Jump to content

Deana1111

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. U ponedjeljak došla sam potpisati ugovor i to sam učinila. Dotična voditeljica smjene tražila je radnu knjižicu, fotokopiju osobne, zdravstvenu, poreznu, i sve što je bilo potrebno. To je naime i dobila. Bila je ljubazna do boli, no to je bio dan prije početka rada. Dokumenti su predani. Dan 1. Došla sam na posao, pola sat ranije (uvijek tako dolazim) odradila svoju smjenu, nije bilo nikakvih zamjerki. Ironično, ali bila sam i pohvaljena. Dan 2. Došla sam na posao. Nakon 4 odrađena sata, voditeljica smjene i ja pričamo o poslu i ja pitam kada bi otprilike mogla dobiti ugovor i prijavu(u svoje ruke). Ugovor mi nije bio predan odmah. Pitala sam to najviše zbog zdravstvene knjižice, ali kada smo već kod toga mislim da je moje pravo tražiti ugovor čak i na probnom roku, tj. neki dokumenat ili dokaz da radim na dotičnom mjestu. Imali su 2 i pol dana da me prijave. Mislim da je to dovoljno. No to nije gotovo... Nakon tog razgovora, pola sata poslije zove me šefica smjene (koja zapravo uopće nije nikakva šefica, nego samo osoba koja me trebala uvesti u posao) i ljubazno mi govori: "direktorica se zahvaljuje na suradnji. Možete napustiti radno mjesto.". Tada sam u šoku rekla kako imam prava kao radnica na obrazloženje zbog kojeg me udaljuje sa radnog mjesta i da bi to trebala dobiti i potpisati. Ova je potpuno pukla i onako živčano otvorila vrata govoreći da odmah napustim prostoriju. Bez IKAKVOG OBRAZLOŽENJA. Pokašavam dobiti direktoricu firme, ali mi se na javlja na telefon (ili ne želi). ... mislim da sam izgubila vjeru u ljude i u ovu našu bajnu državu za koju su glasali naši starci, a mi se sada koprcajmo kako znamo i umijemo.
  2. Deana1111 je napisao: Počela sam raditi pekjučer, a danas sam dobila otkaz samo zato što sam se samo htjela informirati koliko dugo moram biti na probi i da li i kao radnik na probi mogu/moram biti prijavljena. Nakon tog pitanja voditeljica smjene pozvala me, pukla i rekla kako se direktorica zahvaljuje na suradnji. Ja sam onako zbunjeno pitala zašto a dotična gospodja " počela je galamiti na mene i doslovno me istjerala iz poslovnog prostora. Nije mi bilo jasno zašto mi , inače vlasnica firme nije sama obrazložila zbog čega sam na tako besraman i ne čoviječan način otpuštena. Besramo no bola. Tome se mora stati na kraj. I ja se sad pitam,(to nije prvi put), pitam se kako se zaštititi u buduće od takvih događanja na radnom mjestu. Pa to je mobbing! Što ja uopće mogu napraviti jer želim da svi čuju koliko je ta firma grozna, a kao prave se jako fini. Erin Brockovich - "Ona je podigla gradić na noge a veliku korporaciju spustila na koljena"
  3. Počela sam raditi jučer u, a danas sam dobila otkaz samo zato što sam se samo htjela informirati koliko dugo moram biti na probi i da li i kao radnik na probi mogu/moram biti prijavljena. Nakon tog pitanja voditeljica smjene samo me pozvala i rekla kako se direktorica zahvaljuje na suradnji. Ja sam onako zbunjeno pitala zašto a dotična gospodja "" počela je galamiti na mene i doslovno me istjerala iz poslovnog prostora. Nije mi bilo jasno zašto mi Gospodja inače vlasnica firme nije sama obrazložila zbog čega sam na tako besraman i ne čoviječan način otpuštena. I ja se sad pitam, ovako jadna, tužna i totalno razočarana (to nije prvi put), pitam se kako se zaštititi u buduće od takvih događanja na radnom mjestu. Da li je to takodjer mobing? Što ja uopće mogu napraviti jer želim da svi čuju koliko je ta firma grozna, a kao prave se jako fini. Razočarana i uplakana.
  4. Ja imam sličnu situaciju. Napravila sam poveći dug i bila sam u T centru gdje su mi rekli da pričekam da mi se aktivira obročno plaćanje u 6 rata i da će mi se oni javiti kada mi se aktivira zabrana poziva na mobitelu. Nitko mi se nije javio, ali danas sam ja njih zvala i rečeno mi je da, pošto imam dug veći od 3 000 kn, moram otići javnom bilježniku i tamo ispuniti bianko zadužnicu na više od iznosa koji dugujem. Naime, to trebam dostaviti u odjel za financijeske odnose sa javnošću da mi se aktivira obroćno plaćanje. E sad, pošto se tu radi o bianko zadužnici ja se bojim i zanima me da li je to zakonski u redu i po pravilima. Molim vas pomoć. Puno hvala, svaki savjet dobro bi mi došao.. ~Deana
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija