Jump to content

xerovetix

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je xerovetix objavio

 1. Poštovani, Možete li mi dati informacije vezane uz zastaru. Naime imam neke prometne prekršaje počinjene 2012.2013,2014. godine. Sve ih je preuzela fina te blokirala račun. Na neke sam se žalio, na neke nisam. Nastaje li zastara nad prometnim prekršajima nakon datuma počinjenja, pravomoćne presude ili prvog datuma ovrhe? ako sam dobro shvatio rok je 4 godine? Hvala, Lp
 2. Žalba na ovrhu na temelju vjerodostojne isprave

  Može li mi tko objasniti značenje slijedećeg: "generalna punomoć deponirana kod Županijskog suda u (mojoj županiji) pod posl broj ###/##", koje stoji na prijedlogu za ovrhu?
 3. Poštovani, Molim Vas za pomoć vezano uz pisanje žalbe na riješenje o ovrsi poslano od strane javnog bilježnika. Naime stiglo mi je riješenje o ovrsi od strane inozmene tvrtke za koju prvi put čujem, s kojom sigurno nemam nikakve potpisane ugovore. Stoga me zanima kako kvalitetno napisati žalbu na riješenje o ovrsi te osporiti isto?
 4. Žalba na ovrhu na temelju vjerodostojne isprave

  Malo je komplicirana situacija, radi se o kratkoročnom brzom online "lihvarskom" zajmu, gdje je potpisan ugovor s jednom tvrtkom (sjedište u malti) te prihvaćena garancija druge tvrtke (sjedište u latviji) te sada stiže ovrha od totalno nepoznate tvrtke s totalno nepoznatim brojem računa (s sjedištem u estoniji). Radi se o periodu od 3 mjeseca zakašnjenja plaćanja, te je apsurdno da u tako kratkom roku su išli na ovrhu bez predhodnog upozorenja. Riješenje tj. prijedlog je podnesen od strane javnog bilježnika sa sjedištem u Zagrebu dok je moje prebivalište u drugoj županiji. Dali moje boravište koje je u Zagrebu može utjecati na to ili sam i dalje pod nadležnosti suda gdje mi je prebivalište?
 5. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Ok, čini se da ne prate previše izmjene zakona. Još jedno pitanje samo. Koliko god banalno bilo, čisto mi je palo napamet kao nekakva mogućnost. Ukoliko drugostupanjska presuda potvrđuje prvostupanjsku, jeli se tada gleda datum prvostupanjske presude kao datum pravomoćne presude ili pak datum drugostupanjske kao datum pravomoćne presude?
 6. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Jeste li sto posto sigurni za ovu tvrdnju? Naime ja sam kontaktirao prekršajni sud gdje mi djelatnik govori da zastara zastupa nakon 4 godine od pravomoćne presude.
×