Jump to content

Kompa

Korisnik
 • Broj objava

  2282
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5
 1. Liječničko povjerenstvo

  Zovi i pitaj ih kaj je s time. Piši požurnice. Dosađuj im sve dok ne riješe tvoj slučaj. Sve je moguče, da se tvoj predmet zagubio i to je moguče.
 2. Liječničko povjerenstvo

  Računaj iza godišnjih. Sada je vrijeme godišnjih. Tamo negdje za cca mjesec, mjesec i pol očekuj termin.
 3. DJEČJI DOPLATAK

  Evo jesu, danas u saboru su izglasovali novi zakon o dječjem doplatku sa čak 105 glasova saborskih zastupnika "ZA". https://www.jutarnji.hr/life/obitelj-i-djeca/djecji-doplatak-primat-ce-dodatnih-150000-djece-u-hrvatskoj-sabor-prihvatio-izmjene-zakona-plenkovic-jos-ranije-otkrio-koliko-ce-to-kostati/7538412/
 4. DJEČJI DOPLATAK

  Zna li tko, da li su donesene promjene u Zakonu o dječjem doplatku, vezano za povećanje cenzusa????? Što je s tim?
 5. Priznavanje HRVI

  U najboljem slućaju, trajni status hrvi dobiješ za 5-6 godina. Naoružaj se strpljenjem i živcima. Trebat će ti. U međuvremenu do dobivanja trajnog statusa nastavi što se tiče lječenja isto kao i do sada. Sretno!
 6. profesialna mirovina

  Vezano za ptsp je važan kontinuitet lijećenja, bez prestanka. Vezano za smoranjavanje i priznavanje statusa hrvi, te tražene dokumentacije od mupa iz onih dana vještaćenja ispravnosti oružja i samih okolnosti samoranjavanja, tu morate onda kontaktirati odvjetnika koji se razumije u istu problematiku pravnog pitanja.
 7. Da. Ajmo reći, riješiti određenu temeljnu papirologiju. Ta papirologija ti na komisiji hzmo, može biti samo plus. Jesam, da Šimunac. " Oj Šimunska ti preduga cesto u te sam se, kasno vraćo često...." Sretno Šimunac!
 8. Gle, istu sam srednju školu završio kao i ti i samo tu srednju sam upisao nakon osnovne. Znači, drugo zanimanje osim policajca, nemam. Prvi put na komisiji hzmo-a, proglasili su me prof nesposobnim i poslali u mirovinu. Drugi pu, kada sam išao na obnovu postupka pred komisijom hzmo, , odbili su me kao nešto u stilu, pa šta onda ako si policajac sa f43. 1, možeš osim tog zanimanja s tom srednjom raditi neki manje zahtjevan posao kao npr biti ličilac. Tek na drugoj obnovi, gledajući od početka, a na trečoj komisiji hzmo, ostvario sam opću nesposobnost za rad i povećali su mi vojni dio sa 30 na 50 %. Sve to uz 30% hrvi. Sve je moguće, to ti želim napisati. Budi spreman na sve kombinacije od hzmo ali budi i uporan.
 9. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Tako je i kod mene. Dobar dan, doviđenja i eventualno odgovor na pitanje ili dva. Sve ostalo su čitali iz papirologije.
 10. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Ja sam samo šutao.
 11. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Samo čisti ptsp, vezan uz rat. Najbolje čisti, ništa gemišt.
 12. Pomoć, hitno trebam savjet u vezi razvoda, hvala

  Prošao sam to sve, pa toćno znam o čemu pišem. Tako je, da, sud donosi konačnu presudu a na prijedlog centra, koji prijedlog sud u velikoj većini prihvaća. U presudi se navodi jedan od roditelja kao zz djece ili djeteta, onaj s kojim djeca ostaju živjeti. Kod podnošenja zahtjeva za osobnom ili putovnicom za dijete, može biti jedan roditelj ali kod podizanja istog dokumenta moraju biti oba roditelja ili samo jedan ali sa pravomoćnom presudom suda u kojoj se taj roditelj navodi kao zz djeteta.
 13. Pomoć, hitno trebam savjet u vezi razvoda, hvala

  Ne gleda se samo nekretnina. S obzirom da je dijete u pitanju prilikom razvoda, gleda se cijelokupna šira i uža slika obitelji roditelja i djeteta. Ne samo nekretnina ili stalna primanja ( koja se isto gledaju ali nisu presudna i jedina kod odluke centra za socijalnu skrb ). Da bi dijete išlo preko granice RH mora imati osobnu ili putovnicu a da bi dobio te dokumente, u policiji prilikom preuzimanja istih dokumenata potrebni su potpisi oba roditelja osim ako sudskom presudom dijetetu nije određen samo jedan roditelj kao zakonski zastupnik.
 14. Dječji doplatak

  Gledaju se sva OPOREZIVA primanja u kućanstvu od prošle godine. Znači, svi prihodi svih ukaćana, a koji prihodi su OPOREZIVI! Noporezivi prihodi se ne spominju u istom zakonu o Dd za izračun dohodovnog cenzusa. Eto, a Vi znate koji su vam zajednički prihodi oporezivi ili pak nisu.
 15. HRVI i naknada

  Zastaci mogu ići unatrag od dana podnošenja zahtjeva, ako se isti zahtjev riješi pozitivno za vas, odnosno ako vam se prizna status hrvi jer pošto vam je 1996 kako navodite ukinut, od tada nemate isti status, pa ni pravo na nikakvu naknadu vezano za isti status.
×