Jump to content

emajlirano

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U odnosu na ulaganja koja se spominju - njih uvijek može tražiti, ali bojim se da je za isticanje takvog zahtjeva u zastari.
  2. Nakon što vam je u priču ušao CZSS ovo je postao skuplji i dulji postupak. Potrebno je izvršiti procjenu po ovlaštenom sudskom vještaku, ishoditi rješenje CZSS kojim se odobrava zaključenje toga ugovora i onda u obliku javnobilježničkog akta zaključiti takav ugovor. Moja procjena je da će vas to stajati cca 5-7.000 kn. Moglo je to jeftinije i brže.
  3. Ne postoji jednoznačan odgovor. Mišljenja sam kako ste pristali na tu proviziju ako ste na stranici agencije bili obaviješteni o visini provizije, ali to nije jedino moguće rješenje ovakve situacije.
  4. Gdje ima u ZGB po povoljnim cijenama kupiti polovnu stručnu literaturu (komentari aktualnih zakona / stručni članci i sl.)?
  5. Situacija čovjek bez ijedne dozvole izgradi objekt i zakloni vidik susjedima iza njega. dovrši objet do kraja (uređen krov). doneseno rješenje o rušenju i ništa se nije promijenilo po tome pitanju. kako pokrenuti institucije? odakle krenuti? rješenje o rušenju je staro 5 godina!?!?! jel postoji mogućnost da se ovakva građevina legalizira novim zakonom?
  6. nije vrag da nitko na legalisu nezna odgovor na ovo pitanje?
  7. Ovrha na nekretnini odnosno naplata novčane tražbine osigurane založnim pravom na nekretnini nije jednostavna, tim više što Vi niste pravnik. Prema tome, nema neke posebne koristi da Vam netko putem foruma objašnjava proceduru kada ionako niste u mogućnosti to sami odigrati do kraja. Angažirajte stručnu pomoć. Sretno.
  8. Hipoteka ostaje upisana u iznosu i prema uvjetima navedenim u ugovoru (sporazumu) temeljem kojega je upisana. Dakle, ako je u CHF onda ostaje tako. Procjena je bila aktualna u vrijeme kada je izrađena pa ako se od tada promijenila cijena toga stana na tržištu - ista procjena više nije relevantna kao takva. Prepušteni ste cijenama na tržištu i dogovoru sa bankom. Sretno
  9. Koliko je valjana specijalna punomoć kojom je opunomoćenik ovlašten u ime i za račun davatelja punomoći prodati (primiti kupoprodajnu cijenu, izdati tabularnu izjavu) za konkretno označenu nekretninu? 6 mjeseci? 1 godinu? 5 godina? neograničeno? Ako netko ima vezano za ovo iskustva sa zk odjelom OGS Zagreb...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija