Jump to content

metessi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo postavit ću zadnje pitanje da ne budem previše naporan. Uplatnicu za troškove prekršajnog postupka koju sam dobio od policije da li plaćam sad unatoč prigovoru ili čekam presudu prekršajnog suda?(nije mi problem platiti) I da li plaćanje tih troškova utječe na bilo koji način na prigovor?
  2. Nisam nikada ni mislio ne platiti. Novčanu kaznu koju dobijem ću platiti, jedino se žalim na zabranu upravljanja. Kod troškova prekršajnog postupka sam mislio na ovih 8 dana za plaćanje, da li se oni plaćaju neovisno o prigovoru ili tek nakon odluke suda? Ono što stavljam u prilog uz prigovor u 1 ili 2 primjerka?
  3. Da li dokumente koje prilažem uz prigovor isto moram u dva primjerka poslati? Troškove utvrđivanja prekršaja moram platiti ili se prigovor i na to odnosi?
  4. Evo da se javim. Danas sam podignuo vozačku dozvolu i dobio sam prekršajni nalog. Izrečeno mi je 1000 kuna i 6 mjeseci zabrane upravljanja. Slažem se s novčanom kaznom, ali imam prigovora na zabranu upravljanja jer mi auto treba zbog posla i osobnih potreba. 1. Na koliko mi se može smanjiti zabrana upravljanja i može li se zamijeniti za novčanu kaznu? (prvi prekršaj, student) 2. Koje dokumente bi trebao priložiti uz prigovor? 3. Da li smijem voziti ovih 8 dana (rok za prigovor) te do odluke suda?
  5. Hvala. Valjda neće biti zabrane svoju lekciju sam naučio.
  6. Policajci mi nisu spomenuli zabranu upravljanja, već samo novčanu kaznu. Ovo za zabranu je sigurno ili može ostati samo na novčanoj?
  7. Dobio sam 2 papira, za alkotest i privremeno oduzimanje dozvole. Policajac mi je reko da će kazna iznositi 1000 kuna i da će mi doći poštom. Zanima me da li se inače daje zabrana upravljanja ili ostaje samo na novčanoj kazni za prvi put?
  8. Pozdrav, jučer navečer zaustavila me policija u Zagrebu i napuhao sam 0.90, manje 0.1 = 0.80 promila. Oduzeli su mi vozačku na 8 dana i rekli da ju podignem nakon toga u Heinzelovoj. Izrekli su mi kaznu od 1000 kuna. Nisam do sada imao nikakvih prekršaja. Zanima me hoću li dobit samo novčanu kaznu ili i zabranu upravljanja vozilom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija