Jump to content

Wolf88

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne želim Vas više gnjaviti. Cijelim slučajem se bavi dalje odvjetnica. Podigla je tužbu, ostalo će biti rješeno u skladu s važećim propisima. Ja ću podmiriti što sam dužan, a oni koji trebaju ono što su meni i gotovo. P.S. Radilo se o otkazu, no nećemo više od ovoga stvarati "kobasicu". Hvala svima još jednom na podršci i savjetima :hvala:
  2. Samo da još nešto pitam, kažete da je u svemu najbolje prošlo osiguravajuće društvo (Cardiff), pitam se, kako netko može "proći dobro ili loše????" Ili je po zakonu ili nije. Ako me nisu smjeli osigurati kao DVO????? zašto su me osigurali, nije li to protupravno?!? pozzzzz
  3. Ja bih rekao da bi sukladno njihovom Pravilniku ipak morali isplatiti. Jer, i oni su dobili sve papire na uvid prije sklapanja i potpisa Ugovora o podizanju kredita. Najvažnije od svega rekao bih, je to što sam saznao da kao DVO (profesionalni vojnik) NEMAM PRAVO na kreditno osiguranje (kao što je napisala u svom postu kolegica Tedy, a što je korektno). To su znali i Banka i Osiguranje, a ipak su mi "gurnuli pod nos" da to potpišem (JE LI TO KOREKTNO, ISPRAVNO I U SKLADU SA NAČELOM POŠTENJA?!? - PREVARITI STRANKU????). Djelatnica u banci koja mi je dala sve te papire u vezi kredita rekla mi je da se kredit u načelu ne može odobriti onima koji imaju ugovor na određeno vrijeme?!? To znam i po kolegama, jer ni oni nisu mogli dignuti kredit zbog toga. Jedino riješenje tomu je da imaš jamca (odnosno vrstu jamstva) što ja nemam. Protiv te djelatnice se već ionako po ne znam koji put vode sudski postupci. Tko ju štiti zbog "lapsuza"?!?. Kasnije nakon svega što mi je rekla (jer prvo mi je rekla da ne mogu dobiti kredit), nazvala me da dođem te da će mi kredit biti ipak odobren. Temeljem čega baš meni?!? Kako, ako u njihovom Pravilniku stoji da ne mogu?!? Kako sam već malo prije napisao; osim ako nemam jamca (odnosno vrstu jamstva kao što sam prije naveo), a i kao DVO nemam pravo na osiguranje!!!! Ja bih rekao po svemu što sam proučio sa svih aspekata, da su "lapsuzi" s njihove strane kao što i jesu u većini slučajeva. Jer ljudi, odnosno pojedinci, kada dolaze po kredit biti MORALI BI BITI upoznati sa svime, a ne da im se neke , (odnosno) većina stvari - BITNIH - prešuti, pa se ukoliko dođe do komplikacija sva krivica svali na njih, a oni nemaju pojma o ničemu jer o istome nisu ni bili upućeni. Čujemo se još sa svježim informacijama.
  4. Ovako. Ovo pišem trenutno kao laik, jer svaki tren čekam da mi se javi odvjetnica koja je u svom poslu jako iskusna i bavi se isključivo time (ovdje ne smijemo nikoga reklamirati zar ne?!? pa ću tako izbjeći imenovanje iste). No, možda kroz dan-dva napišem drugu, potpuniju informaciju (kvalitetniju i efektivniju gledano s odvjetničke strane). Za sada, da odgovorim na postavljeno pitanje. Cardiff ne želi isplatiti. To smo utvrdili još na početku u prvom postu gdje sam najiscrpnije opisao svoju problematiku. Ugovor sam imao na određeno vrijeme uz mogućnost produžetka. Obzirom da rad u MORH-u zahtijeva izvrsnu (NAGLAŠAVAM, VIŠE NEGO IZVRSNU!!!!) psiho fizičku kondiciju, a da sam ja nakon podizanja kredita završio jedno vrijeme na bolovanju, MORH JE ODLUČIO ne-produžiti mi ugovor, nego DATI OTKAZ jer više ne udovoljavam njihovim kriterijima "IZVRSNOSTI". Jednostavnim rječnikom dakle, dali su mi otkaz (moja kolegica je s takvim Ugovorom radila punih 8 godina pa naposljetku zbog određenih razloga koji nisu bili izazvani krivnjom radnika-njenom krivnjom, također dobila otkaz i primala slijedom toga s HZZ-a jedno vrijeme novčanu naknadu). Radi se ipak o pravom otkazu, a ne "neproduživanju ugovora". Ono što odvjetnica također smatra jest kako PBZ meni uopće nije ni smio ODOBRITI NAVEDENI KREDIT temeljem Ugovora na određeno vrijeme. Ja ništa ne sporim, osim da je Cardiff meni nanio štetu svojim odbijanjem isplate, odnosno pokrićem onoliko koliko iznosi OSIGURANJE U TAKSATIVNO NAVEDENIM SLUČAJEVIMA PBZ-u. Da je Cardiff isplatio, kao što je mojoj kolegici isplata išla iz fonda za takve situacije u Erste banci, ja ne bih imao nikakvih problema s PBZ Bankom.TO JE KLJUČ PROBLEMA! Trenutno, vrlo je izvjesno kako bih ovih dana mogao dobiti posao i isplata kredita bi dalje "tekla" svojim tokom jer naravno da nisam mislio "ne platiti kredit koji sam podigao". Samo je trebalo par mjeseci, bilo počeka, bilo da isto podmiri Cardiff...jer zašto sam uzeo Cardiff osiguranje nego zbog mogućnosti ako dođe do situacije privremene nemogućnosti plaćanja kreditnih rata?!? To se uostalom svakome može dogoditi, zar ne? Više ću vas informirati o tijeku svega čim se čujem sa odvjetnicom koja će znati što i kako dalje. PBZ za sada "šuti", no vidjeti ćemo. Ja ću čim dobijem posao (što je izgledno) početi uplaćivati rate kredita. Puno hvala na pomoći kolega i čujemo se još. pozzzz
  5. Moram se od srca zahvaliti kolega na tome što ste si dali truda. Kada mi se odvjetnica vrati s godišnjeg (uskoro), idemo dalje, no drago mi je da sam u međuvremenu ipak potvrdio neke svoje dvojbe i da se nekako sve ispostavlja kako sam ipak bio u pravu kada sam se "borio" za svoja prava (za koja sam presumirao da postoje). Kako vi pravnici kažete: VIGILANTIBUS IURA! Zar ne?
  6. Puno hvala kolega. Doista nisam više znao jesam li u pravu iako je odvjetnica koja je pogledala papire suvereno tvrdila kako jesam. Sad ste mi dali malo mira iako znam da mi predstoji još borba oko cijele "priče" jer svi znamo da banke nemaju milosti, prema nikome (čak i kada sasvim sigurno nisu u pravu). ovo je za mene vrlo poučno iskustvo (ako ću ikada više podizati kredit?!?). Srdačan pozdrav. :hvala:
  7. Koliko ja znam kada ima znak upozorenja divljač na putu, odgovaraš sam. Tako je prošao moj prijatelj, na žalost. Pozz!
  8. DAJTE MOLIM VAS NEKA MI NETKO POMOGNE. NAJOZBILJNIJE, JER JAKO MI JE HITNO. MOLIM VAS!!!! UNAPRIJED HVALA!!! :hvala:
  9. Samo da nadopunim. Tada kad sam podigao kredit, znači u vrijeme sklapanja ugovora o kreditu nisam imao ništa na sebi što bi se moglo ovršiti. Dakle moje je pitanje; da li sada nakon skoro dvije godine otkako sam podigao kredit, ako nešto dobijem na dar, odnosno netko mi nešto prepiše darovnim ugovorom. Što time to postaje moje vlasništvo dali mi to banka može ovršiti, oduzeti? Sorry što sam dosadan!!!!!!! Ali jako mi je hitno!!!!!!!!!! :hvala:
  10. Prošle godine u 8.mj.sam podigao nenamjenski kredit u PBZ-u te potpisao Cardiff - kreditno osiguranje. Imao sam ugovor o radu na određeno s MORH-om. Ugovor je istekao ove godine u veljači te nije produžen. Tražim posao (studij uz rad), i Cardiff mi je za to vrijeme trebao podmiriti rate kredita jer za to i služi kreditno osiguranje ako se ne varam , no Cardiff odbija isplatiti bilo što. Poslao sam već (uz pomoć zaručnice - pravnice) ne znam koliko dopisa, temeljenih na zakonu i njihovom Pravilniku, po kojem su obvezni platiti, a oni se "izvlače" da me nisu smjeli ni osigurati (čak su se pokušali isprve "vaditi" na ugovor o radu na određeno, no to je njihov propust što su osobi koja ima takav ugovor dali kredit, zar ne?!?). Sada pak jednostavno ne žele isplatiti, čak i nakon što je sve završilo u "rukama" odvjetnice. I ona smatra da se jednostavno nemaju na što pozvati, no i dalje ne žele isplatiti kreditno osiguranje tvrdeći kako ne postoje razlozi za to?!? Kontradiktorni su sami sebi jer u njihovim klauzulama taksativno je naveden otkaz kao jedan od razloga . Na sve oni kažu da sam ja otkaz trebao predvidjeti???? (tko može predvidjeti otkaz danas???)....sve u svemu, izgleda da ćemo morati podići tužbu. Ne razumijem kako im se to isplati jer je skoro sasvim izgledno kako nisu u pravu što je rekla i odvjetnica kad je odlučila uzeti slučaj. Ima li netko od vas koji ima bilo kakvu spoznaju o kreditima PBZ-a, Cardiff osiguranju ili možda netko tko ovdje iščitava moguće rješenje?!? :hvala:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija