Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Kompa

Korisnik
 • Broj objava

  2355
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5
 1. Priznavanje HRVI

  2.stupanjska se čekala oko mjesec dana nakon rješenja prvo stupanjske. Mislim na rješenje 2. st.
 2. stručna procjena hrvi

  Piše da je u invalidskoj mirovini, ne piše po kojem zakonu. Neka ode u hzmo kada dobije drugostupanjsko rješenje pa neka pita tamo pravnu službu što bi i kako bi bilo najbolje za njega. Ovako preko neta bez uvida u rješenja, možemo samo nagađati.
 3. stručna procjena hrvi

  U tom slučaju, po primitku drugo stupanjskog pa i privremenog rješenja o statusu hrvi, isto rješenje predaj u područni ured hzmo radi uvrštavanja statusa hrvi u novi izračun mirovine. Koliko će biti povećanje, ne očekuj previše. Na osnovu samo tog statusa, nekih par sto kuna više. Jedino ako bi se odlučio na ponovnu procjenu radne sposobnosti, onda postoji mogućnost i za nešto višom mirovinom, no nikakako to nije pravilo, da te iz profesionalne prebace u opću i povise ti omjer u vezi rata. To je dugotrajni proces jer moraš ići iz početka, od doktora opće prakse koji piše svoje mišljenje, preko komisija hzmo koje na kraju odlučuju. Uglavnom sretno.
 4. stručna procjena hrvi

  Svaki slučaj je slučaj za sebe. S 20 % hrvi ne moraš a možeš ostvariti pravo na invalidsku mirovini po zakonu o hrv braniteljima. Ima dosta branitelja, hrvi sa 20 pa i 30 % koje komisija hzmoa nije proglasila nesposobnim za rad. Neke jesu ali samo zbog profesionalne nesposobnosti, neke zbog opće. No neke uopće nisu. Tako da je moguće sve. Ono što ti je sigurno s tih 20% je 114 kn mjesećne invalidnine. Ali ovo sve je ako ti to potvrdi drugo stupanjaska komisija.
 5. 13000 mirovina boraca NOB-a jesu prve na redu jer je od rata prošlo 74 godine, što bi značilo da najmlađi živući birac NOBa danas ima preko 90 godina i takvih je 13000. Što se tiče braniteljskih mirovina, slušao sam na radiju Pavića u jednoj emisiji, izjavio je da je od " povlaštenih" mirovina 80% braniteljskih, da treba napraviti analizu i vidjeti koliko ih je od tih 80%, odnosno u kojem omjeru ostvareno po općim a koliko po posebnim pripisima ( to su oni omjeri, rat-ostalo), pa će onda vidjeti što i kako dalje s njima. Uglavnom, iz njegova govora dalo se zaključiti, da su u vladi svjesni da ne smiju ići na opće smanjivanje materijalnih prava braniteljima jer bi moglo doći do večih socijalnih nemira. Uglavnom to je za sada toliko od ministra što je izjavljivao u radio emisijama. Tako da se otprilike može isčitati u kojem sjmeru će ići. Pratizani i analiza omjera po općim ali i po posebnim uvjetima. Rekao je da je veliki broj braniteljskih mirovina dijelim ostvaren i radom, odnosno uplatama iz plaća za mirovinsko, a dijelom iz posebnih propisa. Tako da nisu sve braniteljske mirovine ostvarene u cijelosti po posebnim uvjetima. Što i je točno. Evo ja sam u mirovini 50 - 50.
 6. Ako je teta u hzmo tako rekla, tako bude. Sretno.
 7. 4815 kn znači. To je onih 10% koje je uzela svima iznad 3500 kn vlada J. Kosor.
 8. izračun mirovine

  Neozbiljno pitanje, neutemeljeno na konkretnim činjenicama. S obzirom na isto evo vam i odgovor kao takav, mogli bi imati mirovinu od 2500 do 9200 kn, ako vam se prizna barem 20% hrvi trajno.
 9. hrvi novi zakon

  Onda je nešto pošlo ukrivo kod vas. I to dooosta ukrivo. Do danas ste već trebali dobiti status hrvi trajno, ako je postupak pokrenut 2003 god.
 10. hrvi novi zakon

  Nažalost neki jesu. Problem je u tome što u tom slučaju možebitni zakonski nasljedni korisnici mirovine ( mldb djeca i supruga ili suprug), će dobiti puno nižu mirovinu. Inače postupak dobivanja trajnog invaliditeta ako je ptsp u pitanju traje 3 do 5 - 6 godina, a ponekad i dulje.
 11. dnevna bolnica za ptsp

  Bilo bi to super. Ali nažalost još uvijek nema takvo što.
 12. dnevna bolnica za ptsp

  Ako ti je ovo sve nabrojano nedostatno. Uvijek postoji mogučnost hospitalizacije. Svakako, u Dnevnoj bolnici ne liječe elektrošokerima.
 13. dnevna bolnica za ptsp

  Tako je bilo i u početku mog lječenja, prije otprilike 18 godina u Novoj bolnici. 6 tjedana dnevne, pa su smanjili na 4, da bi kako sada kaže Lost, ponovo vratli na 6 tjedana. S time da je dnevna bolnica znala biti i u popodnevnim satima, od 14,00 do 17 ili 18,00, odnosno poslije večere.
 14. dnevna bolnica za ptsp

  Trajanje oko 20 radnih dana, uglavnom od 09, 00 do 13,00 sati svaki radni dan. Program: grupne psihoterapije, filmo terapije, autogeni trening, radne terapije, individualni razgovori sa psiholozima i psihijatrima. Iskustvo, osobno 10/10. Nova bolnica Zg. Preko 12 dnevnih bolnica. 4 hospitalizacije. One su nešto kompleksnije i traju po 30 do 40 dana.
 15. Opći propis ZOMO

  Ok. Slažem se. Nisu obuhvačeni svi. Prvenstveno gledajući porast mirovina koje će se uvećati za broj sudjelovanja u DR. Meni prvom neće jer nemam najnižu braniteljsku mirovinu. No, nije u šoldima sve. Ima i drugih kategorija branitelja, koji ako nisu obuhvačeni materijalnim povečanjem mirovina, obuhvačeni su nekim drugim stvarima iz novog zakona a koje stvari, stari zakon nije prepoznao.
×