Jump to content

Stonehenge

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav Radnik zaposlen i prijavljen (na neodređeno) obavlja djelatnost kod drugog poslodavca (konobari), bez prijave i bez uvjeta (sanitarna, itd.) uz vidni utjecaj na posao. Kakve su mi mogućnosti kao poslodavcu?
  2. Računovođa je rekla da joj je naređeno tako, a na plaći nije bilo razlike u iznosu niti je navedena stavka isplate godišnjeg ni u 8, 9 ni 10 mjesecu.
  3. Pozdrav, Uvidom u računovodstvu jučer sam došao do saznanja da mi je poslodavac pisao cijeli godišnji kao iskorišten tokom 8 mjeseca, ja sam u to vrijeme radio redovno radno vrijeme (postoji evidencija u sistemu) te isti nije isplatio. Kome da se obratim/prijavim? Lp
  4. Radi se o softveru, prodavač naime odbija izdati upute za uporabu dostavljenog programa pozivajući se na to da je "potrošač" fizička osoba... što nema smisla...
  5. Dakle, po zakonu o zaštiti potrošača, prodavatelj je potrošaču dužan ispostaviti upute za uporabu (čitko, na latinici, etc.) Da li je obaveza prodavatelja ispuniti isto ako je kupac druga tvrtka (s namjerom korištenja, ne preprodaje)? Ako postoji obveza, po kojem zakonu? Hvala unaprijed.
  6. Ni sam ne želim nagađati zašto so gospoda policajci došli, nije poanta posta. Kolega koji je snimio događaj je došao desetak minuta prije gospode je kucao (ne zvonio) na vrata, u međuvremenu se glazba nije pojačavala. Sve se ovo dogodilo prije kućnog reda (snimka videa je u 21:39, kućni red počinje u 22:00 - izvješeno na ulazu zgrade). Vjerujem da privatne tužbe nemaju smisla, ali Vas molim da me uputite kamo se požaliti u svrhu ostvarivanja disciplinsko-stegovnih mjera nad dotičnom gospodom? Također, može objašnjenje zašto snimka ne drži vodu? Hvala!
  7. Daklem... Prošlu subotu sam imao zabavu u stanu (6 ljudi, pristojni smo s glazbom i bukom), u jednom trenutku dva policajca ULAZE u stan, bez zvonjave ili kucanja. Pristojno ih pitam za nalog i za brojeve znački odgovaraju s: "Šta se praviš pametan, osobnu na sunce!" Naravno, odbijaju dati značke te nakon što su nam popisali osobne odlaze bez objašnjenja, isprike, whatever... Moja pitanja su: Kakva je (realno) moja obrana od ovakvih upada? Da li ih mogu tretirati kao provalnike? Da li ih mogu privatno tužiti? Kolega je snimio (doduše, kriomice) cijeli kupus, s obzirom na sve da li je ta snimka legitimna i da li se može koristiti za ishođivanje identiteta/tužbe? Hvala!
  8. Pozdrav svima, zanima me kakva je procedura sa provjerom legalnosti softvera koju provode inspektori. S obzirom da posjedujem osobni laptop i desktop na poslu, zanima me može li mi inspekcije, u slučaju da me zateknu s oba računala na poslu, napraviti pregled softvera na laptopu, bez naloga? Srdačan pozdrav, unaprijed zahvalan.
  9. Neznam da li je ova tema za ovaj podforum ali ću biti zahvalan na svakom odgovoru. Naime, u dvorištu tvrtke se nalazi trafostanica koja je prefarbana sa (nakaradnom) reklamom nevezanom za moju tvrtku, te je na površini koja je izuzeta. Uređivač tih trafostanica traži enormne cijene za postavljanje vlastite reklame. Pitanje je, smijem li ja "ograditi" trafostanicu (naravno poštujući mogućnost pristupa) svojim nekakvim montažnim reklamama koje nebi bile na terenu trafostanice (razmak između objekta trafostanice do početka moga terena je oko 15 cm).? Hvala, i isprike ako sam fulao podforum
  10. Pozdrav. Situacija je sljedeća: prije tjedan dana sam se vozio sa jednim poslovnim partnerom (stranac iz EU) iz zračne luke prema gradu u kojem radim. Zbog mog umora se ponudio da vozi, te smo bili uslikani kamerom (vožnja cca 15-20 km/h iznad ograničenja). Sad imam onaj formular za prijavu vozača u tom trenu pa me zanima: 1. kakve su posljedice za njega ako njega napišem kao osobu koja je upravljala automobilom? Da li to povlači kazne za moju tvrtku? 2. da li mi je "jeftinije" zapisati sebe? Pod tim naravno mislim na kaznu za tvrtku koju neznam kolika je? Hvala unaprijed!
  11. Dakle, na milosti sam sudcima na sjeveru. Ah... Mnogo zahvaljujem!
  12. Još me kopka par stvari, pa eto pitat ću, pa ako odgovorite super. Da li se žalbeni postupak može prebaciti u bliži mi grad?(Pitam zato jer, nažalost, imam iskustva sa ksenofobnim i "zlonamjernim" sudcima, duga priča) Ukratko - da odluku o smanjenju kazne donosi sudac iz bližeg mi grada? Da li postoji mogućnost ako dobro argumentiram žalbu da mi se odredi nekakva uvjetna kazna? Ili možda izuzimanje zabrane iz kazne? U slučaju da dobijem zabranu kraću od 12 mjeseci, da li je moguće tražiti odgodu izvršenja kazne do nekog drugog doba godine?
  13. Također, da li se ja smijem voziti van hrvatske dok mi traje zabrana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija