Jump to content

cvicek

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kako doći do međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourg-u? Ima li netko link.web stranicu ili koju pametnu ideju kako ih kontaktirati? Mogu li se tamo na neki način zastupati i privatne,fizičke osobe?
  2. Imam sud u americi,Miami, i nakon 2 godine natezanja,ponuđeno mi je 20,000$.Teško trovanje s posljedicom nemogućnosti rada na brodu,procjena oko 300,000 $, a ponuda 20,000.Zašto.Jer je moj odvjetnik tužio Kompaniju i Poslodavca zajedno,u američkom pravosuđu to su pravno dvije osobe, a nad pPoslodavcem nema jurisdikcije jer je iz Europe.U našem Hrvatskom zakonu to je pravno gledano jedna osoba, i ja bi bolje prošao da sam tužbu podigao u RH.Dakle, u zabludi ste da biste u USA dobili više, moj savjet, nađite jakog odvjetnika, našega naravno, i stvar riješite sudom, dulje će možda trajati,možda, ali sigurno ćete dobiti puno više.Čim nude nagodbu znači da očekuju gubitak parnice, ne dajte se nagoditi za tako malo novaca, sudom ili velika nagodba, bez grižnje savjesti, to su ionako lihvari koji nas cijede i malim plaćama a o pravima ili bolje nepravima da i ne govorimo.Oderite ih sudom,dokumentaciju imate, a ako izgube sud netko mora platiti i sudske troškove.Oprez,imate li kakve imovina na svom imenu, da Vam je u slučaju gubitka parnice,u što ne vjerujem,ne bi naplatili ,oduzeli radi namirenja sudskih troškova. Vodite o svemu računa, ali mislim da su te nagodbe jako nepovoljne.Sudska presuda i bit će pravednije,siguran sam.
  3. nisam ni zahvalio,pokušat ćemo tako,hvala!
  4. naveo sam samo ono najvažnije,istina,slučaj je zamršen, možda zato kompanija i nudi nagodbu, a prekasno sam uvidio da je sjedište kompanije na Floridi,kao i moj odvjetnik,obrana, i na kraju i sudac.Dakle cijela ekipa iz miamija,jedino ja iz hrvatske.
  5. znam da niste,zajedljivost nije definitivno osobina moderatora..
  6. Hvala na lijepim rječima podrške i razumijevanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija