Jump to content

patrick313

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Skupi svu potrebnu dokumentaciju za brak i zaobiđi Jakartu. Matični ured,nso,dfa,Filipinska ambasada u Beču, ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu. Kad imaš sve nadovjereno kreni u zahtjev za vizu,koji predaš u našem konzulatu u Manili. U jamstvenom pismu slobodno se izjasni da je u pitanju zaručnica i da dolazi u posjetu. Sve se rješava DHL-om, ne mora ona ići u Jakartu. Kad dobije vizu neka dođe ovdje i oženite se, te imaš pravo na hitni postupak zahtjeva za privremeni boravak u policijskoj upravi po mjestu boravka, a u svrhu spajanja obitelji. Ja sam predao 1.09 i 10.09 je rješenje bilo gotovo, danas smo primili poštom obavijest da možemo doći u mup da nam zalijepe naljepnicu u putovnicu. Prošli smo kompletnu proceduru pa ako imaš ti ili bilo tko kakvo pitanje mogu pomoći detaljno putem emaila.
  2. Oženio sam Filipinku prije mjesec dana i nadam se da ćeš i ti uspjeti(mogli bi se i upoznati da se njih dvije druže kasnije )Ovakva je procedura. Ona je došla ovdje na turističku vizu jer Rh nema zaručničke vize. U Filipinima je podigla svu potrebnu dokumentaciju koja mora proći postupak pune legalizacije. Najprije podiže papire u njihovom matičnom uredu, onda ih mora ovjeriti u NSO( nacionalni ured),zatim ovjera u DFA(ministarstvo vanjskih poslova Filipina),nakon toga mora poslati papire u Ambasadu u Beč koja mora izdati Legal of capacity(priznanje da je slobodnog bračnog statusa i da će Filipini priznati brak sklopljen u Rh).Nakon toga mi je Filipinska ambasada izašla u susret i poslala sve papire poštom tu u Rh. Zadnja nadovjera je u našem ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu. Nakon toga odeš kod matičara koji će ti reći koje papire moraš prevesti s engleskog na Hrvatski kod ovlaštenog sudskog tumača. Matični ured osigurava prevoditelja koji mora biti prisutan na ceremoniji. Nakon toga odeš u policiju i zatražiš zahtjev za prvi privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji sa hrvatskim državljanom. Mi smo trenutno predali papirologiju i čekamo rješenje. Ovo je uglavnom ukratko, za sve detaljnije informacije možeš me kontaktirati na privat.
  3. Problem je u međuvremeno riješen,pojasnio sam im da je teško dobiti schengensku vizu bez boravišne dozvole za RH, pa smo predali zahtjev za privremeni boravak na staro prezime s time da ćemo nakon što nam odobre boravak otići u Austriju, promijeniti putovnicu i dostaviti policiji. Btw doktore žena mi nije s Tajlanda već s Filipina i molio bih da se ubuduće suzdržiš od pametovanja. Hvala
  4. Možeš li pojasniti komentar doktore? Promjenila je prezime i sad policija traži promjenu prezimena u putovnici što može najbliže učiniti u Beču, ali mora dobiti vizu za Schengen da bi uopće mogla otići u njihovu ambasadu.
  5. Oženio sam se u subotu u Hrvatskoj s filipinskom državljankom, koja posjeduje vizu do 25.10. Posjetio sam policiju u svrhu prijave prvog privremenog boravka u sklopu spajanja obitelji s hrvatskim državljaninom. Uzdržavanje, stanovanje, zdravstveno osiguranje,vjenčani list je potpuno jasno, ali nejasan mi je njihov zahtjev po pitanju njene važeće putovnice koja ističe 2013.godine. Naime službenica je naglasila da moramo podnijeti zahtjev za novom putovnicom zbog promijenjenog prezimena i da im dostavimo zahtjev uz ostale papire. Ona ne može više natrag na Filipine jer je karta užasno skupa, a opcija njihovog veleposlanstva u Beću je veliki problem jer ona treba vizu za Austriju što je dugotrajan proces. Gledao sam zakon i ne vidim nigdje decidirano da ona mora mijenjati putovnicu. Mogu li ja dobiti njenu punomoć i kao suprug podići putovnicu u Beču?Molio bih Vas brzu pomoć jer moramo riješiti svu potrebnu papirologiju.
  6. Kontaktirao sam poreznu upravu i oni su rekli da takav slučaj nisu imali i da im se javim kad im sredstva pristignu na račun da vide šta će.Ništa mi konkretno nisu odgovori.Napisat ću pismeni zahtjev,nadam se da će to brzo usvojiti i vratiti novac na poslovni račun.
  7. Obrtnik sam i porezna uprava mi je blokirala račun.U medjuvremenu ja sam virmanskim putem uplatio kompletni iznos duga i dobio na kućnu adresu obustavu ovršnog postupka.Isti dan su mi sjeli novci na račun,koji je banka uplatila na račun porezne uprave,ne provjeravajući kod iste da li je dug u medjuvremenu podmiren..Ispostavilo se da su oni dobili zaključak obustave dan kasnije,poslije mene i sad su ti novci na putu prema poreznoj upravi,koja će tek uvid u stanje imati kroz nekoliko dana.Kako ja mogu vratiti taj novac,koji mi je neophodan za život?Da li postoji mogućnost da mi porezna uprava taj iznos,a radi se o većoj cifri vrati na moj račun u banci?Što moram konkretno poduzeti?Molim vas za savjet i pomoć,stvarno mi je hitno i neophodno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija