Jump to content

Miran

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Upravitelj može biti fizička ili pravna osoba upisana za obavljanje tih poslova. Je li registriran za djelatnost poslova upravljanja zgradama, možete provjeriti u Sudskom registru: https://sudreg.pravosudje.hr/SUDREG3/SudregController?act=start, ili u Sredisnjem obrtnom registru: http://sor.mingorp.hr/ Više o ovoj temi možete nači u Zakonu o vlasništvu.
  2. Zakon o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima, posebno clanak 391.
  3. Dugotrajan, mučan i često nemoguć postupak....
  4. Ne znaci da ne bi smjela. Ovisi o tome što mu je posao, nad čime npr. provodi nadzor, koji mu je djelokrug poslova. Smije pod uvjetima koji je kolega prethodno naveo.
  5. Ovaj oglas krši članak 2. Zakona o radu, a koji govori o zabrani diskriminacije. Naime, u oglasu se eksplicitno traže pripadnice ženskog spola. Ovo oko samohrane majke slična stvar. Točno je i da (srećom) ne morate davati oglasu Zavodu za zapošljavanje, oni ionako gotovo ničem ne služe...
  6. Što se prenemažete. Agent vas je dobro pitao: što uopće hoćete? Strpati oca vaše djece u zatvor na par tjedana ili mu navaliti policiju na vrat, jer se on ne ponaša kako vi očekujete. Njegov je izbor što ne viđa djecu (žalosno, ali tako je). Naplatili ste alimentaciju i nastavite biti majka, a ne progonitelj. Vi ne vidite koliko nenormalno razmišljate? "Sjedi tu i druži se s djecom" :baba: A što kad se jednog dana djeca ne budu htjela družiti s njim? Hoćete li i njih prijaviti?
  7. Nema prava prvokupa kada grad prodaje zemlju.
  8. Prije svega, provjerite je li zgrada etažirana, to je preduvjet za dalje. Ako nije, slijedi angažiranje vještaka koji će napraviti elaborat, on(a) će vam znati dalje objasniti...
  9. Ako ste bespravni korisnik, onda nemate nikakva prava na povrat ulaganja. Također, prije bilo kakve adaptacije, morate dobiti suglanost vlasnika stana (npr. ako je grad, ili drzava).
  10. Pogledajte clanak 104. i clanak 105. Zakona o vlasnistvu. Izmedju ostalog, mozete traziti naknadu stete zbog stabla.
  11. Dajte Kaktus, ne moći normalno viđati svoje dijete boli do kosti...želim vam da lakše podnosite tu bol. Ali ova rečenica vam neće ništa u tome pomoći, jer mi više sliči na nalijevanje kiseline na te rane. Što vam je???!!! Dajte, probudite se. Pečete i sebe (ko da se kažnjavate za nešto), a pržite i tog malog anđela, ni krivog ni dužnog.
  12. Miran

    dijete

    Mozda bi ona dopustila da vas prijatelj cuva dijete, ali ne i njegovi roditelji...razumijete sto hocu reci...? Mozda i da su ostali zajedno, ona ne bi htjela da njegovi roditelji cuvaju dijete... Najbolje da se usmjeri na to da ON osobno vise vidja dijete, ima pravo izboriti se za to na vise nacina....
  13. Na svaki Ugovor o radu može ići Aneks. Štoviše, često se u tvrtkama radi nepravilno: da se napiše novi ugovor umjesto aneksa.
  14. To: Bigfoot Znam da govorite o graničnom poremećaju osobnosti, i upravo zato smatram da pretjerujete. Da uistinu poznajete tu problematiku, ne biste stalno spominjali BDP u kontekstu i na način na koji ga spominjete. S druge strane, mora vam se priznati da redovito informirate publiku foruma o tome da mnogi ljudi žive u zajednici s težim poremećajem osobnosti bez da traže i dobiju pravu pomoć... :xwave:
  15. Bigfoot, kako vam se da vec tjednima ili mjesecima stalno drviti po "granicnom slucaju u zena"? Ne cini li vam se da ste postali opsjednuti tim? Nije li vam pomalo cudno da se na svakom trecem topicu javite kao lik iz vica s parolom "pazite se zenetina s borderline-om"? Pustite vise tu borderline dijagnozu. Culi smo vas.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija