Jump to content

sergej1

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam se što se nisam prije javio.Dakle,ja sam ga krivo razumio.Iznos koji je bio na račun kamata od firme(dug prema državi),bio je nekih 500 kn,a to je dobio sedmicu dana prije toga,što je i platio.Ovaj iznos od 5000 kn dobio je od neke zaostale kazne za prometni prekršaj koji se uspio platiti(uz posudbu novaca),ali opet postavljam prvobitno pitanje-da ode u zatvor u zamjenu za neplaćanje kazne-da li se može naknadno platiti da izađe iz zatvora ili kad jednom ode,mora do kraja odslužiti kaznu.Hvala.
  2. Lijepi pozdrav svima.Posinak je prije više godina otvorio fastfood,ali,kako nije išlo,zatvorio ga je.Međutim,sada mu je došlo na račun kamata za platiti 5000 kn, a kako trenutno nema novaca,mora za taj iznos otići u zatvor bez odgode.Ono što me zanima je,ukoliko supruga i ja drugi tjedan budemo imali novaca(mislim da hoćemo),možemo li taj iznos platiti da izađe iz zatvora,jer je od jednog odvjetnika dobio info da se ne može,nego treba odslužiti do kraja. Ako postoji mogućnost izlaska,molio bih da se definira kome se treba obratiti.Hvala na savjetu.
  3. Poštovanje,imam jedan problem za koji mi treba savjet.Naime,moj posinak je već više godina blokiran zbog raznih predmeta ovrha(teleoperator,državni proračun itd.) Konačno,početkom godine mu je rečeno na sudu da su predmeti ovrha plaćeni,te kako će mu tekući račun ubrzo biti deblokiran.Međutim,prošlo je par mjeseci,da bi mu prije 10-tak dana rekli u banci(gdje ima tekući račun)kako oni nemaju ništa s time,ali su se informirali i dobili informaciju da je njegov predmet u sustavu i da je u "zelenom",te da to sustav automatski odrađuje,no treba proći 72 sata.To znači 3 dana,a taj rok je već višestruko premašen,no račun još nije deblokiran.Mišljenja sam da je u pitanju "ljudska ruka",a ne automatski sustav,što bi značilo da netko ne radi svoj posao.Sada me zanima da li sam u pravu,odnosno kako funkcionira sustav deblokade,te zna li netko koga bi trebalo kontaktirati u cilju dobivanja informacije o vremenu deblokade.
  4. Opet se javljam.Naime,na upit kad bi mogla biti isplata naloga koji je došao na FINA-u,šefica je rekla da će isplata biti u četvrtak 6.03.,međutim do današnjeg dana na tekući račun nije sjelo ništa.Da li na FINA-i mogu manipulirati sa isplatom koliko žele,ili imaju zakonski rok? Da li treba samo čekati,ili se može nekome žaliti na odugovlačenje isplate? Ogorčen sam,jer kad treba institucijama(državi) platiti,rok je 7 dana,a u obrnutom slučaju čeka se unedogled bez prava žalbe.Pozdrav.
  5. Hvala G-man,ipak,htio sam znati,postoji li i za državu neki zakonski rok kao i za nas obične smrtnike "plaćanje u roku od 8 dana",ili isplati kad joj se prohtje,pa makar čekali unedogled.Osim toga,htio sam pitati da li sam u pravu ako mislim da to isplaćuje ministarstvo pravosuđa na finu,a ona prosljedi na tekući račun.Pozdrav.
  6. Poštovani,molim vas za savjet.Naime,sin je u prošlosti imao dosta prometnih prekršaja, novčano kažnjivih.Međutim u toku prošle godine su mu učestalo stizala rješenja za kazne,pa je to postalo sumnjivo i angažirao je odvjetnika koji je uspio dokazati da su mu mnoge kazne pisane nezakonito(nije ih počinio).U konačnici je dosuđena isplata od 30-tak tisuća kuna u njegovu korist.Ono što me zanima je,kakva je procedura i rok isplate od strane države,jer je odvjetnik rekao da je dobio e-mail,u kojem se navodi kako je nalog za isplatu poslan početkom tjedna(od koga i kamo?),ali do danas, 27.02. nije ništa sjelo na tekući račun.Što raditi,zvati koga ili čekati?Hvala i pozdrav svima.
  7. Hvala još jednom,ali zanima me kakva bi trebala biti daljnja zakonska procedura(postupak)u smislu navedenih potraživanja, a sa strane vlasnika oštećenog vozila. Pozdrav svim sudionicima!
  8. Poštovanje, Moja sestra je bila sa suprugom u restoranu(seoski turizam). Na parkiralištu,koje je u sklopu objekta,oštećen im je automobil padom suhog bora bez korjenja,koji se nalazio na predjelu šume(vlasništvo šumarije),a koji graniči sa objektom seoskog turizma,odnosno parkiralištem.Procjena štete je par stotina kuna manje od totalke.Od koga se može potraživati obeštećenje?Uz to sestrin suprug je invalid(srčani bolesnik s tri premosnice).Ima li pravo na neku naknadu ili zamjensko vozilo,te ako ima,od koga potraživati? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija