Jump to content

airwick

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nažalost .....tužna tvarnost... šuti i budi sretan da radiš ;grozna izreka ; da ali ne po svaku cijenu.... hvala i pozdrav
  2. G-man, hvala puno , da, ne radi se ni o jednom ni o drugom,nema posebnih uvjeta rada niti ima iznimnih situacija kojima bi se provodio kol. ugovor nepovoljniji za radnike. Radi se o slijedećem:troje nas je u uredu jedan je na godišnjem odmoru a poslodavac ne šalje zamjenu za trećeg ,te u uredu ostajemo samo dvoje i time nam ograničava korištenje odmora kako se ne bi remetio rad.Kratko i jasno ili neka donese posebne uvjete korištenja pauze ili neka pošalje zamjenu. Ja ne želim pauzu koristiti na mjestu rada gdje će me bar 5 puta vratiti u stolicu . TO NIJE ODMOR., već materijal za inspektorat rada. hvala
  3. nije mi jasno što ovdje nije jasno.....znači zakonom o radu je predviđeno trajanje pauze, ne i mjesto gdje se može koristiti, ne radi se o nikakvoj posebnoj službi koja podliježe posebnim propisima tipa hitna pomoć, liječnici..,Nijedan kolektivni ugovor ne može biti lošiji po radnika od zakona o radu. Pravilnikom o radu navedeno je se radno mjesto smije napuštati uz suglasnost šefa ali ne da se ne smije napuštati. Normalno da ću ga obavijestiti da idem na pauzu, da se ne remeti rad. U mom slučaju poslodavac želi da ostanem na mjestu rada jer nas je samo dvoje i ako odem na pauzu ne možemo poslovati,za niz poslova traži se ovjera drugog radnika, što znači da mi neda zakonom zajamčenu pauzu. On se mora organizirat i omogućit mi da je nesmetano koristim. Molim vas jesam li pravu? jer je poslodavac rogat pa se nebi htio zamjeriti.
  4. Pauza je predvidjena zakonom . kako mislite priroda posla i da budem gdje ce me odma pronaci.onda to nije potreban odmor zajamcen zakonom ako mi ga prekinu zbog potrene posla? Ažurirano Pauza je predvidjena zakonom . kako mislite priroda posla i da budem gdje ce me odma pronaci.onda to nije potreban odmor zajamcen zakonom ako mi ga prekinu zbog potrene posla?
  5. molim hitno pomoć, zaposlen sam u velikoj firmi cca 8000 zaposlenih, kolektivnim ugovorom , pravilnikom o radu a u konačnici i zakonom o radu je definirano trajanje stanke za odmor 30 min svima koji rade preko 6 sati i sve je to o.k i sve to znamo no nigdje nisam pronašao da ne smijem napustiti svoje mjesto rada odnosno da svoj odmor moram biti u kuhinji mjesta rada,da se ne bi remetio rad s strankama i poslovni procesi.????? ŠTO TO ZNAČI DA AKO ME TREBAJU ZA VRIJEME ZAKONOM ZAJAMČENE PAUZE MORAM BITI TU I MOGU ME PREKIDATI 5 PUTA U RUČKU, ČEMU ONDA PAUZA I JE LI TO PAUZA?Molim hitno pomoć znači mogu li mi uvjetovti gdje ću koristiti pauzu?
  6. Molim za pomoć naime prema pravomoćnom rješenju o nasljeđivanju ja sam jedini nasljednik oročenog štednog uloga u banci.Kako je ugovor oročen za života moje supruge na pet godina po kojem sam ja tada bio opunomoćenik ja ga po rješenju nasljeđujem no on i dalje ostaje na ime moje pokojne supruge jer je ugovor bio povoljan i nije ga se isplatilo zatvarat.Kako je sklopljen na dugi rok tako je i ostao.Sad imam problem, trebaju mi novci,ugovor ističe tek za godinu ipol dana ako ga prekinem prije roka gubitak je 6000 eur.Kako se radi o velikom gubitku ne preostaje mi drugo nego na taj depozit podić lombardni kredit no u banci nailazim na problem.Kredit ne mogu podić jer u zalog ne mogu stavit depozit koji glasi na pokojnika a ja sam jedini nasljednik po rješenju ,banka mi ne nudi mogućnost promjene imena i prezimena na ugovoru po rješenju jer takva mog. ne postoji već je potrebno razročit ugovor da bi se stavio na moje ime i time se gubi kamata za dosadašnje 3 ipo godine.znači ne moram ni dizat kredit već ako mi trebaju novci razročit i izgubit.Zar ja rješenjem o nasljeđivanju nemam sva prava po tom ugovoru i zašto mi banka ne daje mogućnost promjene imena i prezimena po sadašnjim uvjetima do kraja ugovora već me sili na prekid i nove nepovoljnije uvjete zar je banka iznad zakona ko me tu štiti i kome da se obratim za pomoć. novci mi trebaju a ne želim izgubit kamatu. Znači ukratko:banka mi ne da da po rješenju budem založni dužnik važećeg ugovora niti mi nudi mogućnost promjene imena i prezimena na važećem ugovoru temeljem rješenja već samo ono što njima odgovara a meni šteti.molim hitno za pomoć kome se obratiti i dali oni smiju to raditi ili su samo neupućeni da je zakon iznad njih.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija