada salje to riješenje u policiji jer u pozivu od policije pise da ja moram sam dostavit to riješenje od pregleda? i druga stvar koja me zanima ako bi napravio pregled u nekoj drugoj medicini rada kroz mjesec dana kad snizim ggt da li bi to prošlo ili su medicine rada umrezene?
  6. da li postoji određeni zakonski rok kada je banka morala pokrenut ovrhu jer još uvijek ništa nije došlo!
  7. pozdrav da opišem svojih slučaj. prije 7 godina u banci sam ostao u nedozvoljenom minusu koji je iznosio cca 5000 kn. nakon nekih pola godine su me zvali iz banke da dođem na dogovor o otplati duga i tada sam rijesio negdje oko petinu duga. od tada nisam nista rijesavao i pocetkom ove godine mi je došlo pismo od nekog odvjetničkog ureda da se javim kod njih u vezi otplate tog duga da se ne stvaraju dodatni troskovi,ali ja opet nisam otisao. nikad mi nikakva ovrha od njih nije sjela niti dosla na finu,niti nikakav papir od njih. jucer sam bio kod njih u banci jer me zanimalo kakve je situacija sa tim i rekli su mi da je to bilo utuženje i da je sad sa svim troskovima i kamatama dug oko 10000. sad me zanima s obzirom da mi nikad nije sjela ovrha,s obzirom da je prošlo 6 godina od kad sam zadnji put bio u banci da li tu ima kakve osnove za zastaru duga??? hvala
  8. znači niti sudskim putem u slučaju da dobijem otkaz ili sl. nikad nisam potpisao ni jedan godišnji i imam svjedoke koje ti mogu potvrdit s obzirom da radim u trgovini
  9. Pozdrav Situacija je slijedeća. Zaposlen sam u jednoj firmi već 4,5 godine. Prvi put sam bio na godišnjem prošle godine 2 puta po dva tjedna. E sad me zanima da li imam pravo poslodavca trazit neiskoristeni godisnji unazad 4 godine ili neku naknadu za to. Još sam radio 6 mjeseci na istom radnom mjestu 55 sati tjedno i za to isto nikad nisam dobio naknadu. Inače mi je poslodavac inatljiv i stalno se prijeti nekim glupostima pa me konkretno zanima jel mogu šta napravit u tom svom slučaju. Isto tako me zanima i u slučaju otkaza recimo. Inače zaposlen sam na neodređeno.
  10. pozdrav znači dobio sam kaznu 2000 kn zato što nisam dao podatke o identitetu osobe. sad me zanima tko će bit kažnjen za prekršaj(multanova) za koji su me tražili podatke!?
  11. Evo danas su mi odgovorili iz osiguranja da ima fali iz policije nekakav zapisnik da su obavili razgovor sa čovjekom za kojeg smatram da je vozio auto jer ga naravno oni nikako nemogu pronaći a pitanje jel ga uopće i traže. Sad me zanima da li imam osnove za prijavu hanfi i kako se ona sastavlja i šalje?
  12. dobio sam pisani odgovor koji glasi obavještavam vas da u svezi vašeg odštetnog zahtjeva zaprimljenog dana 19.03.2013 nismo u mogućnosti utvrditi našu odgovornost za naknadu štete jer nam nedostaje dio dokumentacije. u skladu s odredbom čl.12 st.1 zakona o o bveznim osiguranjima u prometz izvješćujemo vas da nam za donošenje odluke o o osnovanosti vašeg zahtjeva,odnosno visini nastale štete potrebna daljna dokumentacija i to 1. policijski zapisnik 2. izjava našeg osiguranika (službeno zatražena) u cilju izvansudskog rješenja predmeta ljubazno vas molimo da nam po primitku našeg zahtjeva dostavite navedenu dokumentaciju. nakon primitka tražene dokumentacije donijet cemo odluku u svezi vašeg osnovanosti vašeg zahtjeva i visini štete te ćemo vas o našoj odluci pisanim putem izvjestit.
  13. molim vas pomoć! imao sam slučaj da me na parkiralištu udario auto tokom noći sto sam ujutro primjetio. pozvao sam policiju koja je došla i napravila očevid. po dijelovima od auta koji je pobjegao skužio sam da je to auto od susjeda jednog i uputio sam ih kod njega da vide jel to bio njegov auto što su oni svojim odlaskom i potvrdili. policija je utvrdila vozilo koje je sudjelovalo u nesreći ali nije utvrdila tko je upravljao automobilom za vrijeme nezgode ali postoji sumnja tko je vozio ali policija to nije ustanovila jer već 3 tjedna ne može stupit u kontakt s njim. auto je osiguran ali je u vlasništvu druge osobe i neznam da li postoji punomoć između njih dvoje. šteta je prijavljena osiguravajućem društvu,dostavljen je policijski zapisnik u kojem je policija navela da je počinitelj NN. pravdajući se na činjenicu da nemaju štetnika prometne nezgode ne žele isplatiti štetu iako je osiguravatelj poslao formular osobi u koju se sumnja da opiše nezgodu kojeg je ispunio s opisom događaja. bez obzira na to osiguravajuća kuća se ravna prema policijskom zapisniku u kojem je počinitelj i dalje NN jer nisu stupili u kontakt s njim i neće isplatiti štetu.
  14. Pozdrav Ovako, sa sestrom sam( pola pola) u vlasništvu stana u kojem ne zivim. Ona živi u tom stanu ali je nezaposlena i ne plaća režije. Ja sam zaposlena i već sam otplatila jednu ovrhu zbog neplaćanja mjesečene pričuve u zgradu! Sad mi je opet došla ovrha jer ona i dalje to ne plaća. Uglavnom me zanima kako da se ja odreknem tog dijela stana da me više ne kače nikakve ovrhe ni plaćanja režija?! Koja je procedura i koliko to košta? I još jedna napomena imam sina 10 god. pa me zanima da li njemu mogu darovat tu svoju polovicu stana a da me ne kače režije i ovrhe ili će i on imat problema kad tad zbog toga? Pomozite mi moilm vas,neznam šta da radim plaćam nešto što ne koristim niti mi uopće treba taj stan!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija