Jump to content

Kompa

Korisnik
 • Broj objava

  2334
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5
 1. progon hrv.branitelja

  U policiji samo kažeš da na istu temu nemaš što za izjaviti . Točka. To je tvoja izjava. A to što pišeš , tako su bili i naši generali Markač i Gotovina, pa su godine svog života bili u zatvoru u Hagu. To policiji ništa ne znači ( pa vidiš i sam tko je u vladi RH ?! ) , to što ti misliš o sebi. Samo im reci da im na istu temu nemaš što za reći i točka.
 2. Inv. iza smrti HRVI?

  Točnije oko 70 % mirovine, ne cijelu.
 3. Liječničko povjerenstvo

  Moguće da je imao već status hrvi na osnovu ranjavanja ili ozljede. Tako da je s istim statusom hrvi radio i dalje u mupu, imao je jako dobre porezne olakšice na plaći a samim time i veću plaću. Kada se odlučio na mirovinu, moguće da je započeo liječenje ali je imao već status hrvi, tako da je to odigrao vrlo brzo.
 4. Priznavanje HRVI

  Dr. specijalisti nisu tu da razbijaju glavu o tome da li netko može ili ne može i pod kojim uvjetima ostvariti pravo na hrvi. Njihovo je da daju dg. Komisija je ta, koja tu dg povezuje ili ne povezuje sa sudjelivanjem u dr i na osnovu toga, daje ili ne daje status hrvi istoj osobi. Jednostavno.
 5. Pozdrav največoj legendi Legalis foruma, Mrljavcu. 👍👋🇭🇷
 6. Zagreb, 31.08.2018. Dana 31. kolovoza 2018. održana je 19. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na kojoj je Upravno vijeće donijelo odluke o usklađivanju mirovina od 1. srpnja 2018. Upravno vijeće Zavoda je na temelju objavljenih službenih podataka Državnog zavoda za statistiku o nominalnom indeksu bruto plaća i indeksu potrošačkih cijena – za razdoblje I.-VI. 2018. u odnosu na razdoblje VII.-XII. 2017. donijelo Odluku o aktualnoj vrijednosti mirovine od 1. srpnja 2018. Nova aktualna vrijednost mirovine za jedan osobni bod, radi određivanja mirovine i usklađivanja mirovina i ostalih prava iz mirovinskog osiguranja od 1. srpnja 2018. iznosi 65,60kn. Nova aktualna vrijednost mirovine izračunata je tako što je dosadašnja aktualna vrijednost mirovine u svoti od 63,88 kn usklađena po stopi koja se dobije kao polovica zbroja stope promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stope promjene nominalnog indeksa bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj u prvom polugodištu 2018. u odnosu na polugodište koje mu prethodi. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, stopa promjene indeksa potrošačkih cijena u prvom polugodištu 2018. godine u odnosu na drugo polugodište 2017. iznosi 1,1% (porast 1,1%), a stopa promjene nominalnog indeksa bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj u istom razdoblju iznosi 4,3% (porast 4,3%) tako da polovica zbroja stope promjene iznosi 2,7%. Mirovine povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti, isplaćuju se u rujnu (mirovina za kolovoz) kad će se isplatiti i razlika za srpanj. Također je donesena i Odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 1. srpnja 2018., kojom najniža mirovina za svaku godinu mirovinskog staža od 1. srpnja iznosi63,61 kn te Odluka o osnovici za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja i o usklađivanju novčanih naknada zbog tjelesnog oštećenja od 1. srpnja 2018. kojom osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja, nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, od 1. srpnja iznosi 1.306,64 kn.
 7. Priznavanje HRVI

  Nije mi poznato da se u KB Dubrava radi vještačenje poradi priznavanja statusa HRVI. To je neka kriva informacija. Isto vještačenje se radi u sastavu 3 ili 4 doktora vještaka ( ne sjećam se više točnog broja ) , od kojih je jedan sigurno psihijatar. Komisija pozove u sobu, ti sjedneš ,postave 3 do 5 pitanja vezano za rat i ratne događaje ( traume ), nakon čega ti kažu svoje privremeno mišljenje ( postotak HRVI ), nakon toga se potpišeš da si bio i odeš kući, čekat prvostupanjsko riješenje. Sve skupa traje otprilike 5 do 10 minuta. Zavisi koliko se raspričaš. I tako 3 puta ( otprilike svake godine do godine i pol dana ...do konačnog rješenja ). Tako je barem bilo u moje vrijeme.
 8. Ništa čudno za njih. U biti, to je za hzmo normalno da kasne sa obavijestima na svojim stranicama. Tako je bilo i prošli puta ali i po stupanju na snagu novog zakona o DD. Bitno da je povečanje 2,7 %. Jaaako malo s obzirom na cijene ali opet ok, iznad očekivanja. Živili! 🎉🎉🎉🎉
 9. https://www.mirovina.hr/novosti/izracunali-smo-koliko-ce-mirovine-biti-vece-svih-14-kategorija-po-visini-primanja/
 10. Tv pretplata

  To znači da su me legalno željeli opljačkati. Najblaže rečeno. Neka znaju ljudi da se takve stvari ne događaju nekom drugom. Svakom se može isto dogoditi.
 11. Tv pretplata

  Znam to. No pitanje je zašto su se povukli tek na sudu, a ne prije? Prije suda sam im tvrdio da to nisam ja, no oni isto, nisu željeljeli uzeti u obzir niti 1 %. Bili su upoznati sa svim činjeničnim stanjem o krivom identitetu ALI željeli su na sud. Zašto? Mislili su APP, ako prođe, prođe. Da nisam bio toliko uporan i ustrajan u dokazivanju svoje nevinosti, danas bi im plaćao nepostojeći dug od oko po njima 15000 kn. Sve skupa me je koštalo tonu živaca, a od HRT - nisam dobio ni oprostite, žao nam je pogriješili smo. Sve ovo pišem samo zato da drugima koji se nađu u slićnoj situaciji, dam motivaciju da se bore bez predaje.
 12. Tv pretplata

  To sam između ostaloga napisao u jednom od dopisa i ja HRT-u, po saznanju za ovršne prijedloge od javnog bilježnika. Gospoda u HRT-u nisu željela ni čuti za istu mogućnost takve pogreške. Napisali su mi da je njihov službenik - inkasator, nedvojbeno utvrdio da se radi o baš o meni. Na sudu su njihovi odvjetnici ipak povukli sve tužbe.
 13. Prevare pri stambenom zbrinjavanju

  Ima muljanja i to je sve po zakonu. Znači, zašto osoba koja je naslijedila nekretninu u kojoj se može živjeti , ne bi tražila stambeno zbrinjavanje po osnovi zakona vezano za hrvi, kada uz malo muljanja može na zakonit način doči do iste nekretnine ? Jednostavno , nekretninu koju je naslijedio ( od roditelja ili nekog drugog rođaka ili pak neke treće osobe ) ne prepiše na sebe već na svog brata , sina ili neku treću njemu blisku osobu, a od ministarstva branitelja kao nezbrinut stambeno dobije stan ili kredit za stambeno zbrinjavanje. Onda taj stan koji je dobio od ministarstva branitelja iznajmljuje ili živi u njemu a iznajmljuje onu prvu nekretninu koju je naslijedio. Sve je po zakonu , 100 %. Uz malo muljanja, laži i petljanja ..... ali uglavnom sve je po zakonu !
 14. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Kako ćeš s burze otvoriti bolovanje ? Na burzi si. Nemaš poslodavca, nemaš plaću, nemaš godišnji, nemaš regres, nemaš bolovanje.... nemaš ništa. Ne znam tko je da je na burzi, na bolovanju. To je nemoguće.
 15. Prekid bolovanja radi otpremnine

  Pitanje je hoće li poslodavac dati zeleno svijetlo za godišnji? Poslodavac umjesto da odobri godišnji, ne mora ga odobriti već prvog radnog dana može uručiti otkaz. Dobiješ otpremninu i to je to. Poslodavca ne briga kaj češ dalje. Treba sve opcije razmotriti. Sve je moguće.
×